Vidal mégis marad a chilei válogatottnál

Dorogi László
Dorogi László

Kicsit megzavarodtunk, azt hittük, Arturo Vidal búcsút int a válogatottnak, de a csatár utóbb egyértelműsítette: ha hívják, mindig a chilei válogatott rendelkezésére fog állni.

Vidal kicsit bevitt mindenkit az erdőbe. A Copa America-győztes chilei csapat az utolsó fordulóban 3-0-ra kikapott az élen végző braziloktól, ezzel eldőlt, hogy nem lehet ott a jövő évi, oroszországi vb-n. Ezek után írta Vidal a Twitteren: „Köszönet a srácoknak, mindannyiuknak, hogy az együtt töltött évek alatt minden mérkőzésen az életükért játszottak, és megtanították nekem, illetve egy országnak, hogy erőfeszítéssel és munkával minden lehetséges az életben.” Ehhez hozzátette: a sikertelen selejtező miatt össze van törve, de büszke a játékostársaira és a csapatot irányító stábra. Ezek után joggal hihettük, hogy visszavonul a válogatottságtól.
Később, a félreértéseket eloszlatandó, leszögezte: „Ahányszor csak hívnak, a válogatottam rendelkezésére fogok állni. A chilei csapat harcosokból álló válogatott. Büszke vagyok arra, hogy ehhez a társasághoz tartozom. Nem fogom feladni. Folytatjuk együtt a végsőkig” - írta a 30 éves támadó középpályás újabb Twitter-bejegyzésében, hozzátéve: biztos abban, hogy ebből a helyzetből megerősödve kerülnek majd ki. „Soha ne tekintsenek minket halottaknak, mi chilei harcosok vagyunk. Találkozunk a következő ütközetben” - folytatta. Kérdés már csak az, hogy négy év múlva is szüksége lesz-e még a válogatottnak az akkor már 34 éves Vidalra.
Amúgy Chile a legutóbbi két világbajnokságon nyolcaddöntős volt, a Copa America legutóbbi két kiírását pedig megnyerte, így meglepetés, hogy ezúttal lemaradt a vb-ről. A dél-amerikai selejtezősorozat utolsó körét még a harmadik helyről várta, de a brazíliai 3–0-s vereséggel visszaesett a hatodik helyre. Az ötödik, interkontinentális pótselejtezőt érő helyről kettővel rosszabb gólkülönbsége miatt maradt le Peruval szemben.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/35225/pics/lead_800x600.jpg