Vízilabda: van pályázó a kapitányi posztra

A Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi ülését követően jelentették be, hogy határozatuk értelmében pályázatot írnak ki a Benedek Tibor lemondását követően megüresedett szövetségi kapitányi posztra. Ha ez csak ennyi, az még belefér egy sportrajongó információ éhségének kielégítésébe. A hír azonban péntek estére folytatódott. Dabrowski Norbert a ZF-Eger vezetőedzője arról tájékoztatta Bárány Attila klubelnököt, hogy ő is szívesen pályázna. Aztán ahogy ő fogalmazott – mivel szerződés köti a klubhoz -, engedélyt kért az elnöktől erre. A péntek esti edzést követően kérdeztük az elnököt és a vezetőedzőt a kialakult helyzetről. Először Dabrowski Norbert válaszolt.

– Tényleg igaz a hír, hogy erről beszélgettetek Bárány Attilával kora este?

– Igen.

– Mikor döntötted el, hogy megírod a pályázatodat?

– Nyilván motoszkált ez már a fejemben. Amikor megtudtam az elnökségi határozatot, akkor viszont gyorsan túl akartam lenni a döntésen. Ezért beszéltem először erről az elnökkel, aztán az esti edzés előtt a játékosokkal.

– Miért volt szükség a gyors elhatározásra?

– Azért, mert nekem ebben a pillanatban kutya kötelességem teljes emberként a klubcsapatomra koncentrálni. Gyorsan meg akarom írni a pályázatot. Ez egy szerencsés időszak. Szombaton nem a Pro Reccoval kell mérkőznünk, viszonylag csendesebb ez  a hét. Mert ha egy ilyen pályázaton dolgozik az ember, azt azért valljuk be, elvonja a figyelmét.

– Elárulod, hogy mit szólt mindehhez Bárány Attila?

– Azt mondta, hogy számított is rá. Mondhatnám azt is, hogy pótolhatatlan vagyok – nevet -, ami persze nem igaz, de neki azért is tudnia kellett erről, a szerződésen túl, mert minden eshetőségre fel kell készülnie. Támogatott és tulajdonképpen engedélyt adott.

– Legalább ennyire izgalmas a kérdés: hogyan reagáltak a játékosok?

– Nem nyilvánítottak szenzációsnak mondható véleményt. Azért figyeltem az arcokat. Volt, aki meglepődött, volt, aki rezignáltan tudomásul vette, aztán bementek a vízbe és csinálták a dolgukat az esti edzésen.

Bárány Attilához az volt az első kérdésünk, hogy valóban nem lepődött meg a vezetőedző döntésén?

– Miért lepődtem volna meg? – kérdezett vissza. – Úgy volt, ahogy Norbi mondta, számítottam rá. Az Egri Vízilabda Klub büszke lehet arra, hogy olyan vezetőedző dolgozik a csapat élén, akit én személy szerint a legalkalmasabbnak tartok a szövetségi kapitányi posztra. Ez egy nagyon komoly szakmai kihívás, az edzői munka csúcsát jelenti. Mindenben támogatom. Ambiciózus, felkészült szakember, amit itt Egerben nap, nap után bizonyít. Úgy emberileg, mint szakmailag kiemelkedő.

(egrivizilabda.hu)

Címkék: Vízilabda
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/28785/pics/lead_800x600.jpg
Vízilabda

További cikkek

Csapatsportok

Adakozott a Ferencváros jégkorong-, kézilabda-, és vízilabda-szakosztálya is

2020.03.29. 14:50
A fővárosiak labdarúgó-szakosztálya után a jégkorong-, kézilabda-, és vízilabda-szakosztály is segíti a koronavírus-járvány ellen …

Csapatsportok

Vízilabda: a nők még készülnek, a férfiak már nem

2020.03.23. 18:35
A magyar női vízilabda-válogatott a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben is folytatja a felkészülését, míg a férficsapatnak erre már nincs szüksége.

Csapatsportok

Tokió 2020: Nagy Viktor optimista

2020.03.22. 16:10
Nagy Viktor, a vízilabda-válogatott kapusa optimista az olimpia megrendezése kapcsán.

Csapatsportok

Vízilabda: az elsőosztályú meccsek is halasztásra kerülnek

2020.03.14. 07:45
A koronavírus terjedésének megfékezése miatt a Magyar Vízilabda-szövetség alá tartozó valamennyi sportrendezvény halasztásra került.

Csapatsportok

Koronavírus: karanténban a topfutballisták, sorra halasztják el a sportversenyeket

2020.03.12. 21:10
Csütörtökön jó néhány sportrendezvény és sorozat menetrendjét írta át a világméretűre duzzadt koronavírus-járvány. Cikkünkben …

Egyéni sportok

A FINA is bedobta a törölközőt, április végéig szinte mindent töröltek

2020.03.12. 20:10
A vizes sportokat tömörítő szervezet videokonferencián tartott tanácskozást azután, hogy a WHO világjárvánnyá minősítette a koronavírus …

Csapatsportok

Vízilabda: a fiúk és a lányok világliga meccse is elmarad

2020.03.09. 17:45
Férfi és női vízilabda-válogatottunk az olaszokkal játszott volna a világligában, de mindkét találkozót elhalasztják a koronavírus-járvány miatt.

Csapatsportok

Labdarúgó kupameccsek, vízilabda és röplabda a képernyőn

2020.03.03. 07:30
Kupameccsek itthonról, Angliából és Németországból, Nemzetek Ligája sorsolás, férfi vízilabda BL, és női röplabda Challenge-Kupa kínál ma szórakozást a …

Egyéni sportok

Az örömből és a bánatból is bőségesen kijutott, avagy erről írtunk februárban

2020.03.01. 16:30
Péni István Európa-bajnokságot, Liu Shaolin Sándor összetett világkupát, Szilágyi Áron és Marosi Ádám pedig vk-versenyt nyert …

Csapatsportok

Férfi vízilabda ob I: elmarad az OSC-Eger mérkőzés

2020.02.27. 20:20
A koronavírus-fertőzés veszélye miatt elmaradt az A-Híd OSC Újbuda és a ZF-Eger szombatra kiírt összecsapása a férfi vízilabda ob I-ben.