NB I: szombaton kezdődik a tavasz

Kecskés István
Kecskés István

A 20. fordulóval folytatódik az NB I-es bajnokság. Igazából tavasszal csak az a kérdés, hogy melyik csapatok végeznek a dobogón és melyek esnek ki. Különösen utóbbi tekintetében lesz nagy harc. A szombati program: 

Puskás Akadémia–Diósgyőr (15.30)

A hazai együttes kieső helyről várja a folytatást, de csak kevesebb győzelme miatt szorul a 10. Vasas mögé. Robert Jarni csapata két csatárát is elengedte a télen, így nagy kérdés, hogy Lencse Lászlót és Tischler Patrikot miként tudja pótolni a szakember. Tippünk szerint a felcsúti együttes nagy csatában meghosszabbítja majd az élvonalbeli tagságát. A DVTK új szakvezetővel, az egykori szövetségi kapitány Egervári Sándorral a kispadon várja a meccset. A szakemberen kívül nagy erősítés Elek Ákos szerződtetése volt. A DVTK a középmezőny stabil tagja lesz. 

Bp. Honvéd–Haladás (15.30)

A kispestieknél nagy változások nem történtek. A legnagyobb erősítést a Dunaújvárosból igazolt Eppel Márton jelenti. Csak peremebrek távoztak Marco Rossi keretéből. Nyugodt tavasz áll a Honvéd előtt. A Haladás szerződtette Kovács Lórántot, akit az "erdélyi Xaviként" emlegetnek, tőle sokat várnak. Érzékeny veszteség lehet Szombathelyen Gosztonyi András távozása. A Haladás erőn felül teljesített az ősz első felében, nem lenne meglepetés, ha a bajnokságot is az élmezőny mögött zárná a csapat. 

DVSC–Vasas (15.30)

A debreceniek nem ez volt a legfényesebb felkészülési időszakuk. Kikaptak a Videotontól és a Ferencvárostól is. A piros-fehérek az utóbbi évek legnagyobb üzletét kötötték meg, amikor Balogh Norbertet eladták az olasz Palermónak, de nemcsak ő, hanem a szintén távozó Zsidai László is hiányozhat majd. A DVTK-tól igazolt Takács Tamás, vagy a Lengyelországból hazatérő Holman Dávid erősítést jelenthet, de velük sem ér oda a dobogóra a Loki. A Vasashoz német edző érkezett a szünetben, aki azonnal kirúgta Kenesei Krisztiánt, majd Lázok Jánost is. Ugyanakkor Michael Oenning csapatához csatlakozott a válogatott védő Korcsmár Zsolt is. Ennek ellenére is komoly gondjai lehetnek tavasszal az angyalföldi csapatnak, amelynek kevés esélye van arra, hogy megkapaszkodjon az NB I-ben. 

Békéscsaba–Ferencváros (15.30, tv: M4)

A hazai lila-fehérek az utolsó helyről várják a folytatást. Ennek megfelelően jelentős átalakítás is történt a keretben, amelyhez többek között csatlakozott az egykori debreceni kapus Vukasin Polekszics is. Többnyire külföldieket szerződtetett a Békéscsaba, amely vélhetően így sem hosszabbítja meg NB I-es tagságát. A Ferencváros minden bizonnyal megnyeri a bajnokságot, még akkor is, ha tavaszra várható némi visszaesés a teljesítményében. Ezt alátámasztja az is, hogy az első tavaszi tétmérkőzésén 1–0-ra kikapott Thomas Doll csapata a Videotontól. Az éllovashoz télen a német Florian Trinks érkezett. 

Újpest–Videoton (18.00, tv: M4)

A lila-fehérek a második helyen várják a folytatást, az együttes hét meccs óta veretlen, az utolsó négy bajnokiját megnyerte, de a télen elveszítette házi gólkirályát, a szenegáli Diagne-t. A helyére Lencse Lászlót szerezte meg a klub, valamint a Vasastól elküldött Lázok János is a támadó részleget erősítheti. A Megyeri úti csapat esélyes a dobogós helyezés elérésére. Ugyanez igaz a harmadik helyen álló Videotonra is, de könnyen lehet, hogy a végére a két csapat helyet cserél. Horváth Ferenc csatapa elveszítette Gyurcsó Ádámot, aki Lengyelországba szerződött, de a támadóként bevethető Tischler Patrik nagy erősítést jelenthet. 

MTK–Paks (elmarad)

A vendégeknél bakteriális fertőzés ütötte fel a fejét, így kérték a találkozó halasztását. Ez az MTK-nak nem jött rosszul, hiszen a csapat a felkészülés hajrájában edzőt váltott: felbontották László Csaba szerződését és az eddigi pályaedzőt, Teodoru Vasziliszt ültették a helyére. Mindkét együttes a középmezőny stabil tagja lehet. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/24966/pics/lead_800x600.jpg