Furcsa ügy robbant ki Debrecenben

Kecskés István
Kecskés István

Furcsa hullámok csaptak fel a DVSC Futball Zrt. körül. 

Eddig szokatlan módon Debrecen polgármestere megtámadta Szima Gábor többségi tulajdonost.

"A DVSC jelenlegi helyzetét aggályosnak tartom" – idézi a Hajdú Online Papp László polgármestert. A cívisváros első embere úgy véli, a Loki labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság kisebbségi tulajdonosaként, ha véleménye van a klubról, azt meg kell osztania a sajtóval, s ezáltal a nyilvánossággal. Ennek megfelelően több témát is megemlített az eseményen – áll az internetes lap cikkében.

Papp László kiemelte, nincs személyes konfliktusa a többségi tulajdonos Szima Gáborral, elismeri és megsüvegelendőnek tartja azt, amit a Lokiért tett az elmúlt 15 évben. Viszont neki, Debrecen vezetőjeként szem előtt kell tartania az önkormányzati és a DVSC-s érdekeket, s ha „házon belül” nem tudják megoldani a problémákat, s kritikát kell megfogalmaznia, akkor azt megteszi a nyilvánosság előtt.

A politikus szerint sorozatos problémák merülnek fel a Loki cégvezetésében, ilyen például a tavalyi adótartozás ténye, vagy a közelmúltban kiderült végrehajtási ügy a NAV kapcsán. Ezek fényében vetődhet fel a kérdést, hogy mennyire ura a helyzetnek a cégvezetés? Papp László hangsúlyozta, nem volt véletlen, hogy a korábbi vezetőség csak 1 évre kapott bizalmat az elmúlt esztendőben a megválasztásakor, most viszont teljesen nyilvánvalóvá teszi, hogy kisebbségi tulajdonosként a jelenlegi menedzsment, illetve cégvezető további munkáját nem kívánják támogatni az egyéves megbízatás lejárta után. "Új vezetésre van szükség, amely hatékony támogatást tud adni a klub gyarapodásának és a szakmai sikereknek." – fogalmazott a Debrecen első embere.

"Nem értünk egyet sok tekintetben, de ezeket át lehet hidalni. Viszont a megállapodások betartásához ragaszkodom! Tavaly több mindenben megállapodtunk Szima Gáborral, amit a sajtó nyilvánossága előtt el is mondtunk. Jelenleg ott tartunk, hogy ezekből a dolgokból sincs betartva több minden. Augusztustól Szima Gábor kaszinóiból osztalék járna a Lokinak, s hiába volt nyereség, ez az átutalás azóta sem történt meg. Felmerülhet többekben a jogi lépés lehetősége, ám még mindig hiszek abban, hogy Szima Gábor a megállapodások szerint jár majd el. Nem kérek többet, mint amiben megegyeztünk, de ahhoz ragaszkodom!" – zárta mondandóját kategorikusan Papp László.

Szima Gábor egy sajtóbeszélgetésen reagált az elhangzottakra. 

"Telefonon beszéltem Papp László polgármester úrral a mai nap folyamán, s megbeszéltük, a jövő héten pontot teszünk az ügy végére. Tizenöt éve, amióta én irányítom a klubot, sosem kértem pénzt a várostól, ha adtak, azt elfogadtam. Mindig én döntöttem arról, hogy mikor és mennyi pénzt adok a csapatnak, s ezután is így lesz. Nem vagyok hajlandó ezeket a támadásokat tovább elviselni. Nem értek egyet a klub cégvezetésének leváltásával, mert azzal az indokkal, amivel a polgármester előjött, szinte valamennyi, a város tulajdonában lévő gazdasági társaság menedzsmentjét le kellene váltani" – fogalmazott a DVSC-t működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosa. Majd megjegyezte, nagyon sok mondanivalója lenne még, de úgy döntött, a DVSC érdekeit szem előtt tartva, nem kíván részletesebben nyilatkozni.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/24979/pics/lead_800x600.jpg