Kedden kirúghatják Bernd Storck szövetségi kapitányt

SportFaktor

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) jövő hét kedden értékeli a világbajnoki selejtezősorozatot, amelyet a harmadik helyen zárt Bernd Storck az együttessel.

Fotó: MTI

A német szakember a tavalyi csúcsról mára a mélységbe zuhant. Azt Bernd Storck is elismerte, hogy a magyar labdarúgó-válogatott megtorpant, s nem léptünk előre semmit a múlt nyári Európa-bajnokság után. A kedden zárult vb-selejtezőkön a megszerezhető pontoknak alig több mint a harmadát sikerült begyűjteni, és megesett velünk az a csúfság, hogy kikaptunk az amatőrökkel felálló Andorrától, és csak egy döntetlenre voltunk jók a Feröer-szigeteken. A tegnapi meccs után a szurkolók kifütyülték a csapatot, s – akár csak a sajtó és szakma – Storck távozását követelték. Nagyon elszomorító, hogy a magyar válogatott elmúlt egy évi produkciójában még csak nyomokban sem lehetett felfedezni, hogy mit próbál játszani, s van-e egyáltalán bármiféle a taktika. Mert bizonyára volt, de az az edző hibája, hogy ez nem volt érzékelhető a szem számára a játékunkon.
Nem vitás, a tíz millió szövetségi kapitány országában most milliók követelik a német szakember elzavarását. Ám igazából csak egy ember van, aki ezt megteheti, mégpedig Csányi Sándor. Nagy kérdés, meg is teszi-e vagy pedig kimagyarázza a megmagyarázhatatlant. Az MLSZ elnöke szerdán a közmédiának elmondta, több olyan eredmény is született a kvalifikációban, amely nem felelt meg a várakozásoknak, így az andorrai vereség, vagy feröeriek elleni összecsapás. Hozzátette, jövő kedden az elnökség meghallgatja a szakemberek véleményét, valamint a válogatott vezetését és természetesen a szövetségi kapitány beszámolóját is, s ezt követően kell a megfelelő döntést hoznia. Magyarán, akár ki is rúghatják a németet. Nagy veszteség nem érné a magyar futballt, az biztos.
Csányi Sándor hangsúlyozta, természetesen a legfontosabb, hogy a válogatott ott legyen a 2020-as Európa-bajnokságon, amelynek az egyik házigazdája is lesz, éppen ezért óriási baj és szégyen lenne, ha nem kvalifikálná magát. Azt tudjuk, Storck vállalja a felelősséget a szégyenteljes eredményekért, de az még mindig nem derült ki, hogy ez mit jelent nála, mert le még nem mondott.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/35207/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,Bernd Storck,válogatott

További cikkek

Magyar foci

UEFA Ifjúsági Liga: továbbjutott a Honvéd

2017.10.18. 19:25
A Budapest Honvéd-MFA U19-es labdarúgócsapata bejutott a 16 közé a bajnoki ágon az UEFA Ifjúsági Ligában: a kispestiek az idegenbeli 2-2 után a szerdai visszavágón 1-0-ra legyőzték a montenegrói Sutjeska …

Magyar foci

Válogatott: így köszöntek el Storcktól a kulcsjátékosok és a miniszterelnök

2017.10.18. 16:20
Szalai Ádám, Dzsudzsák Balázs és Gera Zoltán mellett Orbán Viktor miniszterelnök is a közösségi médián keresztül búcsúzott el a …

Magyar foci

Labdarúgás: nagy lépést tett a továbbjutás felé az U19-es női válogatott

2017.10.18. 15:55
Magabiztos győzelemmel kezdte Európa-bajnoki selejtezős szereplését a korosztályos női válogatott. A Törökország elleni győzelem fontos …

Magyar foci

Válogatott: Szélesi Zoltán lehet a megbízott kapitány

2017.10.18. 15:40
Sajtóértesülések szerint a válogatottat egy ideiglenesen kinevezett szakember irányítja a következő két mérkőzésen.

Magyar foci

Válogatott: szokjuk meg, hogy ebben ennyi van…

2017.10.18. 12:15
Elment Bernd Storck. Tudtuk, hogy ez bekövetkezik majd és már nem is könnyezünk miatta, de azért nézzünk vissza egy kicsit a közelmúltba.

Magyar foci

Válogatott: Csányi Sándor szerint elveszett a hit, Bernd Storck köszöni a bizalmat

2017.10.17. 20:20
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének mai ülésén a testület elfogadta azt a közös megegyezéssel megszületett …

Magyar foci

BREAKING: Bernd Storck távozik a válogatott éléről

2017.10.17. 18:55
Az MLSZ döntésének értelmében mától nem a német szakember irányítja a magyar labdarúgó válogatottat.

Magyar foci

Újpest: Gyarmati Eszter távozik?

2017.10.17. 12:20
Lapértesülések szerint az újpesti ügyvezető elhagyja a lila-fehér klubot.

Magyar foci

NB I: Kuttor Attila a Mezőkövesd vezetőedzője

2017.10.17. 10:30
A kiesés ellen küzdő klub a honlapján jelentette be, hogy az egykori válogatott védőt szerződtette a kispadra.

Külföldi foci

Tévében a végletek: NB I és Bajnokok Ligája meccset is látunk

2017.10.17. 07:30
A Vasas és a Haladás pótol, a Real Madrid és a Tottenham rangadót játszik.