Győzelmet hozott az új kocsi!

Hajósi Miklós

Kiválón sikerült az új R4-es Mitsubishivel való debütálás a Várkonyi-Makai párosnak a Mitropa Kupa hazai versenyén, a Baranya Kupán. Abszolútban a 6. helyen végeztek, de a fő célt, Hermann Gassner legyőzését a Mitropa értékelésben elérték. Ezzel megerősítették a 3. helyüket az összetettben, amit szeretnének megtartani év végéig, esetleg előre lépni is, ez a következő versenyen eldől, hogy van-e esély.

"Bár a fő célt elértük, én örök elégedetlen vagyok, mert szerettem volna előrébb végezni az összetettben, de legalább kisebb időkülönbségekkel végezni a gyorsokon – mondta Várkonyi Szabolcs. – Az első nap jól sikerült, ott még kicsik voltak a különbségek, pedig nagyon óvatos voltam, elég defekt veszélyesek voltak a pályák. A második napon már nem tudtam felvenni a tempót Maricsekékkel és Maticsékkal, akiknek ezúton is gratulálok, gyorsak voltak. Igazából tudom, hogy miért, ezeken a nagyon gyors pályákon, ha az ember picit elemeli a lábát, gyorsan jönnek a másodpercek, én pedig elemeltem. Nem is a tempó miatt, bár sose mentem ilyen gyorsan versenyautóval, az eddigi autóim 170 körül leszabályoztak, leginkább az utak dobálós volta miatt és a lukak miatt. Ilyen úton semmi tapasztalatom a Mitsubishivel, hál’ istennek kint nincsenek ilyen pályák és bár nagyon jó volt a beállítása, mégsem akartam megkockáztatni, hogy valami egyenetlenség ledobjon 200-nál az útról. Ha a mostani tapasztalatommal vágnék neki, biztos bátrabb lennék. Azért természetesen örülök a Mitropa győzelemnek, főleg, hogy Gassnerékat mindenhol tudtuk verni, pedig neki is van vagy 20 év előnye tapasztalatban ilyen kocsikkal. Most szerencsére kisebb kihagyás következik, 4 hét múlva megyünk a Mitropa következő versenyére a szlovén-olasz határon fekvő Nova Goricába, ahol remek pályák várnak minket!"

"Valamiben elsőnek lenni, nagyon jó érzés, és azt mondani, hogy megérte a befektetett munka – egészítette ki társát Makai Gergely. – Mindig van esély mindenen javítani, vagy jobbnak lenni egy kicsivel, de nem szabad elfelejteni megélni a pillanatokat, és nekem ez utóbbi sikerült. Jó érzés volt egyrészt magyar közönség előtt versenyezni, másrészt az új autó feelingje is elragadott, érezhető volt a különbség, nagyon élveztem a tempót és pálya adta lehetőségeket. Egyre magabiztosabban látom el a navigátori szerepkört, úgy érzem teljesen összeszoktunk Szabolccsal. Várom a következő versenyt, és a következő helyezéseket."

Címkék: Rally
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/33690/pics/lead_800x600.jpg
Rally

További cikkek

Autó-motor

Rali: Szinte minden percét élveztem a vezetésnek!

2017.12.06. 12:35
Interjú Juhász Csaba autóversenyzővel a hétvégi Mikulás Rally 2017 előtt. Csabi a Radó Ringen tesztelt hétfőn egy új Mitsubishi EVO X.-el.

Autó-motor

Herczig Norbert: az MNASZ kérjen tőlünk bocsánatot!

2017.12.03. 12:30
Helybenhagyta a Herczig Norbert, Bacigál Igor páros Mecsek Ralin elért eredményét az MNASZ Felügyelő Testülete, így idén is ők nyerték meg a magyar abszolút bajnoki címet.

Autó-motor

Rallye: Ritmus ASE - Hatalmas élmény az új Hyundai i20 R5!

2017.12.01. 13:20
Az abszolút hatodik helyre kormányozta a Ritmus ASE párosa, Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely a számára új Hunday i20 R5-öt, a nagyon erős mezőnyben a 8. Rallye Show Santa …

Autó-motor

Elindult Dél-Amerikába a Dakar-rekorder Szalay Balázs

2017.11.22. 14:10
A perui sivatag ígérkezik a legnehezebb szakasznak. Bolívia lesz a 34. ország, ahol Szalay Balázs versenyez.

Autó-motor

Utolsókból lesznek az elsők

2017.11.09. 12:40
Nagy meglepetésre a Kondella Péter–Szilassy Arnold páros Hondával megnyerte az Eger Rallyt.

Autó-motor

Izgalmas debütálás következik

2017.11.02. 11:00
Kertész Krisztián és Velezdi Eszter nemrég még a Felsőnyárád - Sajókaza Rallysprintet teljesítették sikeresen, most pedig az Eger Rally-n vesznek részt.

Autó-motor

Maradandó élmény az ADAC 3-Städte Rally-n

2017.10.25. 17:25
Körmöndi Szabi a csapatával a Ruszó Rally Team-mal Danku Miki navigálásával a németországi ADAC 3-Städte Rally-n vett részt a hétvégén. A kockás zászlót sajnos nem látták meg, de maradandó örömet …

Autó-motor

Rali: a Mitropa bronz a miénk!

2017.10.24. 16:40
A 3. helyen végzett a 3-Städte Rallye-n a Mitropa Kupa értékelésében a Várkonyi-Makai duó, így megszerezte az éves értékelés 3. helyét is a bajnokságban.

Autó-motor

Ruszó Krisztián: "Jó móka lesz a 3-Stadte Rally!"

2017.10.19. 11:20
Beszélgetés Ruszó Krisztián rally versenyzővel a 3-Städte Rally előtt.

Autó-motor

Mecsek-rali: Herczig és Bacigal a végső győztes

2017.10.15. 17:00
Herczig Norbert és Bacigal Igor nyerte az országos bajnokság hétvégi futamát, a Pécsen és környékén rendezett Mecsek-ralit.