Rövidpályás úszó Eb: Hosszú Katinka már hat aranynál tart

Kecskés István
Kecskés István

Hosszú Katinta tempóját az 25 méterig birták a többiek. A magyar úszónő gyorsan lerázta a riválisokat és végül jó tíz méter előnnyel nyerte a számot. 

"Ez viszont már fájt... – mondta a bajnoknő a Magyar Úszó Szövetség Facebook oldalán. – A reggel után már éreztem, hogy ez lesz. Mégiscsak a negyedik nap, a testem kezd be-bejelezni. Az idő amúgy teljesen jó, azaz maga az úszás rendben volt. Még az ötven hátra összekapom magam."

Fotó: Magyar Úszó Szövetség/Facebook

Hosszú Katinka pihent egyet, majd a hatodik aranyát is megszerezte, mégpedig 50 háton. A klasszis 26.13-as idővel ért célba. 

"Na ez az a verseny, amiben nincs semmi taktikta, csak pörkölés – nyilatkozta a győztes. – Nem is éreztem semmit, csak mentem, a végén meg kerestem magam a táblán, hogy hányadik is lettem. Nagy boldogság, hogy ez is sikerült... Hatból hat, azért ez nem rossz, ugye?"

De nem ám. 

Gyurta Dániel 100 méter mellen állt rajthoz és az ötödik helyen végzett. 

"Ebben megint csak ennyi volt, 57.5-ös időt terveztünk, ezt elértem, de mivel egyáltalán nem készültem erre a versenyre, alig edzettem 25-ös medencében, ezért nem volt meg a kellő sebességem most – mondta az olimpiai bajnok. – Hogy Koch nyert másodszor is? Megérdemli, teljes mértékben, de nem vagyok megijedve, hiszen olyan idővel nyert, amit jobban kihegyezett formában már én is megúsztam. Elégedett vagyok azzal, ahogy itt úsztam, de megint csak elmondom: nekem most kizárólag Rio számít."

A magyar csapat változatlanul vezet az éremtáblázaton, az utolsó versenynap előtt 10 arannyal és 2 ezüsttel áll.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/22943/pics/lead_800x600.jpg