Radó góllal nyert az FTC – videó

Kecskés István
Kecskés István

Ferencváros-Videoton FC 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 5379 néző, v: Solymosi
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez - Pintér Á. (Radó, a szünetben), Nagy Á., Gera Z. - Sesták (Varga R., 64.), Böde, Lamah (Busai, 90.)
Videoton: Danilovic - Nego, Vinícius, Juhász, Szolnoki - Pátkai (Soumah, 87.), Oliveira (Heffler T., 71.) - Suljic, Kovács I., Gyurcsó (Gerési, 77.) - Feczesin
Gólszerzők: Radó (62.)
Sárga lap: Nalepa (21.), Lamah (29.), Ramírez (53.), Nagy Á. (83.), illetve Gyurcsó (26.), Pátkai (48.), Kovács I. (55.), Szolnoki (87.), Soumah (90.)

Viszonylag kiegyenlített első félidőt láthatott a Groupama Aréna valamivel több mint ötezer fős közönsége. A Ferencváros kezdeményezőbb volt, de az elsősorban a védekezésre koncentráló Videoton néhány veszélyes ellentámadást tudott vezetni. A szünetig így mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, a kapuba találnia azonban egyiknek sem sikerült.
Fordulás után nem változott jelentősen a meccs képe, majd a csereként beállt Radó András a fehérvári védelem hibáját kihasználva megszerezte a vezetést a hazai együttesnek. A Videoton ezután becsülettel próbálkozott az egyenlítéssel, de vagy nem sikerült feltörnie a zöld-fehér védelmet, vagy nem tudta kihasználni a helyzeteit.

Szombathelyi-Swietelsky Haladás - DVSC-TEVA 2-2 (0-0)
Szombathely, 1900 néző, v: Erdős
Haladás: Király - Angyal, S. Wils, Jánvári, Bosnjak - Iszlai, Nagy P., Halmosi (Petró, 92.) - Medgyes (Németh M., 77.), Gaál, Martínez (Batarelo, 83.)
Debrecen: Radosevic - Lázár, Mészáros, Brkovic, Korhut - Jovanovic, Szakály P., Bódi (Sidibe, 80.), Tisza (Ferenczi, 93.), Szécsi - Balogh (Coulibaly, 61.)
Gólszerzők: Martínez (59.), Németh M. (78.), illetve Brkovic (54.), Szakály P. (86.)
Sárga lap: Nagy P. (27.), Halmosi (56.), illetve Bódi (11.), Brkovic (52.), Lázár (60.)

Az első fél óra lüktető játékot hozott, inkább a hazaiak kezdeményeztek, s alakítottak ki helyzeteket, a debreceniek jobbára csak védekeztek. A félidő hajrájára aztán visszaesett az iram.

A szünet után aktívabban folytatták a vendégek, s ennek hamarosan meg is lett az eredménye: Tisza beadása után Brkovic fejelt a kapuba. A DVSC ugyanakkor csak néhány percig örülhetett, Martínez bombagóljával ugyanis egyenlített a Haladás. A folytatásban a hajdúságiak játszottak veszélyesebben, újabb gólt azonban a szombathelyiek szereztek, miután a csereként beállt Németh Márió egy perccel pályára lépése után, második labdaérintésével betalált. Ez a vezetés sem tartott azonban sokáig, mert Szakály furcsa találatával egyenlítettek a vendégek, s végül megosztoztak a pontokon a csapatok.

Diósgyőri VTK-MTK Budapest 1-1 (0-1)
Miskolc, 1911 néző, v.: Vad II.
Diósgyőri VTK: Rados - Okuka, Lipták, Tamás M., Husic (Griffiths, 59.) - Kitl, Egerszegi (Barczi, 41.), Bognár (Nikházi, 67.), Koman, Bacsa - Novothny
MTK Budapest: Hegedüs - Bese, Poór, Grgic, Vadnai - Thiam, Strestík (Hajdú, 82.), Vass Á. (Baki, 62.) - Varga Sz. (Hujber, 72.), Torghelle, Ramos
Gólszerzők: Bacsa (69.), illetve Torghelle (38.)
Sárga lap: Novothny (65.), Kitl (89.), illetve Poór (22.), Ramos (42.), Strestík (73.)

Az MTK kezdte jobban a mérkőzést, a fővárosiak mezőnyfölényben futballoztak és jószerivel csak nekik akadt gólszerzési lehetőségük, melyek közül egyet Torghelle használt ki. A szünetig több találattal elhúzhatott volna a kék-fehér együttes, de Rados bravúrjai megmentették a Diósgyőrt, illetve egy ízben Husic tisztázott a gólvonalról.

A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, de helyzet is kevesebb volt. A kissé unalmas mezőnyjátéknak aztán Bacsa egyenlítő gólja vetett véget. Ezt követően már a hazaiak futballoztak veszélyesebben, s ezúttal már a másik kapus, Hegedüs bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne változzon az eredmény a lefújásig.

A hazaiak immár öt bajnoki meccse nyeretlenek, ebből háromszor kikaptak.

Vasas FC-Békéscsaba 1912 Előre 4-0 (1-0)
Illovszky Stadion, 1200 néző, v.: Farkas Á.
Vasas: Hermány - Preklet, Pajovic, Debreceni, Hangya - Vida, Vukasovic, Könyves (Lázok, 84.) - Pavlov, Ádám M. (Kenesei, 77.), Czvitkovics (Berecz, 87.)
Békéscsaba: Ilizi - Vaskó, Damjanovic, Fabio, Vadász - Bényei (Birtalan, 77.), Piermayr, Spitzmüller (Kertész, 58.), Laczkó - Punosevac, Viczián (Juhász Gy., 20.)
Gólszerzők: Könyves (41., 52.), Pavlov (65.), Kenesei (84., 11-esből)
Sárga lap: Pajovic (20.), Ádám M. (53.), Debreceni (58.), Preklet (81.), illetve Bényei (66.), Laczkó (79.)

A tabella utolsó és utolsó előtti helyezettjének mérkőzésén a harmadik percben kis híján vezetést szereztek a vendégek, ugyanis Punosevac fejese a keresztlécen csattant. A folytatásban mindkét oldalon kimaradt egy-egy ígéretes lehetőség, összességében azonban kimondottan ritkán forogtak veszélyben a kapuk, eseménytelen volt a játék. Az első félidő hajrájában Ádám Martin nagy ziccerben hibázott, a kapufát találta el, de Könyves közelről a hálóba bombázta a kipattanót.

Miután az idén nyáron Paksról igazolt csatár a második felvonás elején is betalált, tulajdonképpen eldőlt a meccs, ráadásul kisvártatva egy szöglet után Pavlov is eredményes volt. A hajrában Kenesei Krisztián - a Czvitkovics elleni szabálytalanságért megítélt tizenegyesből - megszerezte pályafutása 192. magyar élvonalbeli gólját, így ez a játékrész sokkal élvezetesebb volt.

A Vasas ezt megelőzően szeptember közepén nyert bajnoki meccset, de továbbra is kieső helyen áll, viszont már nem sereghajtó, mivel mostani sikerének köszönhetően helyet cserélt a Békéscsabával.

Budapest Honvéd-Paksi FC 0-0
Bozsik Stadion, 500 néző, v: Iványi
Honvéd: Kemenes - Botka, Hidi, Bobál D., Baráth - Kamber, Prosser (Csábi 52.) - Gazdag, Nagy Gergő, Holender (Ignjatovic 77.) - Vernes (Youla 57.)
Paks: Molnár - Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó - Papp - Koltai, Kecskés (Hahn 57.), Bertus, Bartha - Balázs (Bajner 74.)
Sárga lap: Botka (39.), Hidi (42., 49.), illetve Lenzsér (65.), Bartha (80.), Kulcsár (90.)
Piros lap: Hidi (49.)

A mérkőzést egy különleges kezdőrúgás vezette fel: a kezdőkörbe a házigazda Honvéd egykori és jelenlegi kiválóságai Szurgent Lajos és Souleymane Youla léptek, hogy a Polgári Platform felkérésére, a Szurkoljunk a rasszizmus ellen! projekt keretében közösen hívják fel a figyelmet a hazai lelátókon tapasztalható kirekesztő, gyűlöletkeltő megnyilvánulások elleni küzdelem jelentőségére.

Az első félidőben a hazaiak játszottak támadóbb felfogásban, ám kevés helyzetükből egyet sem tudtak értékesíteni.

A fordulás után alapjában változott meg a meccs, miután a Honvéd emberhátrányba került. A második helyen álló paksiak azonban hiába kerültek létszámfölénybe, ezt nem tudták gólra váltani, s végül meg kellet elégedniük az egy ponttal.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/22864/pics/lead_800x600.jpg