Kontrolledzésen gyakorolt a magyar ritmikus gimnasztika-válogatott

MTI

A magyar ritmikus gimnasztika-válogatott tagjai az augusztus végén kezdődő olaszországi világbajnokság jegyében nyilvános kontrolledzésen vettek részt pénteken a Nemzeti Sportcsarnokban.

Tettamanti Adrienne, a csapat edzője elmondta, korábban nem tartottak kontrolledzést. 

"Az új kezdeményezésnek az a célja, hogy a világbajnokság előtt versenyszituációt teremtsünk, amikor nemcsak a családtagok előtt mutathatják be a gyakorlatokat a versenyzők, hanem a nézőtéren ülő nemzetközi bírók is tesztelik őket" - nyilatkozta.

Hozzátette, a pesarói lesz az első világbajnokságuk a válogatott tagjainak, akikkel szemben két hibátlan gyakorlat bemutatása az elvárás.

A teltházas teremben a közönség ütemes tapsa mellett folyamatosan mutatták be a gyakorlatokat a vb-n, illetve a tajpeji Universiadén szereplő csapatok, valamint az olaszországi versenyen szereplő két egyéni versenyző, Pigniczki Fanni és Kis Alexandra.

"Nagyon várom a világbajnokságot, gőzerővel készülök rá. A felkészülés közepén járunk, a hétvégén utazunk Somogyjádra, ott véglegesítjük a kompozíciókat. Fejben már készen vagyok a vb-re, de az edzőtáborra még szükségem van" - mondta Kis Alexandra.

Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar szövetség (MRGSZ) technikai bizottságának vezetője hasznosnak értékelte a kontrolledzést, mert téthelyzetben előjöttek a hibák. 

"Van mit csinálniuk a hátralévő két hétben, a ma látottak alapján még nem vagyok boldog. A somogyjádi edzőtáborban napi 10-12 óra kemény munka vár a lányokra" - fogalmazott.

Kis Alexandra és Pigniczki Fanni is négy szerrel, karikával, labdával, buzogánnyal és szalaggal szerepel majd az olaszországi vb-n, amelyre augusztus 30. és szeptember 3. között kerül sor. 

A felnőtt együttes kéziszer csapatban Wehovszky Vivien, Németh Virág, Margaritisz Lili, Borsányi Patrícia és Katona Hanna öt karikával, Wehovszky, Németh, Margaritisz, Borsányi és Kovács Jázmin Napsugár pedig két kötéllel és három labdával lép majd szőnyegre.

Az egyéni versenyzők a tervek szerint augusztus 26-án, az együttes kéziszer csapat tagjai pedig augusztus 31-én indulnak Pesaróba.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/33714/pics/lead_800x600.jpg
ritmikus gimnasztika

További cikkek

Egyéni sportok

Ritmikus gimnasztika: remekelt a magyar csapat a junior vb-n

2019.07.20. 21:30
Szenzációs eredményekkel zárták a szombati napot a magyar lányok a Moszkvában zajló junior ritmikus gimnasztika világbajnokságon.

Egyéni sportok

Ritmikus gimnasztika: Kocsis Evelin szalaggal vb-döntős!

2019.07.20. 20:55
Fantasztikus magyar sportsiker: Kocsis Evelin szalaggal bejutott a szerenkénti döntőbe a Moszkvában zajló junior ritmikus gimnasztika világbajnokságon.

Egyéni sportok

RG: óriási elismerés a sportágnak

2019.05.22. 20:25
Óriási megtiszteltetés értea a magyar ritmikus gimnasztika sportágat: a MOB által meghírdetett Nők Sportjáért Életműdíjat dr. Szécsényiné dr. Fekete Irén, a hazai rg alapjait letevő egyik szakember kapta.

Egyéni sportok

Ritmikus gimnasztika: háromból két cél teljesült Bakuban

2019.05.21. 18:20
Magyarország a bravúros, 10. helyet szerezte meg a bakui ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság csapatversenyében, Pigniczki Fanni pedig egyénileg ért el kimagasló eredményt, …

Egyéni sportok

RG Európa-bajnokság: bízhatunk kiemelkedő szereplésben

2019.05.15. 10:45
A magyar junior kéziszercsapattól várható kiemelkedő szereplés a csütörtöktől vasárnapig tartó bakui ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Ritmikus gimnasztika: óriási magyar siker

2019.04.07. 08:15
Nem szoktunk hozzá ahhoz, hogy magyar ritmikus gimnasztikázó sikerről szóljanak a hírek, most ez mégis megtörtént.

Egyéni sportok

Világkupát nyert a férfi vízilabda-válogatott, érmek judóban és triatlonban

2018.09.17. 15:40
Újabb elképesztő hétvégén van túl a magyar sport, szárazföldön és vízen is rengeteg csodás eredmény tette emlékezetessé a hétvégét.

Egyéni sportok

Olimpiai kvótákért versenyeznek Szófiában az rg-világbajnokságon

2018.09.11. 18:40
Szófiában hétfőn kezdődött a ritmikus gimnasztika világbajnokság. Az együttes kéziszercsapatok már ezen a versenyen olimpiai kvótákért küzdenek.

Egyéni sportok

Ritmikus gimnasztika vb: Váray Mira a legjobb magyar

2018.09.11. 09:10
Legjobb magyarként 19. helyen áll a karika selejtezőjében Váray Míra a szófiában vasárnapig tartó olimpiai kvalifikációs ritmikus gimnasztika világbajnokság hétfői napja után.

Egyéni sportok

Ritmikus gimnasztika Eb: az együttes kéziszercsapat 12. helyen áll

2018.06.01. 23:20
A Katona Hanna, Wehovszky Vivien, Borsányi Patrícia, Németh Virág, Földi Cintia és Kovács Jázmin összeállítású magyar együttes kéziszercsapat 12. helyen áll …