13-as rajtszámmal Szombathelyen! Botka Dávid nem babonás…

sportfaktor

Két be nem fejezett EB futam után hazai környezetben versenyeznek a hétvégén Botka Dávidék. A 13-as rajtszámot általában babonából nem szokták kiadni, de a Botka Rally Team pilótája úgy volt vele, ennél rosszabb már nem lehet, Ő maga kérte ezt a rajtszámot. Hátha ez kell majd ahhoz, hogy a céldobogón átgurulva jó eredménnyel tudják befejezni a szombathelyi M6 LOG ISEUM Rallye-t.

Felfüggesztette az Európa-bajnoki sorozatban a szereplést a Botka Rally Team. A pilóta új autót szeretne vásárolni. „Kanárira már úgy is mentünk ki, ha nem sikerül legalább célba érnünk - ami normális esetben a minimum lenne - akkor ezzel az autóval nem indulunk több EB futamon. Amíg ez a kocsi áll a garázsban, addig nem megyünk távoli versenyekre.” – mondta Dávid.

Természetesen minél több futamon indulni szeretnének, ezért folyik a keresés: „Megpróbálunk egy új autót szerezni és az a cél, hogy minél hamarabb újra részesei lehessünk ennek a méltán népszerű sorozatnak. Szerencsére van választási lehetőség! Lesz új Opel, Volkswagen. Hamarosan frissül a Ford is, a Skodák is erősek. Megpróbáljuk a legjobb döntést hozni.”

Dudu szeret versenyezni és igazából az autó is újra fel van készítve. „Megyünk azokon az itthoni és romániai futamokon, amiket szeretek. Nem utolsó szempont, hogy ezeket a versenyeket könnyebben be lehet fejezni, hiszen míg az EB-n 50-80 gyorsasági kilométer után van szerviz, ahol rendbe lehet rakni az autót, addig itt 10-20 kilométerenként van erre lehetőség.”

Utoljára két éve szerepelt ezen a szombathelyi versenyen Dávid. Akkor Tóth Imre navigált és a Mitsubishi Lancer volt a versenyautó. „Tavalyelőtt a Mitsubishivel az utolsó 5 szakaszt megnyertük. Sajnos akkor (is) műszaki gondunk volt az első nap. Más lesz majd most a Citroennel menni. Igazából nem tudom ezzel az autóval hova tenni magamat. Sokszor úgy érzem, hogy jó az autó, jót mentünk, de az idők nem ezt mutatják. Meglátjuk, hogy mennyire leszünk jók a hazai mezőnyben. Bízom benne, hogy nem fogunk szégyenkezni.”

A csapat felkészült a futamra „Padon lemértük, meglepően erős az autó. Bár a motorerejével korábban sem volt baj, idén még erősödött is. A beállításokat is próbáltuk változtatni, tanulva a múltkoriból. A hivatalos teszten nagyon sok mindent akarok kipróbálni, déltől estig meg sem akarok állni.” – már várja a csütörtöki tesztet a pilóta, aki mellett újra Szenner Zsolt ül a navigátor székben. „Most lesz a hétvégén Szeni születésnapja, Szeles Petivel megbeszéltük, hogy ezt kapja ajándékba.”

A nevezési lista komoly, 15db R5-ös autó küzd majd a legjobb helyezésekért. A Botka Rally Team párosa szokatlan módon a 13-as rajtszámot kapta. „Nem véletlen!” – mosolygott a pilóta – „Annyit küzdöttünk már idén, annyi bajunk volt, ennél rosszabb nem lehet. Szabad volt ez a rajtszám, nem szokták kiadni és senki nem szokta elvinni babonából. Lehet, hogy nekünk pont ez tesz majd jót. Sokkal rosszabb már úgysem lehet.

Az M6 LOG ISEUM Rallye hivatalos programja szerint péntek délután kvalifikáción vesznek részt a párosok, az esti szokásos, impozáns rajtceremónia után Szombathely főterén az esti parc fermé egyben autókiállításként is betölti a szerepét, hogy aztán szombaton Acsádon és Söptén, vasárnap pedig Bögötén és Káld környékén küzdjenek a párosok a murvás pályákon a legjobb helyezésekért.

A verseny hivatalos honlapja: http://www.savariarallye.hu

Címkék: Rally
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/32023/pics/lead_800x600.jpg
Rally

További cikkek

Autó-motor

Dakar 2019: Peruban lesz a verseny

2018.05.18. 14:55
Teljes egészében Peruban rendezik meg a jövő évi Dakar-ralit.

Autó-motor

Rali Eb: defekt ellenére a 11. helyen zárt Herczig

2018.05.05. 20:15
Herczig Norbert összetettben a 11. helyen zárt a rali Európa-bajnokság idei második állomásán, a Kanári-szigeteken.

Autó-motor

Rali Eb: Herczigék nyolcadikak az első nap után a Kanári-szigeteken

2018.05.04. 21:30
Herczig Norbert az első versenynap után a nyolcadik helyen áll a rali Európa-bajnokság idei második állomásán, a Kanári-szigeteken.

Autó-motor

Rali: lyukóbányai sprintversenyre készül Szalontai Attila

2018.04.26. 10:50
Húsz éve versenyez a debreceni Szalontai Attila, a Lyukóbánya-Parasznya sprintversenyen pedig az élmezőny a célja. Villáminterjú.

Autó-motor

Népkerti Quados-Autós őrület

2018.04.18. 12:25
Jótékonysági Salakshow, a MENTO Kupa I. Fordulója és a 2017-es Salak Királya Cím díjkiosztója kerül megrendezésre április 21-én a miskolci Népkerti sportpályán. Quad Track és Short Track Quad OB I. Futama is lesz. Salakmotor …

Autó-motor

Jobb eredményt vártak

2018.04.18. 10:40
Sikeresen célba ért a Lavanttal Ralin a Juhász Csaba–Juhász István ralipáros, de nem egészen elégedettek.

Autó-motor

Rali: jól kezdte az évet az East Motorsport Egerben

2018.04.10. 13:45
Közel 20 versenyzőpáros képviselte az Eger Rallye-n az East Motorsport csapatát.

Autó-motor

Autósport: Hadik Andrásék nyerték az Eger-ralit

2018.03.25. 22:15
A Hadik András, Bacigál Igor páros nyerte a vasárnap befejeződött Eger-ralit, az országos bajnokság idei nyitófutamát.

Autó-motor

Rali: mindenki dobogóeséllyel vág neki az Eger Rallynak

2018.03.22. 12:30
Nedeczki Lászlónak Kovács Géza diktálja majd az itinert hétvégén.

Autó-motor

Rali: sikeresen teljesítették a Rebenland Ralit Várkonyi Szabolcsék

2018.03.22. 10:10
Minden bizonnyal pokolba kívánja Sándort, Józsefet és Benedeket a pilóta, amiért cudar körülmények között kellett versenyeznie Ausztriában.