Balajcza Szabolcs: "Szerintem Diagne nem marad!"

Kecskés István
Kecskés István

Hogy telik a téli felkészülés?

Rengeteget edzünk – mondta a Törökországban edzőtáborozó Újpest csapatkapitánya Balajcza Szabolcs. – Még a meccsek előtt is tréningezünk, így mindennap két foglalkozás szerepel a programban. Ráadásul egy vírus is felütötte a fejét a csapatnál, így most mindenki azon aggódik, hogy ne jusson Litauszkri Robi és Mohl Dávid sorsára. Ők ketten ki sem tudtak jönni a szobájukból ma. Mi kaptuk is a vitaminokat, nehogy baj legyen.

Akkor nem lehet valami fényes a hangulat.

Nincs összefüggés, mert Újpesten rég volt olyan jó, erős közösség, mint most. Igaz, nem most volt utoljára, amikor a második helyen vártuk a tavaszi folytatást.

A Ferencvárost szinte lehetetlen utolérni. A második hely megtartása a cél?

Egyértelműen! Kicsit furcsa a helyzet, mert a 18 pont hátrány az nem kevés, de ennek ellenére is érdekes tavaszt várok. Több csapatnak az a célja, hogy megszerezze a második helyet és megnyerje a Magyar Kupát. Lényegében egy külön bajnokság lesz ez.

Amiben esélyes lenne az Újpest, de ehhez kellene Diagne, aki nincs az edzőtáborban. Mi lesz vele?

Mi is csak annyit tudunk, amit az újságokban olvasunk. Nem lenne baj, ha maradna, de én úgy látom, hogy nagyon el akar menni, ebben az esetben pedig nem szabad erőszakkal megtartani, mert azzal senki sem járna jól.

Hogy látja, megy vagy marad?

Szerintem megy.

Nélküle is lesz esélye a csapatnak a második helyre?

Ha tudjuk pótolni, akkor mindenképpen. Azt azért ne felejtsük el, hogy Kabát Péter már teljesen egészséges, minden edzésen részt tud venni, rá is lehet építeni. Az viszont egészen érdekes, hogy amióta Nebojsa Vignjevic a vezetőedzőnk, folyamatosan visszatérő probléma a csatárhiány.

Csak csatárt kell szerződtetni?

Ha Diagne elmegy, akkor azt mindenképpen. Többen is elhagytak már minket és úgy látom, hogy hátul azért megvagyunk. Elöl ránk fér az erősítés.

Ehhez képest egyelőre egy védőt tesztelnek.

Igen, de ő mondjuk nem rossz játékos.

Ha azt mondom, hogy franciaországi Európa-bajnokság, akkor mi jut eszébe?

Az, hogy nagyon szurkolok majd a csapatnak.

Kerettagság?

Ugyan... Király Gábor, Dibusz Dénes, Bogdán Ádám, Gulácsi Péter, Megyeri Balázs és Hegedűs Lajos is előttem van a sorban. Drukkolok majd, hiszek benne, hogy még a csoportból is tovább lehet jutni. A kijutás is nagy fricska azoknak, akik szidták a labdarúgást, de az újabb bravúr még nagyobb elégtételt jelentene nekünk játékosoknak.

Visszatérve a téli felkészülésre: számolja, hogy hányadik?

Össze tudom szedni. Ez a tizenhetedik. Nem nagyon szeretem, de nagyon jó, hogy ez most rövid. Minden futballista játszani szeret, örülnék neki, ha még rövidebb lenne a leállás.

Mi a legnehezebb ebben az időszakban?

Monoton és hiányzik a család. Luxus szállodában vagyunk, nagyon jó körülmények között, jó pályákon futballozunk, de az nem jó, hogy a szeretteink távol vannak.  

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/24157/pics/lead_800x600.jpg