Jön az El Clásico!

Kecskés István
Kecskés István

Mindkét csapat számára komoly téttel rendelkezik a most következendő mérkőzés. A Realnak muszáj nyerni, ha tartani akarja a lépést a katalánokkal, és a Barcánál is nagy a tét, hiszen egy esetleges katalán siker esetén Luis Enrique csapata már 6 ponttal vezetné a bajnokságot.

Két hónap után, a legnagyobb mérkőzésen térhet vissza Lionel Messi, aki a héten már teljes körű edzésmunkát végzett és biztosra vehető, hogy a keretben lesz a hétvégén, ám spanyol lapértesülések szerint csak a padon kezdi majd a meccset. Ugyanez a helyzet Ivan Rakiticcsel, aki szintén csereként léphet majd pályára a Real ellen, de ő még nincs 100 %-os állapotban. Jó hír lehet viszont, hogy Mascherano letöltötte 2 meccses eltiltását és játékra jelentkezhet az El Clásicón. A Realnál visszatérhet a baloldalra Marcelo és sérülése után először kaphat a kezdőben helyet James Rodriguez. Benítez még mindig nem számíthat Benzema játékára, a francia a pályán kívüli botránya miatt nem elérhető.

A formát tekintve könnyen elhozhatja Madridból a 3 pontot a Barca, tekintve hogy Neymar és Suarez szárnyal mostanában, de Cristiano Ronaldót és a Real Madridot sose lehet alábecsülni. A mérkőzést szombat délután, 18.15-ös kezdéssel rendezik.

Az Atletico Madridnál minden bizonnyal egy döntetlenért könyörögnek majd az El Clásicón, hiszen ha úgy alakul az a mérkőzés és ők is tudják hozni Betis elleni, idegenbeli találkozójukat, akkor egyrészt megelőzik a Realt, másrészt két pontra lennének a Barcától. Ám nem letudott az a meccs sem, Simeone nem számíthat Juanfran és Jackson Martinez játékára sem.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/22497/pics/lead_800x600.jpg