Röplabda EB: ismét bravúrra készülnek a magyarok

MTI

Alberto Salomoni szövetségi kapitány szerint a magyar női röplabda-válogatott Európa-bajnoki ellenfelei ugyan papíron erősebbek, azonban a gárda képes lehet meglepetést okozni a jövő héten Bakuban kezdődő kontinensviadalon.

Megismételnék a sikert (Fotó: MTI)

"A World Grand Prix-t egy általános felkészülés előzte meg, most azonban sokkal több nehézséggel kell megküzdenünk, ugyanis egy nagyon hosszú szezon van a lányok mögött, emiatt több játékos sincs százszázalékos állapotban" - mondta az olasz szakember az együttes szerdai edzésén.

A tréner hozzátette, természetesen a hátralevő időben megpróbálnak mindenkit a legjobb formába hozni, de emellett már az ellenfelekre is speciálisan készülnek.

"Most éppen az első ellenfelünket, Azerbajdzsánt elemeztük, valamint a saját erősségeinkre koncentrálunk, hogy ezekkel hogyan tudjuk megnehezíteni riválisaink dolgát" - mondta a szövetségi kapitány.

Szakmáry Gréta, a válogatott egyik kulcsjátékosa kiemelte, nagyon szeretnék megismételni a két évvel ezelőtt Antwerpenben elért bravúrt, Belgiumban ugyanis éppen az azeriek legyőzésével jutott tovább csoportjából a csapat. Az ütő megjegyezte, a legjobb esély most is ellenük lehet, ezért szeretnék majd kihasználni a házigazdák gyenge pontjait.

Dobi Edina center hangsúlyozta, pályafutása egyik legszebb élménye volt a három állomásból - Mexikó, Venezuela és Ausztrália - álló World Grand Prix-sorozat, ráadásul a végső diadallal sikerült megkoronázni a világot átszelő túrát. Ugyanakkor leszögezte, az Európa-bajnokságon sokkal erősebb csapatokkal találkoznak majd.

"Az Európa-bajnokságig hátralévő minden napon javulnunk kell még, hiszen nagyon erős válogatottakkal játszunk majd, a csapatjáték minden részében sok munka vár még ránk. Két évvel ezelőtt nagyon szép eredményt értünk el, szeretném, ha ezt meg tudnánk ismételni. Ehhez egy csapatot kell megverni, bízom benne, hogy az azeri lesz az" - mondta a nyáron Békéscsabára igazoló játékos, aki szerint még a lengyelek ellen lehet esélye az együttesnek, a németek viszont magasan a csoport favoritjai.

A Bakuba jövő kedden utazó válogatott kerethez csatlakozott Czina Kata, az UTE centere is.

A magyar válogatott kerete:
Bleicher Réka, Tálas Zsuzsanna (feladók), Czina Kata, Dobi Edina, Nagy Eszter (centerek), Dékány Bernadett, Liliom Rita, Soós Nikolett, Szakmáry Gréta, Török Kata, Villám Lilla (ütők), Szpin Renáta, Tóth Fruzsina (liberók)

Címkék: röplabda
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/34497/pics/lead_800x600.jpg
röplabda

További cikkek

Egyéni sportok

Női röplabda Eb: erősen kérdéses Tálas Zsuzsanna játéka

2017.09.24. 12:30
Továbbra is kérdéses Tálas Zsuzsannának, a női röplabda-válogatott feladójának szereplése a németek elleni sorsdöntő Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.

Csapatsportok

Női röplabda Eb: játszmát nyert, de kikapott a lengyelektől a magyar válogatott

2017.09.23. 19:05
Második mérkőzésén is kikapott a magyar női röplabda-válogatott az Európa-bajnokságon: Alberto Salomoni együttese szombaton a lengyel …

Csapatsportok

Női röplabda Eb: a kapitány szerint az első szettben megvolt az esély

2017.09.22. 21:30
Az azeriek elleni első játszmában mutatott játékra kell alapozni a lengyelekkel szemben az Európa-bajnokság folytatásában Alberto Salomoni, a magyar női …

Csapatsportok

Női röplabda EB: Azerbajdzsán ellen veszített a magyar válogatott

2017.09.22. 18:35
Alberto Salomoni csapata nagyszerűen játszott az első játszmában, ám ez nem volt elég ahhoz, hogy legyőzze a házigazda azerieket.

Csapatsportok

Mától újabb világversenyen szoríthatunk a magyar válogatottnak

2017.09.22. 07:30
A női röplabda EB mellett egy Bundesliga rangadó és Moto GP a mai top program

Csapatsportok

Női röplabda Eb: A csapatvezető nem lát félelmet a lányokon

2017.09.21. 16:50
Németh Lajos szerint meccset akarnak nyerni, s továbbjutni a magyar női röplabda-válogatott játékosai, akik csütörtökön már a bakui Európa-bajnokság helyszínén …

Csapatsportok

Női röplabda Eb: bravúr lenne a magyar továbbjutás

2017.09.21. 10:35
Pénteken a társházigazda azeriek ellen kezd, majd a lengyelekkel és a németekkel mérkőzik a hétvégén a magyar női röplabda-válogatott az Európa-bajnokságon, amelyen hatalmas …

Csapatsportok

Sikerül-e a bravúr a női röplabda válogatottunknak is?

2017.09.15. 11:35
Ludvig Zsolt főtitkár szerint bravúr kell a magyar női röplabda-válogatott továbbjutásához a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokság bakui csoportjából.

Csapatsportok

Női röplabda Eb 2019: Budapest lehet a magyarországi helyszín

2017.09.07. 18:20
A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) azt szeretné, hogy Budapesten rendezzék a 2019-es női Európa-bajnokság magyarországi küzdelmeit.

Csapatsportok

Röplabda: ifjabb Grózer György célja az olimpiai szereplés

2017.09.06. 15:45
Ifjabb Grózer György, a német röplabda-válogatott ütőjátékosa a 2020-as tokiói olimpiáig szeretne játszani a nemzeti együttesben.