Vezérét vesztette a Cowboys

Kecskés István
Kecskés István

A két győzelemmel álló Detroit Lions a rájátszásért küzdő Philadelphia Eaglest fogadta. A meccs sima hazai győzelmet hozott. Matthew Stafford 5 touchdown passzt osztott, ebből hármat kedvenc célpontjának Calvin Johnsonnak. Az Eagles nehéz helyzetbe került a Play Off-ért vívott csatában. (Detroit Lions–Philadelphia Eagles 45–14)

A második meccsen a Carolina Panthers a Dallas Cowboys otthonába látogatott. A tíz győzelemmel álló vendégek rögtön az első percben egy Tony Romo által dobott interception után megszerezték a vezetést, ám ettől kezdve lefelé vezetett az út a texasiaknak. A Cowboys irányítója kétszer is eladta a disznóbőrt, majd a harmadik negyed legvégén kapott egy ütést ami után már nem tudta folytatni a játékot. Később kiderült, rásérült a szezon elején szerzett kulcscsont törésére és idén már biztosan nem lép pályára. A Carolina ezzel megnyerte idei tizenegyedik meccsét is, míg a Dallas számára szinte véget ért a szezon. (Dallas Cowboys–Carolina Panthers 14–33)

A Green Bay–Chicago Bears találkozó hozta a legtöbb izgalmat a Hálaadás napi meccseken. Nem kis meglepetésre a Jay Cutler vezette vendégcsapat felülmúlta a mostanában hullámvasúton ülő Packerst. A vendégek 17–13-ra nyertek a Lambeau Fielden. Rodgerséknek még az utolsó percben 4 kísérletük volt, hogy győztes touchdownt szerezzenek ám a Chicago nagyon fegyelmezetten védekezett és nem engedte ki a győzelmet a kezéből. (Green Bay Packers – Chicago Bears 13-17)

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/22743/pics/lead_800x600.jpg