Népes magyar csapat utazik a speciális olimpia téli világjátékokra

MTI

Öt sportágban 51 magyar versenyző indul a március 14. és 25. között Grazban sorra kerülő speciális olimpia téli világjátékokon.

"A Magyar Speciális Olimpia Mozgalom történetében először fordult elő, hogy gondtalanul, kitűnő körülmények között tudtak felkészülni versenyzőink a világjátékokra" – mondta Lengyel Lajos, a szövetség elnöke kedden a Városligeti Műjégpályán tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, reméli, hogy a közeli helyszínre sok magyar szurkoló látogat ki és biztatja Ausztriában a versenyzőket.

Az elnök az MTI-nek elmondta: "Sosem fogalmazunk meg konkrét éremelvárást, mert külső tényezőktől is nagyban függ a szereplés, hiszen sérült emberekről van szó. Padlóhokicsapatunk azért nagy eséllyel indul, és érmeket várunk a gyorskorcsolyázóktól, illetve nagy reményekkel lépnek majd jégre műkorcsolyában a Hingyi-tesvérek."

fotó: MOB/Szalmás Péter

A magyarok a három említett sportág mellett hófutásban és alpesi síben indulnak az értelmi fogyatékossággal élők világjátékán.

Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke kiemelte, hogy a magyar versenyzők az eddigi téli, illetve nyári speciális olimpiákról mindig éremmel tértek haza, egyúttal megígérte, hogy meglátogatja a csapatot Grazban.

"Szívesen jöttem ide, mert ez olyan közösség, melynek minden tagja örömmel játssza azt, amit sportnak hívunk. Így kell felfogni a testmozgást, ahogy ti teszitek" – mondta Fábián László, a MOB sportigazgatója.

Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának elnöke úgy fogalmazott: 26 éve, a kezdeteknél nem gondolta volna, hogy a speciális olimpiai mozgalom Magyarországon olyan lendületet kap, úgy kinövi magát, hogy mostanra már öt sportágban szerepelnek magyar versenyzők. A grazi seregszemle a 11. lesz a speciális olimpia téli világjátékok sorában.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/30107/pics/lead_800x600.jpg
téli sportok,Paralimpia

További cikkek

Egyéni sportok

Téli sportok: először nyert osztrák síugró a szezonban, Hirschert legyőzték Wengenben

2019.01.20. 23:40
A síugró Stefan Kraft majdnem két éves nyeretlenségi szériának vetett véget miután diadalmaskodott Zakopanéban. Alpesi …

Egyéni sportok

Téli sportok: Rehrl és Siebenhofer is ismételt első győzelmét követően

2019.01.19. 23:40
Az északi összetettben versenyző Franz-Josef Rehrl és az alpesi síző Ramona Siebenhofer is azok után győzött a mai napon, hogy a héten aratták …

Egyéni sportok

Téli sportok: Marco Schwarz nyerte a wengeni kombinációt

2019.01.18. 18:45
Az osztrák alpesi síző Marco Schwarz átlépve a saját árnyékát és megnyerte a kombinációt Wengenben. A biatlonos Johannes Bö két győzelemt aratott Ruhpoldignban. A csütörtöki …

Egyéni sportok

Huszonegy sportágat lehet kipróbálni az 5. Téli Sportágválasztón

2019.01.16. 08:10
Huszonegy sportágat lehet kipróbálni az 5. Téli Sportágválasztón, melyet Káposztásmegyeren, a Vasas Jégcentrumában rendeznek meg szombaton.

Egyéni sportok

Alpesi sí: Shiffrin tizedszer nyert idén

2019.01.15. 17:45
Az amerikai Mikaela Shiffrin tizedik versenyét nyerte az idényben miután legyőzhetetlen volt Kronplatzban óriás-műlesiklásban.

Egyéni sportok

Téli sportok: Hirscher tarolt Adelbodenben, elképesztő befutó északi összetettben

2019.01.14. 08:50
Az alpesi síző Marcel Hirscher két versenyt is nyert Adelbodenben, Kobajasi Rijou csak rekordot tudott felállítani síugrásban, míg …

Csapatsportok

Képernyőn az olasz futball nagyágyúi, már a főcsoport-döntő a tét az NFL-ben

2019.01.12. 07:30
Szombathoz méltóan igazán színes és változatos sportprogramok közül válogathatunk a hét utolsó előtti napján.

Egyéni sportok

Téli sportok: Bö és Riiber sorozata is megszakadt

2019.01.11. 22:35
A biatlon-világkupa idei szezonjában Alekszandr Loginov szakította meg azt a sorozatot, hogy Martin Fourcade vagy Johannes Bö nyeri meg az aktuális versenyt. Északi összetettben az olimpiai bajnok …

Egyéni sportok

Biatlon: először győzött Lisa Vittozzi

2019.01.10. 21:20
Lisa Vittozzi első világkupa-győzelmét aratta miután megnyerte a hölgyek 7,5 km-es sprintversenyét Oberhofban.

Egyéni sportok

Alpesi sí: törölték a hétvégi versenyt, késik Vonn visszatérése

2019.01.09. 18:45
Hevesen havazott az elmúlt napokban St Antonban és így törölték a szombatra és a vasárnapra tervezett női világkupa-futamokat.