Serie A: Rangadó Torinóban

Kecskés István
Kecskés István

A Juventus hazai pályán fogadja az AC Milant, papírforma győzelmet ígér mindhárom dobogós csapat, a Fiorentina, az Inter és az AS Roma találkozója is.

Ha a két csapat múltját és népszerűségét vesszük alapul, akkor egyértelműen az AC Milan torinói vendégszereplése számít a forduló mérkőzésének. Ha a tabellára tekintünk, akkor már koránt sem érdemli ki a Juventus – AC Milan meccs a rangadó jelzőt, jelenleg ugyanis a két csapat csak a 6. és 7. helyet foglalják el a tabellán. Mivel azonban mindkét alakulat teljesítménye javuló formát mutat, így várhatóan remek találkozónak nézünk elébe. A hazai csapatnál több alapember bajlódik kisebb sérüléssel, de várhatóan mindenki vállalja a játékot, így nagy valószínűséggel a Buffon – Lichsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Khedira, Marchisio, Pogba – Cuadrado, Dybala, Morata csapat kezd. A vendégeknél biztosan hiányozni fog az alapcsapatból a sérült Menez, Balotelli és De Jong, de kérdéses Alex, Bacca valamint Mexes játéka is. A kapuban ismét az ifjú Donnarumma kezd. A Milan várható kezdő tizenegye: Donnarumma – Abate, Alex,Romagnoli, Antonelli – Kucka, Montolivo, Bonaventura – Cerci, Bacca, Niang.

Az élcsapatokra a papírforma szerint könnyű mérkőzés vár. A Fiorentina otthonába fogadja a középmezőnyhöz tartozó Empolit, az Inter a San Siróban látja vendégül az idegenben nem túl meggyőző, újonc Frosinonét, a Napoli Veronába, az AS Roma Bolognába látogat. Érdekes lesz, hogy tudja-e minden favorit hozni a kötelezőt!

A 13. forduló párosítása:

Szombat:       

18.00: Bologna–AS Roma (Digi 2)
20.45: Juventus–AC Milán (Digi 1)

Vasárnap:
12.30: Hellas Verona–SSC Napoli (Digi 1)
15.00: Atalanta–CC Torino
15.00: Carpi–Chievo
15.00: Fiorentina–Empoli (Digi 2)
15.00: Genoa–Sassuolo
15.00: Lazio–Palermo
15.00: Udinese–UC Sampdoria
20.45: FC Internationale–Frosinone (Digi 3)

 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/22519/pics/lead_800x600.jpg