Bekő Balázs nem számolgat, Thomas Doll előrelépést látott

Kecskés István
Kecskés István

Ferencváros–Videoton 1–0

Thomas Doll (FTC): "A várakozásoknak megfelelően nehéz mérkőzést játszottunkAz első 10-15 percben egész jól kezdtünk, ezt követően kissé elveszítettük a türelmünket, sok labdát középre lőttünk és könnyen el is veszítettünk… Pont ezt szerettük volna elkerülni, mert tudtuk, hogy a Videotonnak vannak gyors játékosai, és nagyon nehéz előlük levédekezni a területeket. Fontos volt, hogy a szünetre gólnélküli döntetlennel mentünk. Ezt követően Gera Zolit egy picit hátrébb húztuk, Nagy Ádám mellé, így nagyobb stabilitást tudtunk elérni. Előrefelé is voltak helyzeteink, a kispadról be tudtam cserélni Radó Andrást, Varga Rolandot, akik képesek helyzeteket kidolgozni, veszélyt okozni. A második félidő sokkal jobb volt, jobban járattuk a labdát, vigyáztunk rá, nem adtuk el olyan könnyen. Egyértelműen jobb teljesítményt nyújtottunk a szünetet követően. Jó volt látni azt a fejlődési folyamatot, aminek köszönhetően már egy ilyen mérkőzést is meg tudunk nyerni 1-0-ra. Sikerült legyőznünk a Debrecent, a Videotont, ez fontos volt, hogy megmutassuk, ismét magunkra találtunk. Ez különösen fontos volt az MTK és a Csákvár elleni mérkőzést követően." (fradi.hu)

Horváth Ferenc (Videoton): „Jó meccs volt, nagyon fegyelmezetten játszottunk, az egyetlen hibánkon kívül az történt, amit elterveztünk. A Fradinak onnantól voltak nagyobb helyzetei, hogy a kapott gól után kitámadtunk. A Ferencváros nagyon jó csapat, de ma ellenfelére talált, hiszen megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Nem akarok különösebben a játékvezetővel foglalkozni, mindenki hibázhat, viszont elgondolkodhatok azon, hogy mi lett volna, ha az első félidőben megítél a javunkra egy tizenegyest, a hazaiaknak pedig kioszt egy piros lapot. Tartást adhat a továbbiakra a mai teljesítményünk. Gratulálok a Ferencvárosnak!" (vidi.hu)

Haladás–DVSC 2–2

Mészöly Géza (Haladás): - Nagyszerű mérkőzést játszottunk. Az Újpest-meccs után ezúttal nagyon jó hozzáállással, frissen, fegyelmezetten futballoztunk. Szünet után sokat javult a játékunk minősége is, szép gólokat szereztünk, ám a vendégek talán korábbi nemzetközi rutinjuknak is köszönhetően tudták, hogy ha nem megy a játék, akkor a csúszós, nehéz talajon ívelgetésekkel lehet hatékonynak lenni. Tiszát, Baloghot kikapcsoltuk ugyanis a játékból. Két pontrúgás után szerezték góljaikat, bosszantó, hogy a másodiknál a mi játékosunk hátáról pattant a hálóba a labda. Tanulság, hogy a hátralévő meccseken még többet kell dolgozni, még többet kell tenni a győzelemért, és mellénk áll a szerencse is. Ami Németh Márió cseréjét illeti, nos, igen, vannak ilyen szerencsés dolgok, amikor így sül el egy váltás. Márió nem sértődött meg, hogy csereként kell beszállnia. Edzéseken sokat gyakoroltuk a lecsorgó labda utáni szituációkat, nagyon szép találat volt, kár, hogy nem három pontot ért. Kezünkben volt a meccs, ennek ellenére minden pontnak örülünk, emelt fővel jöhettünk le a pályáról. El kell ismerni – és ez a Loki nemzetközi rutinjának köszönhető -, ha a csapatnak nem megy annyira, akkor rutinból tud gólt szerezni. Fontos két pontot veszítettünk. (haladas.hu)

Kondás Elemér (Debrecen): "Az első félidőben jobban dominált a Haladás, a szünet után viszont vezetést szereztünk. Aztán fordított a Haladás, így mi először a döntetlenért, majd miután egyenlítettünk, a hátralévő rövidke időben a győzelemért mentünk előre. Szombathelyen sosem egyszerű nyerni, ezúttal is szoros, nehéz mérkőzést játszottunk. Nem azért utaztunk ilyen sokat, hogy egy pontot vigyünk haza, ám sajnos két gól is kevés volt a győzelemhez." (haladas.hu)

DVTK–MTK 1–1

Bekő Balázs (DVTK): "Két teljesen ellentétes félidőt játszottunk. Az elsőben idegesen és türelmetlenül, a nagy akarásnak nyögés lett a vége. A második félidőben azonban azt az arcát mutatta a csapat, amelyik megalkuvás nélkül küzd, szívvel játszik és jól focizik. Rengeteg helyzetünk volt, a gólt még időben rúgtuk, utána is adódtak lehetőségek, én úgy éreztem, csak idő kérdése, hogy mikor szerezzük meg a vezetést, az MTK-nak csak minimális kontralehetőséget engedtünk. Ilyen a futball, az a pici hiányzott. Azzal, hogy hány pontot kellene még szerezni, nem foglalkozom, nem is érdekel, nem az a dolgom, hogy számolgassak. Az én dolgom az, hogy úgy játszunk, mint a második félidőben." (boon.hu)

László Csaba (MTK): "Ugyanott folytattuk, ahol a Videoton ellen abbahagytuk: az első félidőben megnyerhettük volna a mérkőzést, sajnos a helyzetek kimaradtak. Én mindig azt mondom, a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. A második félidőt a DVTK agresszívebben kezdte, azonban tíz perc után kiegyenlítődött a játék képe, ismét voltak lehetőségeink. Vadnai nagyot hibázott, ezen a szinten nem lehet hezitálni a kapu előtt, de ugyanez igaz a támadókra is. Átérzem Bekő Balázs helyzetét, aki feladta a védelmet és ember ember ellen ment a harc. Nyomott a Diósgyőr, meg akarták nyerni a mérkőzést. Ha a második félidő utolsó 10-15 percét nézzük, akkor el kell fogadnunk a döntetlent. A pálya talaja miatt nem volt folyamatos játék, azonban nagy pozityívum, hogy mindkét csapat győzelemre játszott." (dvtk.eu)

Vasas–Békéscsaba 4–0

Simon Antal (Vasas): "Tudtuk a Békéscsabáról, hogy Zoran Szpisljak egy nagyon masszív csapatot épít, és azt is tudtuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk. Szerencsénk volt az elején a kapufánál, ha ott befelé pattan a labda, nagyon nehéz lett volna ezt a Békéscsabát megverni. A csapat második félidőben jobban játszott, de leginkább a harmadik gól volt az, ami megnyugtatott bennünket. Át kellett éreznie ezúttal mindenkinek, hogy mindenképpen meg kell nyerni ezt a mérkőzést, egy öngólos sikernek is örültünk volna. Azt, hogy 4-0-ra sikerült nyernünk, talán a játék képe nem tükrözte teljesen. Nagyon egységesek voltunk, nagyon akartak a fiúk. Ennél jobb dolog nem történhet a folytatáshoz, mint egy biztos siker." (vasasfc.hu)

Zoran Szpisljak (Békéscsaba): "Először is gratulálok a Vasasnak. Jól kezdtük az első félidőt, ki is alakítottunk helyzeteket, a kapufát is eltaláltuk. Talán egy pár játékos lazára vette utána a meccset, így nem meglepő, hogy a Vasas előnybe tudott kerülni. Fontos lett volna, hogy ne kapjunk gólt, mert egy esély azért mindig van a gólszerzésre. Aki idén a legjobb játékosunk volt a szezonban, Fabio, egy nagy hibát elkövetett a második félidő elején, ami után már nagy hátrányba kerültünk. Innentől már nem a mi kezünkben volt a találkozó, felszabadultan játszott a Vasas, szép akciókat vezetett. Nekünk még sokat kell tanulni, az ilyen meccseken kellene pontokat gyűjteni. Sok mérkőzés van még hátra, lehet még pontokat szerezni a szezon végéig. Hétről hétre tapasztaljuk, milyen nehéz az NB I-ben helytállni. Bizonyos posztokon erősíteni is kell, illetve idén a két mérkőzésen minél több pontot szerezni." (vasasfc.hu)

Bp. Honvéd–Paks 0–0

Marco Rossi (Honvéd): "Gratulálnom kell a játékosaimnak. Ezen a meccsen lehetett látni, amit mindig is kérek tőlük, ne csak a lábukkal, a szívükkel is játszanak. Ez a megállapítás főleg a kiállítás utáni periódusról szól, amely alatt már akadtak nehézségeink. De nagyon sokat számított, hogy a játékosaim erőn felül teljesítettek, eltüntették a létszámbeli különbséget a két gárda között. A piros lap előtt jobban játszottunk, mint ellenfelünk, több lehetőségünk volt, de az, hogy emberhátrányba kerültünk, befolyásolta a végkimenetelt." (honvedfc.hu)

Csertői Aurél (Paks): "Ketté kell osztanom a mérkőzést. Az első félidőben a Honvédnál volt többet a labda, helyzeteik voltak a hazaiaknak. A kiállítás után sajnos csak meddő mezőnyfölényt tudtunk kiharcolni. Nagyon nehéz volt a kispestiek ellen játszani, mert nagyon masszívan védekeztek kilencen is. De volt egy-két szituáció, amelyekből gólt szerezhettünk volna, álltunk szembe a kapussal is. Ha a két félidőt összeadom, az iksz igazságos eredmény, ami idegenben jó eredmény." (honvedfc.hu)

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/22867/pics/lead_800x600.jpg