PL: Leicester - MU csata az első helyért

Kecskés István
Kecskés István

A Leicester City a Manchester United-et fogadja, vagyis az első és második helyezet csap össze a hétvégén a Premier Leaugue-ben. Nagy teszt lesz most ez Ranieri csapata számára, hiszen mostanában nagy jól megy a Leicester-nek, de nagy csapatok ellen eddig nem tudtak nyerni. Ám ha sikerül nyerniük szombaton, több pontos előnyre tehetnek szert a bajnokság élén. A United viszont biztos nagyon fog hajtani, hiszen egyrészt szeretnék átvenni az első pozíciót, másrészt viszont a tavalyi Leicesterbe látogatásuk miatt (5-3-ra nyert a Leicester) biztos revansot akarnak venni. A sérülésekkel mindkét együttes jól áll, a Leicester teljes kerettel megy neki a mérkőzésnek és a MU-ból is csak Shaw és Valencia hiányzik.

Tottenham - Chelsea londoni rangadót rendeznek vasárnap a White Hart Lane-en, ahol Mourinho fiainak nagyon fel kell kötni a gatyájukat, mert a Tottenham az első forduló óta nem szenvedett vereséget a bajnokságban. Valamint érdemes odafigyelniük Harry Kane-re is, hiszen kirobbanó formában van a fiatal angol csatár, utóbbi hat mérkőzésén betalált. A Tottenham-nél sérült Chadli, valamint Alli eltiltás miatt nem léphet pályára, a Chelsea-nél pedig Terry és Courtois sérült, de Ramires és Falcao játéka is kérdéses.

Norwich-ba látogat Arséne Wenger csapata, ahol megpróbálják feledtetni a szurkolókkal a múlt heti 2-1-es vereséget. Az Arsenal szokás szerint tele van sérülttel, Walcott, Arteta, Rosicky, Wilshere, Welbeck és Coquelin sem áll készen a játékra, ellenben Ramsey és Oxlade-Chamberlain hosszú sérülésük után már pályára fognak lépni a Norwich ellen.

A 14. forduló programja:

Szombat

16:00 Aston Villa – Watford

16:00 Bournemouth – Everton

16:00 Man. City – Southampton (Digi 1)

16:00 Crystal Palace – Newcastle

16:00 Sunderland – Stoke City

18:30 Leicester – Man. United (Digi 1)

Vasárnap

13:00 Tottenham – Chelsea (Digi 1)

15:05 West Ham – West Bromwich (Digi 1)

17:15 Norwich – Arsenal (Digi 1)

17:15 Liverpool – Swansea (Digi 2)

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/22738/pics/lead_800x600.jpg