Prima Primissima: megvan a három jelölt sport kategóriában

sportfaktor

Idén tizenötödik alkalommal adják át a Prima Primissima díjakat. A Sport-kategória jelöltje Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző, Kocsis Ferenc olimpiai bajnok birkózó, mesteredző és Wichmann Tamás világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus.

A jelöléseket szerdán tették nyilvánossá a primaprimissima.hu oldalon. Az OTP Bank által támogatott díjat ötödik éve széleskörű társadalmi elfogadottság, figyelem és elismerés övezi. Az idei, jubileumi díjátadót követően összesen 450 díjazottat számlál majd azoknak a kiemelkedően tehetséges művészeknek, újságíróknak, tudósoknak, sportolóknak és oktatóknak a száma, akik példát mutatnak. Munkájukkal, tevékenységükkel nap, mint nap bizonyítják, hogy elkötelezettséggel, kitartással odaadással hogyan formálható, hogyan tehető jobbá jelenünk és hogyan formálható közös jövőnk - írják.

A Sport-kategória jelöltje Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző, olimpiai ezüstérmes kajakozó, számos olimpiai és világbajnok mestere; Kocsis Ferenc olimpiai bajnok, világ- és négyszeres Európa-bajnok birkózó, mesteredző, az olimpiai bajnok Majoros István és Farkas Péter edzője, továbbá Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, négyszeres világbajnoki ezüst- és ötszörös bronzérmes, valamint kétszeres olimpiai ezüstérmes, egyszeres bronzérmes, UNESCO Fair-play-díjas kenus.

A magyar sport eddigi Prima Primissima- és Prima-díjazottjait itt találja.

Csányi Sándor az MTI kérdésére elmondta, hogy az ünnepélyes díjátadót december 1-jén tartják, addig a közönség is kiválaszthatja saját díjazottját a harminc jelölt közül a honlapon.

Forrás: olimpia.hu

Címkék: birkózás, kajak
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/34494/pics/lead_800x600.jpg
birkózás,kajak

További cikkek

Egyéni sportok

Kajak-kenu előválogató Sukorón az ifjúsági olimpiára

2017.09.21. 11:25
Sukorón kerül megrendezésre a Dunai István emlékverseny, amely a 2002-es 2003-as születésű versenyzők számára komoly erőpróba lesz. Ez a viadal jelenti ugyanis az első …

Egyéni sportok

Újabb eseménydús hétvége, magyar sikerekkel

2017.09.11. 14:35
A két hazai rendezésű balatoni világverseny mellett arattak a maratoni kajak-kenusok, kiváló eredmények születtek többek közt tornában, hegyikerékpározásban és kosárlabdázásban is.

Egyéni sportok

Kajak-kenu: négy magyar érem, közte egy arany a maratoni világbajnokságon

2017.09.09. 18:30
Egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyar válogatott tagjai a dél-afrikai Pietermaritzburgban zajló maratoni kajak-kenu …

Egyéni sportok

Birkózás: két újabb magyar érem a kadett-vb-n

2017.09.09. 11:45
Bognár Erika és Nagy Bernadett révén újabb két bronzérmet szerzett a magyar csapat az athéni kadet birkózó-világbajnokságon, így összesen már hat dobogós helyezésnél tart.

Egyéni sportok

Birkózás: újabb magyar érem a kadett-vb-n

2017.09.08. 10:25
Szél Anna bronzérmet nyert az 56 kilogrammosok között az athéni kadet birkózó-világbajnokságon, s ezzel a magyar küldöttség negyedik dobogós helyezését szerezte meg.

Egyéni sportok

Maratoni kajak-kenu vb: kezdésként négy plusz egy korosztályos magyar arany 

2017.09.07. 20:45
Nagyszerűen kezdték a magyar kajak-kenusok a dél-afrikai Pietermaritzburgban zajló maratoni világbajnokságot, amelynek csütörtöki nyitónapján …

Egyéni sportok

Magyar ezüstérem a kadet birkózó-vb-n

2017.09.05. 21:15
Vátzi Bálint ezüstérmet nyert kedden az Athénban zajló kadet birkózó-világbajnokság első éremosztó napján.

Egyéni sportok

Kajak-kenu ob: Takács kilenc arannyal zárt, ezúttal Vad is triplázott

2017.09.03. 17:20
Takács Tamara megismételte pénteki és szombati bravúrját, s rajta kívül Vad Ninetta is három aranyérmet szerzett vasárnap a Szolnokon rendezett kajak-kenu …

Egyéni sportok

Takács Tamara legyőzhetetlen!

2017.09.02. 19:50
Takács Tamara szombaton is három aranyérmet nyert a Szolnokon zajló kajak-kenu országos bajnokságon, amelynek második napján az 500 méteres versenyeket bonyolították le.

Egyéni sportok

Kajak-kenu ob: Takács Tamara triplázott 1000 méteren

2017.09.01. 21:55
Takács Tamara egyesben, párosban és a négyes tagjaként is aranyérmet szerzett pénteken a Szolnokon zajló kajak-kenu országos bajnokságon, amelynek nyitónapján az 1000 méteres versenyeket …