Japán válogatott kapus az NB III-ban?

Kecskés István
Kecskés István

Kawashima Eiji eddig 72 alkalommal állt a Japán válogatott kapujában. A harminckét esztendős játékos legutóbb a skót Dundee United labdarúgója volt, de szerepelt Belgiumban is ahol a Liege és a Standard Liege kapusa volt. 

2008-ban mutatkozott be a válogatottban és 2011-ben tagja volt az Ázsia-Kupát nyert együttesnek. Részt vett a 2010-es és a 2014-es világbajnokságon.

Jogos a kérdés, hogy minek Tatabányára, illetve az NB III-ba ilyen kaliberű kapus, illetve az is, hogy Kawashima Eiji miért jönne a Bányászhoz. Utóbbira egyszerű a válasz: pénzért. A tatabányai olasz tulajdonosnak alaposan a zsebébe kell nyúlnia, hogy ki tudja fizetni a játékos szolgálatait. Bármennyit is kér a labdarúgó, felesleges kiadás, hiszen egy közepes magyar kapussal is lehet sikereket elérni az NB III-ban. 

Igaz, őt nem lehet továbbadni jó pénzért. Márpedig a terv nyilván ez: megszerezni Kawashima Eiji játékjogát, majd haszonnal értékesíteni. 

A Tatabányának nem ez lenne az első ilyen ügylete, hiszen két futballisája is a Haladásnál volt próbajátékon az őszi szezon végén. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/23447/pics/lead_800x600.jpg