Vízilabda: nincs csalódottság, inkább szomorúság

- A negyeddöntő után volt pár napom, amikor nehezen tudtam megszólalni, ha kérdeztek tőlem valamit. Csalódottságot nem érzek, mert nincs kiben vagy miben, inkább szomorúságot, mert nagyon kicsi nüanszokon múlt a siker.

Ezt Imre Tóvári Zsuzsanna, a magyar férfi válogatott pszichológusa jelentette ki a vlv.hu oldalnak adott interjújában  

foto: vlv.hu

A szakember elmondta, sajnálja, hogy nem érte el a csapat a kitűzött célt vagyis a végső győzelmet, mert hihetetlen sok munka és elszántság volt a játékosokban, de - hangsúlyozta, tudja, hogy aki folytatja, már a nyaralása végére pontosan tudni fogja, hogy miben akar még jobb lenni. A sportban, ahogy az életben is, az a jó, hogy mindig lehetsz jobb! - tette hozzá.   

Imre Tóvári Zsuzsanna hangsúlyozta, amíg a csapat itthon volt, a csapategység erősítése mellett a tudatosság volt a legfontosabb téma. Tudatosság a vízben.

- Megbeszéltük egy tétmeccs minden lehetséges részletét. Ezeken a megbeszéléseken a szövetségi kapitány vezetésével és videókkal dolgoztunk.

Emellett hosszan elemezték a korábbi tétmeccsek gyenge pontjait. Többek között kidolgoztak megoldásokat az utolsó negyedre, mert ezen kellett javítani és az is részletesen meg lett beszélve, hogyan álljanak fel 3-4 gólos hátrányból. Hangsúlyozta, nem aggódott a szerbek elleni döntetlen után, mert az volt a cél, hogy az utolsó három tétmeccsre jöjjön ki a 100 százalék. A második, harmadik döntetlen után pedig megbeszélték a tanulságokat.

A szakember hangsúlyozta, a fiúk erősek voltak lelkileg és fejben, de volt egy Montenegró-meccs első félideje, ahol láthatóan befeszült a csapat és ezt kell majd kielemezni szakmai és lélektani szinten.

- Sokszor elmondtam már korábban, hogy a lélektani felkészülés legnehezebb pontja a három utolsó tétmeccs, de ezen belül a negyeddöntő, mert négy közé jutni már siker és onnantól felszabadultabb a játék. Azért nehéz erre felkészülni, mert ezt az adrenalinszintet és sorsdöntő helyzetet semmivel nem lehet modellezni. Ez a téthelyzet semmihez nem hasonlítható. Egy világversenyen magyar színekben a győzelemért, egymásért és az országért játszani a legmagasztosabb cél, amitől megremeghet a játékosok keze. Mert fontos! Mert megérinti őket, hogy miért és kikért játszanak! - mondta.

Imre Tóvári Zsuzsanna szerint a vízilabdasport egy nagyon profi közeg, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy évtizedek óta a legjobbak között vannak és nem engedik meg maguknak, hogy ne az elithez tartozzanak.

- Könnyű azt mondani kívülről hogy kevés országban játsszák ezt a sportot, de nem attól függ egy sportoló teljesítménye, hogy mekkora a merítés, hanem attól, hogy milyen magas szinten műveli azt, amit csinál. A magyar vízilabda és benne sok válogatott és nem válogatott játékos pedig zseniális, csak vissza kell nézni a mostani meccseik góljait vagy le kell menni egy-egy rangadóra év közben. Ott sem adják lejjebb a szintet! Sokat tanultam tőlük és remélem, hamarosan újra a csúcson lesznek - fejezte be az interjút a magyar férfi vízilabda-válogatott pszichológusa.

Címkék: Rio 2016, Vízilabda
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/27737/pics/lead_800x600.jpg
Rio 2016,Vízilabda

További cikkek

Csapatsportok

Közvetítések: pályán a női Euroligában a Sopron, folytatódik a labdarúgó BL

2021.03.17. 07:30
A soproniak a francia Lyon ellen lépnek pályára az Euroligában, míg a férfi labdarúgó BL-ben a Bayern München és a Chelsea is a …

Magyar foci

Közvetítések: visszavághat a Puskás Akadémia az Újpestnek

2021.03.06. 07:30
A felcsúti együttes ismét a lila-fehéreket látja vendégül, akárcsak nemrég a kupában, de emellett számos érdekes eseményt kínál nekünk a szombat, például Fucsovics …

Egyéni sportok

Közvetítések: tenisz, labdarúgás és téli sport is a képernyőn

2021.03.04. 07:30
Folytatódik a Lyon-i és a dohai tenisztorna is, de láthatunk többek között angol labdarúgást, északisít és sznúkert is a csütörtöki napon.

Külföldi foci

Közvetítések: kupák minden mennyiségben

2021.03.03. 06:30
Gulácsi Péterék a Német Kupa elődöntőjéért, a Barcelona a spanyol Király Kupa fináléjáért játszik.

Magyar foci

Közvetítések: ismét Ferencvárosban okozhat meglepetést a Diósgyőr

2021.03.02. 07:30
A kiesés ellen küzdő miskolciak a címvédőhöz látogatnak az NB I-ben, de láthatunk vízilabdát, rengeteg teniszt és még sok minden mást március második …

Csapatsportok

Közvetítések: az örökrangadó és a Siófok-Fradi viszi a prímet a csúcsszombaton

2021.02.27. 07:30
Az év eddigi legsűrűbb napja jön, már ami a televíziós sportközvetítéseket illeti, szó szerint lesz minden, mint a búcsúban.

Magyar foci

Közvetítések: fontos lépést tehet a bennmaradás felé a Diósgyőr

2021.02.26. 07:30
A miskolci együttes a Mezőkövesdet látja vendégül az NB I 23. fordulójában, egy győzelemmel pedig nagy lépést tehetne a bennmaradás felé a gárda.

Csapatsportok

Közvetítések: folytatódnak a BL-nyolcaddöntők, képernyőn a Telekom Veszprém

2021.02.17. 07:30
A magyar bajnok a Motor Zaporizzsját fogadja a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, de az estét ismét a futball uralja.

Csapatsportok

Közvetítések: pályán a Telekom-Veszprém, rangadó a Premier Leagueben

2021.02.04. 07:30
A Barcelona ellen játszik rangadót a Telekom-Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligájába, míg a Chelsea a Tottenhemhez látogat az angol labdarúgó élvonalban.

Magyar foci

Közvetítések: rangadó az NB I-ben és a Premier Leagueben

2021.01.30. 07:30
A bajnoki címre hajtó MOL Fehérvár FC a Budapest Honvédot fogadja az NB I-ben, míg a Manchester United az Arsenalhoz látogat a Premier Leagueben a szombati napon.