Győzelmet hozott az új kocsi!

Hajósi Miklós

Kiválón sikerült az új R4-es Mitsubishivel való debütálás a Várkonyi-Makai párosnak a Mitropa Kupa hazai versenyén, a Baranya Kupán. Abszolútban a 6. helyen végeztek, de a fő célt, Hermann Gassner legyőzését a Mitropa értékelésben elérték. Ezzel megerősítették a 3. helyüket az összetettben, amit szeretnének megtartani év végéig, esetleg előre lépni is, ez a következő versenyen eldől, hogy van-e esély.

"Bár a fő célt elértük, én örök elégedetlen vagyok, mert szerettem volna előrébb végezni az összetettben, de legalább kisebb időkülönbségekkel végezni a gyorsokon – mondta Várkonyi Szabolcs. – Az első nap jól sikerült, ott még kicsik voltak a különbségek, pedig nagyon óvatos voltam, elég defekt veszélyesek voltak a pályák. A második napon már nem tudtam felvenni a tempót Maricsekékkel és Maticsékkal, akiknek ezúton is gratulálok, gyorsak voltak. Igazából tudom, hogy miért, ezeken a nagyon gyors pályákon, ha az ember picit elemeli a lábát, gyorsan jönnek a másodpercek, én pedig elemeltem. Nem is a tempó miatt, bár sose mentem ilyen gyorsan versenyautóval, az eddigi autóim 170 körül leszabályoztak, leginkább az utak dobálós volta miatt és a lukak miatt. Ilyen úton semmi tapasztalatom a Mitsubishivel, hál’ istennek kint nincsenek ilyen pályák és bár nagyon jó volt a beállítása, mégsem akartam megkockáztatni, hogy valami egyenetlenség ledobjon 200-nál az útról. Ha a mostani tapasztalatommal vágnék neki, biztos bátrabb lennék. Azért természetesen örülök a Mitropa győzelemnek, főleg, hogy Gassnerékat mindenhol tudtuk verni, pedig neki is van vagy 20 év előnye tapasztalatban ilyen kocsikkal. Most szerencsére kisebb kihagyás következik, 4 hét múlva megyünk a Mitropa következő versenyére a szlovén-olasz határon fekvő Nova Goricába, ahol remek pályák várnak minket!"

"Valamiben elsőnek lenni, nagyon jó érzés, és azt mondani, hogy megérte a befektetett munka – egészítette ki társát Makai Gergely. – Mindig van esély mindenen javítani, vagy jobbnak lenni egy kicsivel, de nem szabad elfelejteni megélni a pillanatokat, és nekem ez utóbbi sikerült. Jó érzés volt egyrészt magyar közönség előtt versenyezni, másrészt az új autó feelingje is elragadott, érezhető volt a különbség, nagyon élveztem a tempót és pálya adta lehetőségeket. Egyre magabiztosabban látom el a navigátori szerepkört, úgy érzem teljesen összeszoktunk Szabolccsal. Várom a következő versenyt, és a következő helyezéseket."

Címkék: Rally
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/33690/pics/lead_800x600.jpg
Rally

További cikkek

Autó-motor

Mecsek-rali: Herczig és Bacigal a végső győztes

2017.10.15. 17:00
Herczig Norbert és Bacigal Igor nyerte az országos bajnokság hétvégi futamát, a Pécsen és környékén rendezett Mecsek-ralit.

Autó-motor

Kris Meeke nyerte a Katalán-ralit

2017.10.08. 15:45
A brit Kris Meeke sikerével zárult a rali-világbajnokság katalóniai versenye, az összetettben továbbra is a négyszeres bajnok francia Sébastien Ogier vezet.

Autó-motor

Komoly érték a Mecsek-Rali

2017.10.05. 17:45
Az idei bajnokság legnépesebb mezőnye indul az 51. Mecsek-ralin, amelyet október 13. és 15. között rendeznek Pécsen és környékén.

Autó-motor

Ezüstérem a 34. Bassano Rallyn

2017.10.05. 15:50
Beszámoló Juhász Csaba autóversenyzőtől a 34. Bassano Rally után, ahol ezüstéremmel lettek gazdagabbak.

Autó-motor

Szalay Balázs célja változatlan, legyőzni a sivatagot

2017.10.01. 09:30
Azt még nem tudja Szalay Balázs, hogy melyik nagy tereprali versenyen indul a jövő év elején, de sokáig nem húzhatja az időt, hamarosan le kell adni a nevezést a Dakar-ralira vagy az …

Autó-motor

Rali: "Szeretnénk jól szerepelni, gyorsan menni!"

2017.09.30. 10:15
Rövid interjú Juhász Csaba autóversenyzővel a 34. Bassano Rally előtt.

Autó-motor

Rali: egyedül az R5-ösök ellen!

2017.09.27. 15:25
A Ritmus ASE párosa, a Szilágyi-Váradi páros egy Mitsubishi EVO IX-el száll harcba a hét végén a Croatia Rallye-n a horvát bajnoki pontokért. Bár már elszálltak az esélyek az év végi bajnoki címre, szeretnék odatenni …

Autó-motor

A biztos pontszerzés a cél!

2017.09.08. 22:20
A hétvégén rendezik a 6. Nova Gorica Rally-n Szlovéniában, amelyen a Juhász István, Juhász Csaba páros is rajthoz állt.

Autó-motor

Baranya Kupa: forró, eredményes hétvége

2017.09.05. 16:20
Merencsics Árpád értékelte a Solid Racing Team teljesítményét a Baranya Kupát követően.

Autó-motor

Ismét ismeretlen terepen

2017.09.05. 08:25
A Ritmus ASE két autóval vág neki a 6. Rallye Nova Goriciának. A Mitropa Kupa 3.helyén álló Várkonyi-Makai páros egy R4-es Mitsubishivel, míg a horvát bajnokságba is számító futam miatt a Szilágyi-Váradi páros is ott lesz a futamon, egy …