Győzelmet hozott az új kocsi!

Hajósi Miklós

Kiválón sikerült az új R4-es Mitsubishivel való debütálás a Várkonyi-Makai párosnak a Mitropa Kupa hazai versenyén, a Baranya Kupán. Abszolútban a 6. helyen végeztek, de a fő célt, Hermann Gassner legyőzését a Mitropa értékelésben elérték. Ezzel megerősítették a 3. helyüket az összetettben, amit szeretnének megtartani év végéig, esetleg előre lépni is, ez a következő versenyen eldől, hogy van-e esély.

"Bár a fő célt elértük, én örök elégedetlen vagyok, mert szerettem volna előrébb végezni az összetettben, de legalább kisebb időkülönbségekkel végezni a gyorsokon – mondta Várkonyi Szabolcs. – Az első nap jól sikerült, ott még kicsik voltak a különbségek, pedig nagyon óvatos voltam, elég defekt veszélyesek voltak a pályák. A második napon már nem tudtam felvenni a tempót Maricsekékkel és Maticsékkal, akiknek ezúton is gratulálok, gyorsak voltak. Igazából tudom, hogy miért, ezeken a nagyon gyors pályákon, ha az ember picit elemeli a lábát, gyorsan jönnek a másodpercek, én pedig elemeltem. Nem is a tempó miatt, bár sose mentem ilyen gyorsan versenyautóval, az eddigi autóim 170 körül leszabályoztak, leginkább az utak dobálós volta miatt és a lukak miatt. Ilyen úton semmi tapasztalatom a Mitsubishivel, hál’ istennek kint nincsenek ilyen pályák és bár nagyon jó volt a beállítása, mégsem akartam megkockáztatni, hogy valami egyenetlenség ledobjon 200-nál az útról. Ha a mostani tapasztalatommal vágnék neki, biztos bátrabb lennék. Azért természetesen örülök a Mitropa győzelemnek, főleg, hogy Gassnerékat mindenhol tudtuk verni, pedig neki is van vagy 20 év előnye tapasztalatban ilyen kocsikkal. Most szerencsére kisebb kihagyás következik, 4 hét múlva megyünk a Mitropa következő versenyére a szlovén-olasz határon fekvő Nova Goricába, ahol remek pályák várnak minket!"

"Valamiben elsőnek lenni, nagyon jó érzés, és azt mondani, hogy megérte a befektetett munka – egészítette ki társát Makai Gergely. – Mindig van esély mindenen javítani, vagy jobbnak lenni egy kicsivel, de nem szabad elfelejteni megélni a pillanatokat, és nekem ez utóbbi sikerült. Jó érzés volt egyrészt magyar közönség előtt versenyezni, másrészt az új autó feelingje is elragadott, érezhető volt a különbség, nagyon élveztem a tempót és pálya adta lehetőségeket. Egyre magabiztosabban látom el a navigátori szerepkört, úgy érzem teljesen összeszoktunk Szabolccsal. Várom a következő versenyt, és a következő helyezéseket."

Címkék: Rally
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/33690/pics/lead_800x600.jpg
Rally

További cikkek

Autó-motor

Ralli: felkészülésnek karcsú volt

2018.03.06. 12:30
Az abszolút 7. helyen fejezte be a 7. Kumrovec Rallye-t a Várkonyi-Makai kettős, amely első versenyét teljesítette „aszfalton” a Hyundai i20 R5-el. Az idézőjel nem véletlen, ugyanis inkább murvás-havas-jeges …

Autó-motor

WRC: Thierry Neuville győzött Svédországban

2018.02.18. 16:55
A Hyundai belga pilótájának győzelmével ért véget a Svéd Rali. Sikerével Neuville átvette a vezetést összetettben.

Autó-motor

Rali: szakágat váltott a fiatal gokartos

2018.01.30. 09:30
Nagy Benjámin szereti az új kihívásokat, a gokartban szerzett tapasztalatait pedig egy új szakágban szeretné kamatoztatni.

Autó-motor

WRC: Sebastian Ogier győzött Monacóban

2018.01.28. 15:20
A címvédő Sebastian Ogier győzelmével ért véget a szezonnyitó Monte-Carlo Rali.

Autó-motor

Rali: Mentünk amíg a technika bírta…

2018.01.23. 11:25
Interjú Markovics Gyurival, aki az év végét a Hungaroringen töltötte a 19. Szilveszter Rallyn, ami sajnos rövidre sikerült.

Autó-motor

Dakar Rali: Al-Attiyah győzött a leghosszabb szakaszon, Sainz közel a győzelemhez

2018.01.18. 22:00
A Toyota katari pilótájának sikerével ért véget a több mint 500 kilométeres etap Argentínában. Az összetettben Carlos Sainz továbbra …

Autó-motor

Rali: az Európa-bajnokságra készül az abszolút magyar bajnok

2018.01.17. 17:25
Új autóval és új navigátorral áll rajthoz az Európa-bajnokságon a négy abszolút magyar bajnoki címmel rendelkező Kazár Miklós.

Autó-motor

Dakar 2018: új éllovas a motorosoknál, Dési is feladta

2018.01.17. 09:10
Bukott, vállát törte és így nem folytathatja az utolsó állva maradt magyar, Dési János.

Autó-motor

Dakar: homokdűne okozta a korábbi fociedző vesztét

2018.01.10. 17:00
André-Villas Boas feladni kényszerült a Dakar-ralit, miután a negyedik szakaszon egy homokdűnének ütközött és kórházba szállították.

Autó-motor

Dakar: kizárták Szalay Balázsékat, nem folytatják a versenyt

2018.01.10. 15:50
A magyar páros autójában tönkre ment az önindító, ezért elhagyták a pályát. A versenybírák úgy határoztak, hogy kizárják őket.