Prima Primissima: megvan a három jelölt sport kategóriában

sportfaktor

Idén tizenötödik alkalommal adják át a Prima Primissima díjakat. A Sport-kategória jelöltje Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző, Kocsis Ferenc olimpiai bajnok birkózó, mesteredző és Wichmann Tamás világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus.

A jelöléseket szerdán tették nyilvánossá a primaprimissima.hu oldalon. Az OTP Bank által támogatott díjat ötödik éve széleskörű társadalmi elfogadottság, figyelem és elismerés övezi. Az idei, jubileumi díjátadót követően összesen 450 díjazottat számlál majd azoknak a kiemelkedően tehetséges művészeknek, újságíróknak, tudósoknak, sportolóknak és oktatóknak a száma, akik példát mutatnak. Munkájukkal, tevékenységükkel nap, mint nap bizonyítják, hogy elkötelezettséggel, kitartással odaadással hogyan formálható, hogyan tehető jobbá jelenünk és hogyan formálható közös jövőnk - írják.

A Sport-kategória jelöltje Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző, olimpiai ezüstérmes kajakozó, számos olimpiai és világbajnok mestere; Kocsis Ferenc olimpiai bajnok, világ- és négyszeres Európa-bajnok birkózó, mesteredző, az olimpiai bajnok Majoros István és Farkas Péter edzője, továbbá Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, négyszeres világbajnoki ezüst- és ötszörös bronzérmes, valamint kétszeres olimpiai ezüstérmes, egyszeres bronzérmes, UNESCO Fair-play-díjas kenus.

A magyar sport eddigi Prima Primissima- és Prima-díjazottjait itt találja.

Csányi Sándor az MTI kérdésére elmondta, hogy az ünnepélyes díjátadót december 1-jén tartják, addig a közönség is kiválaszthatja saját díjazottját a harminc jelölt közül a honlapon.

Forrás: olimpia.hu

Címkék: birkózás, kajak
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/34494/pics/lead_800x600.jpg
birkózás,kajak

További cikkek

Egyéni sportok

U23-as birkózó vb: peches magyar szerda

2017.11.23. 08:50
A lengyelországi U23-as világbajnokság második kötöttfogású versenynapja nem sikerült jól a magyar csapat számára, versenyzőink hamar búcsúztak.

Egyéni sportok

Vizes reménységek ötkarikás útját segíti a tehetségprogram

2017.11.22. 11:15
Benyó Máté vitorlázó, Németh Nándor úszó és Varga Ádám kajakos egyaránt olimpiai részvételről és sikerekről álmodik: Tokióban, de legkésőbb Párizsban …

Egyéni sportok

Aranyos magyar nyitány az U23-as birkózó vb-n

2017.11.22. 08:15
Az egyaránt kötöttfogású Szilvássy Erik arany-, Fritsch Róbert pedig ezüstérmet nyert a lengyelországi Bydgoszczban zajló U23-as birkózó-világbajnokság nyitónapján.

Egyéni sportok

Kajak: 75 éves a legnagyobb magyar edző

2017.11.19. 21:10
Kőbán Rita 1996-os atlantai olimpiai győzelmét emelte ki számos, edzőként aratott sikere közül a hétfőn 75 éves Fábiánné Rozsnyói Katalin kajakedző.

Egyéni sportok

Tokió 2020 - Japánban is készülhetnek a magyar birkózók

2017.11.14. 14:00
Együttműködési megállapodást kötött a japán Maebasi városával a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ).

Egyéni sportok

Birkózás: magyar csapat-ezüst

2017.11.12. 14:35
A magyar kötöttfogású birkózóválogatott vasárnap második lett a Moszkvában rendezett Európa Kupán, melyen mindhárom szakág kontinentális ranglistájának négy legjobb nemzeti gárdája vett részt.

Egyéni sportok

Kajak-kenu: elvették a magyar kajakpáros tavalyi Eb-ezüstérmét

2017.11.08. 15:05
Az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) doppingvétség miatt utólag megfosztotta ezüstérmétől a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence kajakos duót, amely tavaly, a moszkvai …

Egyéni sportok

A birkózás, az ökölvívás és a súlyemelés rossz doppingbizonyítványa

2017.10.27. 11:20
Arányaiban a birkózás, az ökölvívás és a súlyemelés produkálta a legtöbb pozitív doppingmintát tavaly a riói nyári olimpián szerepelt …

Egyéni sportok

Letette a lapátot, s Thaiföldön lesz edző a kenus Varga Dávid

2017.10.12. 13:00
Befejezte sportolói pályafutását, s Thaiföldön lesz edző Varga Dávid, aki a júliusi, plovdivi Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett kenu egyes 5000 méteren.

Egyéni sportok

A magyar kajak-kenu a világ tetején van

2017.10.05. 13:30
Ráadásul az idei sikereket úgy értük el, hogy bizonyos fokú generációváltás történt, sok olyan fiatal versenyző került a felnőttek közé, akik Tokióban, majd Párizsban meghatározó tagjai lehet az …