Maradt a zártkapu

Kecskés István
Kecskés István
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Fellebbviteli Bizottságának péntek délutáni értesítése szerint a magyar A-válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania a következő hazai rendezésű, UEFA-versenyrendszerben lebonyolításra kerülő mérkőzését.

Az európai szövetség fegyelmi bizottsága a Románia elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőt követően büntette meg az MLSZ-t: az elsőfokú határozat szerint A-válogatottunknak egy hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania, a szövetségnek ezen kívül 70 ezer eurós pénzbüntetést is fizetnie kell az említett találkozón tapasztalt nézőtéri rendbontások miatt. 

Az elsőfokú döntést az MLSZ fellebbezését követően hatályon kívül helyezte az UEFA, és az ügyet a Fellebbviteli Bizottság vizsgálta tovább. Ez a testület határozatában helyben hagyta az elsőfokú döntést. Mindez azt jelenti, hogy a következő hazai rendezésű, UEFA-versenyrendszerben lebonyolításra kerülő mérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszanunk, és 70 ezer eurós pénzbüntetést is be kell fizetni az európai szövetség kasszájába.

(mlsz.hu)

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/22736/pics/lead_800x600.jpg