Győzelmet hozott az új kocsi!

Hajósi Miklós

Kiválón sikerült az új R4-es Mitsubishivel való debütálás a Várkonyi-Makai párosnak a Mitropa Kupa hazai versenyén, a Baranya Kupán. Abszolútban a 6. helyen végeztek, de a fő célt, Hermann Gassner legyőzését a Mitropa értékelésben elérték. Ezzel megerősítették a 3. helyüket az összetettben, amit szeretnének megtartani év végéig, esetleg előre lépni is, ez a következő versenyen eldől, hogy van-e esély.

"Bár a fő célt elértük, én örök elégedetlen vagyok, mert szerettem volna előrébb végezni az összetettben, de legalább kisebb időkülönbségekkel végezni a gyorsokon – mondta Várkonyi Szabolcs. – Az első nap jól sikerült, ott még kicsik voltak a különbségek, pedig nagyon óvatos voltam, elég defekt veszélyesek voltak a pályák. A második napon már nem tudtam felvenni a tempót Maricsekékkel és Maticsékkal, akiknek ezúton is gratulálok, gyorsak voltak. Igazából tudom, hogy miért, ezeken a nagyon gyors pályákon, ha az ember picit elemeli a lábát, gyorsan jönnek a másodpercek, én pedig elemeltem. Nem is a tempó miatt, bár sose mentem ilyen gyorsan versenyautóval, az eddigi autóim 170 körül leszabályoztak, leginkább az utak dobálós volta miatt és a lukak miatt. Ilyen úton semmi tapasztalatom a Mitsubishivel, hál’ istennek kint nincsenek ilyen pályák és bár nagyon jó volt a beállítása, mégsem akartam megkockáztatni, hogy valami egyenetlenség ledobjon 200-nál az útról. Ha a mostani tapasztalatommal vágnék neki, biztos bátrabb lennék. Azért természetesen örülök a Mitropa győzelemnek, főleg, hogy Gassnerékat mindenhol tudtuk verni, pedig neki is van vagy 20 év előnye tapasztalatban ilyen kocsikkal. Most szerencsére kisebb kihagyás következik, 4 hét múlva megyünk a Mitropa következő versenyére a szlovén-olasz határon fekvő Nova Goricába, ahol remek pályák várnak minket!"

"Valamiben elsőnek lenni, nagyon jó érzés, és azt mondani, hogy megérte a befektetett munka – egészítette ki társát Makai Gergely. – Mindig van esély mindenen javítani, vagy jobbnak lenni egy kicsivel, de nem szabad elfelejteni megélni a pillanatokat, és nekem ez utóbbi sikerült. Jó érzés volt egyrészt magyar közönség előtt versenyezni, másrészt az új autó feelingje is elragadott, érezhető volt a különbség, nagyon élveztem a tempót és pálya adta lehetőségeket. Egyre magabiztosabban látom el a navigátori szerepkört, úgy érzem teljesen összeszoktunk Szabolccsal. Várom a következő versenyt, és a következő helyezéseket."

Címkék: Rally
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/33690/pics/lead_800x600.jpg
Rally

További cikkek

Autó-motor

Papírforma eredmény a HunGarian Baja raliversenyen

2017.08.13. 18:50
Az autósoknál a várakozásoknak megfelelően a katari Nasszer al-Attijah, míg a motorosoknál a szlovák Stefan Svitko nyerte a 14. HunGarian Baja tereprali világkupa-futamot.

Autó-motor

Élő közvetítések: folytatódik a MotoGP-szezon

2017.08.06. 07:35
A gyorsasági motoros világbajnokság csehországi versenyei mellett a francia bajnokság közvetítései és az atlétikai világbajnokság harmadik versenynapja is képernyőre kerül.

Autó-motor

Újra ERC futamon indulnak Botkáék

2017.08.05. 10:25
Ahogy ígérte korábban a Botka Rally Team pilótája: akkor indul újra EB futamon, ha ütőképes autóval tudja felvenni a kesztyűt Európa élmezőnyével.

Autó-motor

Baranya Kupa: "Sok pontot kell gyűjtenünk!"

2017.08.04. 15:45
A hétvégén ismét rajthoz állsz a Renault Megane RS-el Juhász Pisti navigálása alatt a Mecsekben. Itt rendezik meg a Mitropa Kupa következő fordulóját is, ami nemzetközivé teszi ezt a …

Autó-motor

Mitropa Kupa: a tisztes szereplés a cél

2017.08.02. 11:30
A hétvégén rendezik meg a Mecsekben a Mitropa Kupa következő fordulóját. Beszélgetés Farkas Kálmán csapatvezetővel a verseny előtt.

Autó-motor

Nagyon szerettünk volna célba érni…

2017.07.25. 13:05
A 24. Veszprém Rally után Radványi József navigátort kérdezem

Autó-motor

Rally: Juhász Csaba és a Mátrai Hegyiverseny

2017.07.19. 17:50
A hétvégén Juhász Csaba is rajthoz állt a Renault Megane RS-el a HE-DO Mátrai Hegyiversenyen.

Autó-motor

Ezüstérem a Veszprém Rally-n

2017.07.19. 09:30
"Abszolváltunk egy versenyt, egy előkelően jó helyen" Interjú Farkas Kálmán csapatvezetővel a 24. Veszprém Rally után.

Autó-motor

Benik Balázs : jöttem, láttam, majdnem győztem

2017.07.18. 10:25
Második helyen fejezte be a 24. Veszprém Rallye-t a Benik –Rácz páros és ezzel a kicsit elferdített történelmi mondattal is zárhatta volna a nyolc év utáni visszatérését a háromszoros bajnok.

Autó-motor

Rali: Botka Dávid új korszakot kezd Hargitán

2017.07.13. 19:30
A jubileumi, 25. Hargita Gyöngye Rally-n szerepel először versenykörülmények között az új autójával Botka Dávid.