Serie A: Hétfőn játszák a két rangadót

Kecskés István
Kecskés István

Felemás képet mutatnak az olasz csapatok hétközi kupamérkőzéseinek eredményei. A BL-ben a Juventus fontos találkozón győzte le a rivális Manchester City-t, míg az AS Roma szégyenletes vereséget szenvedett Barcelonában. Az Europa Ligában nyert a Napoli és a Lazio, a Fiorentina döntetlent ért el a Basel otthonában. Ezek ismeretében nézzük a hétvége eseményeit: az élcsapatok közül az AS Roma hazai pályán fogadja az Atalantát, a Juventus Palermóba látogat. Egyik mérkőzés sem tűnik simának, de a fővárosiaknak és a "zebráknak" mindenféleképpen győzniük kell, hogy tudják tartani a lépést a vetélytársakkal.

A forduló két rangadóját egyaránt hétfőn rendezik. A két mérkőzés közül egyértelműen az Inter nápolyi vendégjátéka emelkedik ki. Ezen a mérkőzésen tulajdonképpen a liga egyik legerősebb támadósora az osztály legjobb védelmével találkozik. Az Inter az eddig lejátszott 13 forduló alatt 9 mérkőzésen még gólt sem kapott, míg a hazaiak 10 találkozójukon szereztek legalább egy gólt. Érdekesség, hogy a milánói kék-feketék több, mint 15 éve nem nyertek bajnoki mérkőzést Nápolyban. Talán majd most? Mindenesetre igazi csemege lesz ez a találkozó!

A másik top mérkőzés a Fiorentina vendégjátéka lesz. Paulo Sousa alakulata az egyre stilusosabban játszó Sassuolohoz látogat. Di Francesco csapata ebben a szezonban hazai pályán még veretlen, legyőzték többek között a Napolit, a Juventust valamint a Laziot is. Vajon a következő áldozat a firenzeiek lesznek?

A 14. forduló párosítása:

Szombat:

18.00 CC Torino - FC Bologna

20.45 AC Milan - UC Sampdoria (Digi 1)

Vasárnap:

15.00 AS Roma - Atalanta (Digi 2)

15.00 Chievo -  Udinese

15.00 Frosinone - Hellas Verona

15.00 FC Genoa - Carpi

18.00 Empoli - Lazio (Digi 3)

20.45 Palermo - FC Juventus (Digi 1)

Hétfő:

19.00 Sassuolo - Fiorentina (Digi 2)

21.00 SSC Napoli - FC Internationale (Digi 1)

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/22742/pics/lead_800x600.jpg