BL kedd: a MU-nak csak a győzelem megnyugtató

Kecskés István
Kecskés István

Tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy a Manchester United az életéért küzd a Wolfsburg ellen, ráadásul nem túl jó előjelekkel. 

Az amúgy kínosan gólképtelen MU biztosan nem számíthat Wayne Rooney játékára, vagyis a legjobbja nélkül kell felállnia a sorsdöntő összecsapásra. 

A Wolfsburg mindenképpen továbbjut, ha pontot szerez a Manchester ellen, de még akkor is, ha kikap és a CSZKA Moszkva a csoport másik meccsén legalább egy döntetlent kiharcol a PSV ellen. A MU csoportelső, ha nyer, de abban az esetben is második, ha csak egy pontot szerez, miközben a PSV nem nyer a CSZKA ellen és ha kikap, miközben a PSV is veszít. Ugyanakkor a hollandok is lehetnek csoportelsők, ha nyernek otthon, miközben a másik találkozó döntetlen lesz. 

"A futballt gólra játsszák – kezdte egy bölcsességgel Louis van Gaal, a MU menedzsere, hogy aztán egy másikkal folytassa. – Sosem lehet tudni, hogy mikor jönnek a gólok, de ha helyzeteket alakítunk ki, akkor több esélyünk van rá, hogy kapuba találjunk, csak idő kérdése, hogy ez bekövetkezzen. Nagyon fontos, hogy továbbjussunk a BL-ben, a játékosok is meg akarják mutatni, hogy a legmagasabb szinten képesek jól teljesíteni. A PSV mérkőzésén pedig semmi sem múlik."

A D-csoportban sem túl bonyolult a helyzet, mert az már eldőlt, hogy a Juventus és a Manchester City továbbjut, csak a sorrend a kérdéses. Az angol csapat csak akkor lehet első, ha nyer a Mönchengladbach ellen, miközben a Juve kikap Sevillában. 

A-CSOPORT
20.45: Paris Saint-Germain–Sahtar Doneck
20.45: Real Madrid–Malmö FF (Tv: Sport1)
B-CSOPORT
20.45: VfL Wolfsburg–Manchester United (Tv: M4 Sport)
20.45: PSV–CSZKA Moszkva (Tv: AMC)
C-CSOPORT
20.45: Galatasaray–FK Asztana
20.45: Benfica–Atlético Madrid
D-CSOPORT
20.45: Manchester City–Borussia Mönchengladbach (Tv: Sport2)
20.45: Sevilla–Juventus

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/23004/pics/lead_800x600.jpg