Jótékony Huszti Szabolcs

Kecskés István
Kecskés István

Huszti Szabolcs nem felejt! Azt követően is rendszeresen támogatja a Madarász Kórház fejlesztéseit finanszírozó Gyermekkor Alapítványt, hogy immár nem válogatott prémiumát ajánlja fel jótékonyságra, hanem saját pénzéből segíti a szervezet munkáját. Az elmúlt években az alapítvány korszerűsítette a neurológiai rendelőt, az EEG labort, a gasztroenterológiai ambulanciát, valamint modern orvostechnikai eszközöket vásárolt az onkológiai részleg és a koraszülött osztály számára. Mindezt az 51-szeres magyar válogatott labdarúgó is láthatta, hiszen karácsony előtt ismét ellátogatott a Madarász Kórházba és újabb 1 millió forintot adományozott a Gyermekkor Alapítványnak. 

„Nagyon jókor jön Huszti úr sokadik gáláns adománya, mert ezt a pénzt a szemészeti rendelő éppen zajló felújítási munkálataira tudjuk fordítani – mondta dr. Kemény János, a Gyermekkor Alapítvány kuratóriumi elnöke. – Hálásak vagyunk Szabolcsnak, aki amellett, hogy a saját pénzéből segíti a munkánkat, évről évre el is látogat a kórházba, körbesétál, mindenkihez van egy kedves szava. Nincs könnyű helyzetben a magyar egészségügy, minden kollégánknak, orvosnak, nővérnek, ápolónak erőt ad, ha látja, sikeres emberek állnak mögöttünk.”

„Rendszeresen kapok felkéréseket, sokan javasolják, hogy ezt vagy azt az alapítványt támogassam… – árulta el Huszti Szabolcs. – Én persze tudom, hogy mit miért csinálok. Hosszú évek óta vagyok kapcsolatban a Gyermekkor Alapítvánnyal, a saját szememmel látom, mennyit és hogyan tesz a szervezet azért, hogy a gyerekek korszerűbb körülmények között gyógyulhassanak. Apaként sok mindent máshogy lát az ember, érzékenyebb erre a témára. Boldoggá tesz, hogy segíthetem az alapítvány munkáját és tudom, hogy jó helyre kerül a pénzem."

(Forrás: f-group.hu)

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/23352/pics/lead_800x600.jpg