NB I: Az MTK szakította meg az FTC nagy sorozatát

Kecskés István
Kecskés István

MTK Budapest–Ferencvárosi TC 1–0 (1–0)

Illovszky Stadion, 2114 néző, v.: Erdős
MTK: Hegedüs - Bese, Grgic, Poór, Vadnai - Vass Á. (Thiam, 66.), Strestik (Hajdú Á., 86.) - Gera D., Kanta J., Ramos - Torghelle (Baki, 79.)
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa (Pintér Á., a szünetben), Leandro, Ramírez (Radó, 76.) - Nagy Á., Gera - Varga R. (Sesták, 59.), Hajnal, Lamah - Böde
Gólszerző: Torghelle (32.)
Sárga lap: Vass Á. (33.), Ramos (39.), Gera D. (68.), Thiam (90.), illetve Nalepa (38.), Pintér Á. (51.), Leandro (73.)

Az ötödik percben egy szöglet után Gera Zoltán fejese a keresztlécről pattant vissza. A folytatásban is a zöld-fehérek voltak fölényben, sokkal többet birtokolták a labdát, szinte kizárólag az "albérletben" lévő házigazdák térfelén zajlott a játék, de kapusuk, Hegedüs Lajos nagyszerűen védett. Az MTK a 32. percben veszélyeztette először a vendégkaput, de mivel Kanta József pontos szabadrúgását követően Torghelle Sándor bravúros mozdulattal a hálóba továbbított, a Ferencváros hátrányba került. A rendes játékidő hosszabbításában Hajnal Tamás távoli lövése a kapufán csattant.

A szünetet követően is uralta a játékot az FTC, de eleinte nem futballozott akkora fölényben, mint az első felvonásban. A szervezett csapatjátékot bemutató MTK hatékonyan védekezett, amire nagy szüksége volt, mert többször előfordult, hogy egészen a saját tizenhatosáig kényszerült visszaállni. A szórványos ellenakciók végén háromszor is biztosíthatta volna sikerét a pályaválasztó, és bár több gól már nem született, az MTK így is három ponttal gazdagodott.

Az FTC és az MTK között ez volt a 208. örökrangadó, a mérleg: 85 FTC-, 77 MTK-siker és 46 döntetlen. A kék-fehérek pályaválasztásával eddig 104 találkozót rendeztek, ebből 46-ot az MTK nyert meg - köztük immár a legutóbbi négyet.

A zöld-fehérek ezt megelőzően tavaly októberben, a Diósgyőr vendégeként szenvedtek vereséget az élvonalban. Bajnoki veretlenségi sorozatuk 34 mérkőzést számlált, ennél hosszabbra csupán egyszer volt példa a klub történetében, az 1931/32-es idényben, amikor 36 összecsapást vívott meg vereség nélkül a gárda, s közben 22 győzelemmel, százszázalékos teljesítménnyel bajnoki címet nyert.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/22548/pics/lead_800x600.jpeg