Jégkorong EBEL: Sorozatban ötödször nyert az AV19

Kecskés István
Kecskés István

A kezdés után azonnal kezdeményezőbben lépett fel a Fehérvár, de a Klagenfurt lassan magához tért és átvette a játék irányítását. A gyorsabban mozgó osztrákok letámadták a hazai játékosokat, s jelentős fölényt harcoltak ki, amit az is mutat, hogy az első harmadban 2:12 volt a kapuralövési arány. 

A második játékrész is hasinlóan kezdődött, de a 25. percben Kovács Csaba megszerezte a vezetést a Fehérvárnak, majd egy perccel később Kapstadról a saját kapujába pattant a korong, így már kettő volt az előny. A 29. percben emberelőnybe került a hazai együttes, ezt Brocklehurst használta ki és már 3–0 volt az állás. A második harmad csodálatosan sikerült, csak a 39. percben esett szépítő Koch gólért volt nagy kár. 

Ez a találat fel is hozta a klgenfurtiakat, akik az 54. percben előbb egy gólra zárkóztak, majd azonnal kihasználva egy emberelőnyt ki is egyenlítettek. Hetényi kapus bravúrjai kellettek ahhoz, hogy egyáltalán a hosszabbításig eljusson a Fehérvár. A ráadásban nem születt gól, a büntetőknél aztán Nagy Gergő és Bodo betalált, míg Hetényi mindent védett, így sorozatban ötödik alkalommal nyert az együttes, amely harcban áll a rájátszásba jutásért. 

(fotó: fehervarav19.hu)

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/22517/pics/lead_800x600.jpg