BL: Pályán a Real, a Juve és a manchesteriek

Kecskés István
Kecskés István

A Real Madrid a Barcelona elleni pofon után a BL-ben támadhat fel. A spanyol csapat a Sahtar vendége lesz, de Rafa Benítez nem aggódik. 

"Nem hiszem, hogy válságban vagyunk, nagyszerű csapatunk és csodálatos játékosaink vannak – mondta a spanyol szakember. – Ezen még az sem változtat, hogy két egymástkövető meccsen kikaptunk. Csalódottak voltunk a Barcelona elleni vereség miatt, de már a következő feladatra figyelünk. Erős csapattal találkozunk, amelyet egy tapasztalt edző készít fel. Célunk az, hogy elsők legyünk a csoportban és ehhez nyernünk kell. Úgy kell játszanunk szerda este, mint egy igazi csapat, s meglesz az eredménye. Nem függhetünk egyénektől, egységesnek kell lennünk."

A Real már továbbjutott a csoportjából, csak az első hely megszerzése a kérdéses.

A Manchester United ezzel szemben még nagy harcban áll a továbbjutás kiharcolásáért is. Ehhez a PSV ellen mindenképpen nyerni kell az együttesnek.

"Az eindhoveni mérkőzés nagy csalódás volt a számomra – mondta Luis Van Gaal, a MU menedzsere. – Nemcsak azért, mert kikaptunk, hanem azért is, mert akkor tört el Luke Shaw lába, akit hosszú ideig nélkülöznünk kell. A PSV-t mindig nagyon nehéz legyőzni, mert egységes jó csapat. De én mindig azt mondtam, hogy a vereségekből tanulnunk kell, így az eindhoveniből is okulnunk kell. Nem kell azzal foglalkozni, hogy a PSV nem teljesített túl jól az utolsó meccsein, mert egységes, erős csapat."

A nap meccsét Torinóban rendezik, ahol a Juventus a Manchester Cityt fogadja. 

"Nagyon fontos meccs következik, amely arról dönt, hogy melyik csapat nyeri mef a csoportot – mondta Massimiliano Allegri, a Juventus edzője. – Nekünk az a célunk, hogy nyerjünk, mert ez az egyetlen olyan eredmény, amely garantálja a továbbjutást. Ha nem győzünk, akkor figyelnünk kell a másik mérkőzés eredményére. is. Három egymást követő bajnoki mérkőzésen nyertünk, ami azt mutatja, hogy fejlődünk. Tíz új játékos érkezett a nyáron és még idő kell ahhoz, hogy összeálljunk, ez teljesen normális."

Manchesteri kollégája egyetért vele, csak más előjellel, hiszen a saját győzelmüket és csoporteslsőségüket tekinti célnak. 

"Tovább akarunk jutni a csoportból és fontos lenne, hogy ez az első helyen tegyük – nyilatkozta Manuel Pellegrini a City menedzsere. – Nagyon nehéz lesz, de megpróbálunk nyerni a Juventus stadionjában. Az első meccsen, amikor kikaptunk 2–1-re nem volt szerencsénk. Ugyanúgy akarunk futballozni, mint a bajnokságban, vagyis sokat akarjuk birtokolni a labdát. Harcos csapatunk lesz, amely megtalálja a módját annak, hogy nyerjen."

Az 5. forduló szerdai programja:

A csoport: 
Malmö (svéd)-Paris Saint-Germain (francia) 20.45 
Sahtar Donyeck (ukrán)-Real Madrid (spanyol) 20.45 (TV: Sport1)
Az állás: 1. (már továbbjutott) Real Madrid 10 pont, 2. Paris Saint-Germain 7, 3. Sahtar Donyeck 3 (4-8), 4. Malmö 3 (1-8)

B csoport: 
CSZKA Moszkva (orosz)-VfL Wolfsburg (német) 18.00 (TV: Sport1)
Manchester United (angol)-PSV Eindhoven (holland) 20.45 (TV: Sport2)
Az állás: 1. Manchester United 7 pont, 2. PSV Eindhoven 6 (6-6), 3. Wolfsburg 6 (4-4), 4. CSZKA 4

C csoport: 
Asztana (kazah)-Benfica (portugál) 16.00 (TV: Sport1)
Atlético Madrid (spanyol)-Galatasaray (török) 20.45 (TV: AMC)
Az állás: 1. Benfica 9 pont, 2. Atlético Madrid 7, 3. Galatasaray 4, 4. Asztana 2


D csoport: 
Juventus (olasz)-Manchester City (angol) 20.45 (TV: M4)
Borussia Mönchengladbach (német)-Sevilla (spanyol) 20.45
Az állás: 1. (már továbbjutott) Manchester City 9 pont, 2. Juventus 8, 3. Sevilla 3, 4. Mönchengladbach 2

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/22696/pics/lead_800x600.jpg