Jön: olimpia éjszakája, az idei év második legnagyobb sportfesztiválja

sportfaktor

A sportolás és a mozgás már önmagában egy élmény – pláne éjszaka. Aki szeretne több ezred magával együtt futni, zumbázni, kerékpározni, jógázni, vagy tíz másik mozgásformát kipróbálni a kivilágított főváros szívében, annak június 23-án, pénteken, az Olimpia Éjszakáján a helye! 

Egy éjszaka erejéig a szabadidősportolók veszik birtokba Budapest legnagyobb parkját és a Hősök terét: igazi kuriózumban lehet része annak, aki június 23-án, péntek este kilátogat a Városligetbe. Nem mindennap ülhet be az ember egy sárkányhajóba a Városligeti-tavon, forró jógázhat a Ligetben, vagy futhat az Andrássy úton az éjszaka vibráló fényeiben – szervezett keretek között, sok ezer társával együtt. A másnap hajnali 4 óráig tartó rendezvényen összesen 14 sportág kipróbálására lesz lehetőség: a szervezők mindenkit várnak, aki igazi fesztiválhangulatban szeretne sportolni, mozogni egy jót.

A kitűnő hangulatot csak fokozza az ünnepélyes megnyitó, amelyre szó szerint „befut” majd a nyári győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) hivatalos lángja. A fáklyával 21:15-től fél óráig lehet fotózkodni, mielőtt folytatná útját a Lágymányosi-öbölig, ahonnan sárkányhajóval – több tucat, fáklyákkal kivilágított hajó kíséretében – fogják levinni a Dunán, elhaladva többek között a kivilágított Parlament előtt. Nem mindennapi látvány lesz!        

A nagyszabású sportünnep az Olimpiai Ötpróba sorozat része, egyúttal pontgyűjtő állomása: aki aznap éjjel fut és/vagy kerékpározik, értékes Ötpróba-pontokkal gazdagodik. Itt jegyezzük meg, hogy a 0:25 órakor rajtoló pontszerző futó számokban (6,7 és 10,7 km) rajthoz állók közül kizárólag az első 4000 regisztráló számára tudnak chipes időmérést – és a teljesítésért járó Ötpróba-pontokat – biztosítani a szervezők. A helyek vészesen fogynak, aki tervezi, hogy futócipőt húz az eseményen, ne habozzon, regisztráljon még ma.

részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Aki pedig jelentkezik, máris nyert: a szervezők egy ajándék Ötpróba-ponttal jutalmazzák azt, aki regisztráltan vesz részt a rendezvényen.

Június 23-a az olimpia nemzetközi napja. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1948-ban döntött az olimpiai nap megünneplése mellett, emléket állítva a szervezet 1894. június 23-ai megalapításának. Ennek megfelelően számtalan aktivitást szerveznek szerte a világban.

Címkék: MOB
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/32646/pics/lead_800x600.jpg
MOB

További cikkek

Egyéni sportok

Gyurta Dániel kihagyja az országos bajnokságot, de nem adja fel

2017.10.17. 09:20
Az olimpiai bajnok, háromszoros világelső Gyurta Dániel már nemcsak úszó, hanem diplomata is. Mindkettő marad is.

Csapatsportok

MOB-közgyűlés: Jóváhagyták a phjongcshangi olimpiai csapat és küldöttség összetételét

2017.10.14. 13:30
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati közgyűlésén egyhangúlag jóváhagyták a jövő évi phjongcshangi téli …

Egyéni sportok

A miniszterelnökkel tárgyalt Erdei Zsolt

2017.10.05. 10:55
A sportág fejlesztési koncepciója volt a legfontosabb téma.

Egyéni sportok

Evezős vb: Galambos Péter a legjobbak között

2017.09.27. 19:30
A könnyűsúlyú egypárban éremesélyesként versenyző Galambos Péter második lett szerdai negyeddöntős futamában, s ezzel bejutott a legjobb 12 közé a floridai Sarasota-Bradentonban zajló evezős …

Egyéni sportok

Torna: fájdalmas bejelentés Berki Krisztiánnal kapcsolatban

2017.09.19. 09:20
Berki Krisztián vállsérülése miatt nem indul az október 2. és 8. között Montrealban sorra kerülő torna-világbajnokságon.

Csapatsportok

A 2032-es Olimpia lehet egy reális cél Magyarország számára

2017.09.15. 09:45
A MOB elnöke szerint a közelmúltban Magyarország sok európai és világversenyt rendezett, amelyeknek nagyon jó nemzetközi visszhangja volt, így van mire alapozni a tervezést.

Egyéni sportok

Vívás: megható bejegyzést tett közzé a világbajnok

2017.08.29. 20:35
Szatmári András csúcsra ért idén, világbajnok lett és az Univeriaden is aranyat nyert.

Egyéni sportok

Öttusa vb: fantasztikus magyar eredmény!

2017.08.26. 21:40
Az Európa-bajnokság után a kairói világbajnokságon is ezüstérmet nyert az öttusázó Kasza Róbert.

Egyéni sportok

Kajak-kenu vb: női páros hozta a második aranyat

2017.08.26. 12:05
Farkasdi Ramóna és Medveczky Erika szerezte meg a magyar küldöttség második aranyát a csehországi világbajnokságon!

Egyéni sportok

Olimpia 2024: Budapest nyerhetett volna…

2017.08.26. 11:50
Duncan Mackay, az olimpiai és paralimpiai mozgalommal foglalkozó, tekintélyes insidethegames.biz szakportál szerkesztője szerint Budapest "surranópályán" elnyerhette volna a 2024-es olimpia és paralimpia …