NB I: "Mint egy jó zöldségleves" – így látták a kispadról (videók)

Kecskés István
Kecskés István

Ferencváros–DVSC-Teva 3–0

Haladás–Újpest 0–3

Mészöly Géza (Haladás): Jól kezdtük a meccset, talán 2–0-ra is vezethettünk volna néhány perc elteltével, ám ezt követően könyörtelenül kihasználta hibáinkat az Újpest. Ezek után az történt a pályán, amit ők akartak. Nem tudtunk egységesek lenni. Bosszantó, hogy a meccs legeleje így alakult, ráadásul ezek után többen is hibáztak. Gratulálok az Újpestnek. Heris ma átlagon felüli teljesítményt nyújtott, de többen is kiemelkedtek a vendégeknél. A gólok felőröltek bennünket. (haladasfc.nyugat.hu)

Nebojsa Vignjevics (Újpest): Nagyon örülök a győzelemnek, és ennek több oka is van. Gratulálok a játékosaimnak, ma egy fantasztikus mérkőzésen három gólt szereztünk, a mérkőzés egészét tekintve uraltuk a játékteret, mindkét félidőben úgymond nálunk volt a labda. Meggyőző teljesítményt nyújtott kivétel nélkül mindenki, és mondom ezt azért, mert a Haladás otthonában mindig nehéz jó meccset játszani. Nagyon erős a szombathelyi együttes, de ma nem sikerült a teljes erejüket képviselniük. Veszélyes játékot játszanak általában, ma azonban mi veszélyesebbek voltunk. Nagy győzelem ez a mai. Az első félidőben végig megtartottuk a labdát, nem engedtünk üres területet a Haladás támadóinak. Már korán sikerült megszereznünk az első gólt, a második félidőben pedig bebiztosítottuk győzelmünket. Még egyszer gratulálok a csapatomnak, a Szombathelyi Haladásnak pedig sok sikert kívánok a hátralévő mérkőzésekhez. (ujpestfc.hu)

Bp. Honvéd–Békéscsaba 3–2

Videoton–MTK 1–0

Horváth Ferenc (Videoton): Olyan meccs volt a mai, mint egy jó zöldségleves, minden volt benne: tizenegyes, kiállítás, helyzetek mindkét oldalon. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk, még akkor is, ha a végén büntetőt hibáztak a vendégek. Az első félidőben kicsit visszahúzódtunk, engedtük az MTK-t, ez teljesen tudatos volt. Mindent betartottak a játékosok, amit kértem tőlük, talán egy kicsivel több agresszívitást vártam volna, de összességében elégedett vagyok. Az első félidőben is voltak lehetőségeink, de kicsit türelem játék volt a mai. Néha hazárdírozni kell a fociban, hogy sikert érjünk el. Benne volt a rizikó, hogy gólt szerez az MTK az első 45 percben, de abban is benne lett volna, ha letámadjuk őket, hiszen a Fradi ellen, múlt héten láthattuk, hogy nagyon jól védekezik a kék-fehér csapat. Jól szállt be a meccsbe Géresi, ami külön öröm. Vannak tehetséges játékosaink, ő is közéjük tartozik, nem okozott csalódást, ahogy eddig egyik fiatalunk sem. (vidi.hu)

László Csaba (MTK): Elveszítettünk egy olyan meccset, amit az első félidőben meg is nyerhettünk volna. Nem szeretnék a játékvezetővel foglalkozni, csak magunkat hibáztathatjuk, jobban kellett volna kihasználni a helyzeteket. Játékban nem volt gond, a piros lap után is visszajöttünk a meccsbe, de kihagytuk a tizenegyest. A kiállításig nem éreztem átütő erőt a Vidiben, utána azonban magasabb fokozatra kapcsoltak és végül nyertek. A vereség ellenére meg kell dícsérnem a csapatot, egy pontot mindenképp megérdemeltünk volna. (vidi.hu)

Vasas–Puskás Akadémia 2–4

Simon Antal (Vasas): Úgy kezdtünk, ahogy hazai pályán kezdeni kell. 30 percig egy csapat volt a pályán, a Vasas. Ebben az időszakban helyzeteket alakítottunk ki, megszereztük a vezetést. Ezt követően sajnos a jobb oldalunkon kétszer is megvertek minket és gólokat szereztek. Ilyen hibákat nem lehet elkövetni, mint amilyet a jobb oldali védőnk elkövetett. A harmadik gól után nagyon messzire került a győzelem. A második félidő elején visszajöhettünk volna a meccsbe, de Ádám Martin ziccert hibázott. Negyedórával a vége előtt sajnos Remili kiállíttatta magát, ilyet nem csinálhat egy rutinos játékos. Ennek ellenére 10 emberrel is szereztünk egy gólt, de a pontszerzésre így már nem volt esélyünk. A piros lap és a védelmi hibák megpecsételték a sorsunkat. Ezt a meccset nagyon gyorsan el kell felejtenünk, mivel szerdán és szombaton fontos találkozók várnak ránk, ezekre kell koncentrálni. (vasasfc.hu)

Robert Jarni (Puskás Akadémia): Csakúgy, mint a hazaiaknak, nekünk is különösen fontos volt a mai mérkőzés. Nagy alázattal és extra koncentrációval készültünk az összecsapásra. Egy rövid időszak kivételével végig sikerült megvalósítanunk az elsőre eltervezetteket.  Kontrolláltunk, kézben tartottuk a mérkőzést. Örülök neki, hogy a fiúk jól reagáltak arra, hogy hátrányba kerültünk, de még nagyobb boldogságra ad okot, hogy végre megfelelő arányban váltottuk gólra a helyzeteinket. (puskasakademia.hu)

DVTK–Paks 1–1

Bekő Balázs (DVTK): Lassan bele fogok betegedni ezekbe a mérkőzésekbe. Óriási fölényben játszottunk az egész meccsen, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, amit szinte az üres kapura is ki tudtuk hagyni. Érthetetlen és megmagyarázhatatlan, ami a kapott gólunk előtt történt, ezzel nehéz helyzetbe sodortuk magunkat. A kiállítás után pedig még nehezebbe. Azonban van bennünk erő, dac és kitartás, mert sok helyzetet dolgoztunk ki tíz emberrel is, amiből csak egyet tudtunk értékesíteni, így meg kellett elégedni az egy ponttal. A mérkőzés alakulását nézve szereztünk egy pontot, de a találkozó összképe alapján nyernünk kellett volna. (dvtk.eu)

Csertői Aurél (Paks): Egy kívülálló számára biztosan remek volt a mérkőzés, hiszen rengeteg helyzetet dolgozott ki mindkét csapat. Nem játszottunk jól, elég nagy hibaszázalékkal futballoztunk. Nyilván örülünk a döntetlennek, de benne volt, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Ilyen szempontból igazságos volt a döntetlen. Nem tetszet a játékunk. Nagy kérdés, hogy emberelőnyben miért nem nyugodtunk meg, és miért nem mi járattuk a labdát. (paksifc.hu)

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/22770/pics/lead_800x600.jpg