Edzőkeringő: Bekő helyett Benczés. Benczés helyett Bekő?

Kecskés István
Kecskés István

Bekő Balázs a Diósgyőr vezetőedzője lényegében az NB I-es rajt óta az állásért küzd. A közelmúltban tanácskoztak a klub vezetői és már akkor is felvetődött az edzőváltás lehetősége, ám akkor még a DVTK tulajdonosa kiállt a szakvezető mellett. Ugyanakkor ultimátumot adtak Bekő Balázsnak, amely szerint az utolsó öt őszi mérkőzésen 8-9 pontot kell szereznie a gárdának. Erről Árki Gábor, a klub sportigazgatója beszélt a DigiSport Reggeli start! című műsorában. 

Nos azóta az első mérkőzést az ötből már el is veszítette a DVTK, amely Debrecenben kapott ki 1–0-ra. A gárda az MTK-t, a Paksot és a Békéscsabát fogadja az ősszel otthon és Újpesten idegenben lép pályára. Vagyis ezeken a találkozókon kell összegyűjteni a várt pontmennyiséget. Ha nem, akkor jön a váltás, ami információink egészen kézenfekvő lesz: a jelenleg állás nélküli, ám Diósgyőrben nagy népszerűségnek örvendő Benczés Miklós visszatér a piros-fehérek kispadjára. A szakember korábban feljuttatta az NB II-ből a DVTK-t, majd az élvonalban is ő irányította az együttest. 

Úgy tudjuk Bekő Balázs sem marad sokáig kispad nélkül, mert őt meg Mezőkövesden – Benczés Miklós előző csapatánál – látnák szívesen. A csapat nem szerepel jól a bajnokságban, mindössze a hatodik és az utolsó őszi forduló előtt négy pont a lemaradása a feljutást jelentő második helytől. 

A váltások télnél előbb nem történnek meg. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/22731/pics/lead_800x600.jpg