Luis Enrique: Emlékezetes mérkőzés volt

Kecskés István
Kecskés István

A Barcelona 4–0-ra győzött szombat este a Real Madrid stadionjában. Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője lényegében mindennel elégedett volt. Rafa Benítez viszont...

Az El Clásico emlékezetes marad a Barcelona vezetőedzője Luis Enrique számára.

Nemcsak a győzelemmel, hanem a játékkal is elégedett vagyok – idézi a katalán klub honlapja a szakembert. – Jobbak voltunk, tudtuk, hogy mit akarunk és meg is valósítottuk azt. Hatékonyabbak voltunk támadásban és védekezésben is, mint az ellenfél. Viszonylag egyszerű döntés volt, hogy Messi a padon kezd ezen a meccsen. Mindketten úgy gondoltuk, hogy egy hosszú sérülés után jó lesz ez így. A Real Madrid egy pillanatra sem adta fel, de az első félidő nagyon rendben volt, mert jobban teljesítettünk a középpályán. A fordulás után is meg akartuk tartani a játék irányítását és ezt is meg tudtuk oldani. Boldog vagyok, hogy egy ilyen győzelemmel meg tudtuk ajándékozni a szurkolóinkat. Ez egy emlékezetes mérkőzés volt.”

Rafa Benítez érthetően szomorúbban nyilatkozott a 4–0-s vereséget követően.

Az volt a tervünk, hogy támadunk majd és sokat birtokoljuk a labdát, de sajnos ezt nem tudtuk megvalósítani – mondta klubja honlapjának a spanyol edző. – Nem azért kaptunk ki, mert nem volt jó a csapat hozzáállása. Hibáztunk és ezekre ráfizettünk. Ellenben, ha Marcelo kihasználta volna a lehetőségét, akkor még lett volna esélyünk arra, hogy nyílttá tegyük a találkozót, de sajnos kimaradt a helyzet. Össze kell fognunk és keményen kell dolgoznunk azért, hogy ismét győzzünk. Egyelőre nem tudom, hogy a következő mérkőzésre milyen mentális állapotban leszünk.”

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/22568/pics/lead_800x600.jpg