NB I 18. forduló: Újra nyert az Újpest – VIDEÓ

Kecskés István
Kecskés István

Újpest FC-Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2000 néző, v.: Pintér
Újpest FC: Balajcza - Litauszki, Heris, Nagy T., Mohl - Balogh B. (Cseke, 51.), Sankovic -  Bardhi, Balázs B. (Andric, a szünetben), Hazard (Sallói, 81.) - Diagne
Diósgyőri VTK:Rados - Eperjesi, Lipták, Kovács G., Tamás M. (Németh M., a szünetben) - Okuka, Koman, Kitl (Griffiths, 62.), Barczi (Bognár, 74.), Bacsa - Novothny
Gólszerzők: Bardhi (33.), Diagne (88.), illetve Novothny (53.)
Sárga lap: Novothny (84.)

Diagne 10. gólöröme (Fotó: Réti Zsol/Facebook)

Az első félidő kiegyenlített játékot és kevés helyzetet hozott. Voltak olyan periódusok, amikor a diósgyőriek birtokolták többet a labdát, vezetést mégis az Újpest szerzett: Bardhi mintegy 25 méterről elvégzett szabadrúgása szépségdíjasra sikerült, a labda védhetetlenül vágódott a kapu jobb oldalába.

A szünet után gyorsan egyenlítettek a vendégek, s ez arra kényszerített a hazaiakat, hogy nagyobb sebességre kapcsoljanak. Nyomás alá helyezték a rivális kapuját, a helyzeteiket azonban rendre kihagyták. A hajrában aztán a DVTK-nak is voltak lehetőségei, de a legvégén Diagne találata döntötte el a három pont sorsát.

Ezzel a lila-fehérek immár hat mérkőzés óta veretlenek - utóbbi hat találkozójukon az ötödik sikerüket aratták -, a DVTK pedig ugyanennyi meccs óta nyeretlen a bajnokságban. Diagne sorozatban hatodik meccsén szerzett gólt. Ez a találat pedig könnyen lehet, hogy Bekő Balázs miskolci pályafutásának végét jelenti, mint arról korábban beszámoltunk információink szerint legkésőbb a téli szünetben Benczés Miklós váltja majd a szakembert. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/22942/pics/lead_800x600.jpg