WTCC: Michelisz Norbert küzdött, és végül második lett összetettben

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A magyar pilóta a körülmények ellenére is helytállt a katari szezonzáró hétvégén és a magyar autósport történetének legjobb világbajnoki eredményét elérve másodikként zárta a szezont. 

1. futam

Michelisz Norbert az időmérő edzésen fékhiba miatt csak a 11. helyről rajtolhatott az utolsó előtti futamon, és autóját még percekkel a rajt előtt is szerelni kellett. 

A magyar pilóta a rajtot követően eljött Esteban Guerrieri mellett és előrejött a kilencedik helyre is. Michelisz körökön át szorongatta Nicky Catsburgot, ám miután nem tudta megelőzni elengedte csapattársát. Miután az argentin Guerrieri sem járt sikerrel Catsburg megelőzésével az utolsó körben elengedte Micheliszt, aki a kilencedik helyen végzett. 

A világbajnokságot vezető Thed Björköt a rajtnál elengedték csapattársai és végül ötödikként ért célba, és 16,5 pontra növelte előnyét a bajnokságban. 

A verseny egyik legizgalmasabb csatáját két ősi rivális Rob Huff és a visszatérő Yvan Muller vívta, a hatodik helyért, és Muller végzett előrébb. 

A futam rendkívül izgalmas körülmények között dőlt el: Tom Chilton és Mehdi Bennani ragyogó csatát vívott a győzelemért. A küzdelemből végül a brit került ki győztesen. A harmadik helyen az élete első dobogós helyét megszerző Kevin Gleason végzett. 

Nagy Dániel és Szabó Zsolt Dávid is célba értek, a Zengő Motorsport pilótái a 15-16. helyen végeztek.

A futam végeredménye:

2. futam

Michelisznek még volt matematikai esélye az utolsó futam előtt is. A magyar pilóta világbajnoki címéhez az kellet volna, hogy a harmadik helyen végezzen, míg Björk ne szerezzen pontot. 

Michelisz a startot követően előrejött a nyolcadik helyre, ám látszott, hogy autója nem tökéletes ezen a futamon sem. Yvan Mullert ugyan támadta a magyar pilóta, de a francia mellett nem tudott elmenni, így végül a nyolcadik helyen ért célba. 

A nem túl izgalmas futamot Esteban Guerrieri nyerte Rob Huff és Nicky Catsburg előtt. 

A Volvo holland pilótája azután lett harmadik, hogy Thed Björk az utolsó körben elengedte. Negyedik helyével Björk bebiztosította világbajnoki címét, ráadásul a Volvo a konstruktőri bajnoki címet is megnyerte. 

A futam drámáját Mehdi Bennani kiesése jelentette, a marokkói egy defekt miatt kényszerült kiállni, így Tom Chilton lett a privát értékelés bajnoka. 

A Zengő Motorsport pilótái ismét célba értek, Nagy Dániel 13., Szabó Zsolt a 15. lett. 

A futam végeredménye: 

Azzal, hogy Michelisz Norbert megőrizte második helyét összetettben történelmi eredményt ért el, hiszen ez minden idők legjobb világbajnoki eredménye amelyet magyar autóversenyző világbajnoki sorozatban elért. 

A világbajnokság élcsoportjának végeredménye:

1. Thed Björk 283.5 pont
2. Michelisz Norbert 255
3. Tom Chilton 248.5

Így értékelte katari  szereplését Michelisz Norbert:

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/36573/pics/lead_800x600.jpg
WTCC,Michelisz Norbert,Autósport

További cikkek

Autó-motor

WTCR: így foglalta el a trónját Michelisz Norbert (videó)

2019.12.15. 21:35
Michelisz Norbert egy szenzációs évet fejezett be a mai napon, amelynek végén ő lett a 2019-es WTCR-szezon bajnoka. Az ünneplés nem is sikerülhetett volna frappánsabbra.

Autó-motor

BREAKING: Michelisz Norbert megnyerte a világkupát!

2019.12.15. 14:35
Óriási izgalmak után Michelisz Norbert az ötödik helyen ért célba az utolsó malajziai futamon és így megnyerte a 2019-es túraautó világkupát.

Autó-motor

WTCR: így lehet bajnok Michelisz Norbert az utolsó futamon

2019.12.15. 13:15
Michelisz Norbert tízpontos előnnyel kezdi a mindent eldöntő futamot Sepangban. Cikkünkben utánaszámoltunk, hogy mi kell a magyar pilóta bajnoki címéhez.

Autó-motor

WTCR: tíz pont maradt Michelisz előnyéből a kaotikus második futam után

2019.12.15. 12:50
Michelisz Norbert a lehető legtöbbet hozta ki a második malajziai futamból, ahol is a nyolcadik helyen végzett. Mivel a magyar pilóta legnagyobb riválisa …

Autó-motor

WTCR: Michelisz Norbert győzelemmel lépett közelebb a bajnoki címhez

2019.12.15. 08:45
Michelisz Norbert megnyerte a malajziai szezonzáró hétvége első futamát és így két versennyel a vége előtt már 27 ponttal vezet összetettben.

Autó-motor

Közvetítések: Michelisz Norbert futamai kicsit mindent elhomályosítanak

2019.12.15. 07:30
Bár láthatjuk ma a női kézilabda-vb döntőjét, és olyan csapatok kerülnek képernyőre, mint a Manchester United, a Real Madrid vagy a PSG, nem kérdés, …

Autó-motor

Michelisz Norbert és Keszthelyi Vivien az év autóversenyzői

2019.12.14. 19:30
A szakma képviselői Michelisz Norbertet és Keszthelyi Vivient választották meg az év autóversenyzőinek az Autósport és Formula Magazin szavazásán.

Csapatsportok

Tévéműsor: őrületes szombati sportdömping

2019.12.14. 07:30
Aki ezen a napon nem talál kedvére való sportműsort a tévében, az nem is akar igazán találni. Topligák, téli sportok, darts-vb s minden mi szem-szájnak ingere.

Autó-motor

WTCR: Michelisz a második időmérőt is megnyerte, tovább növelte az előnyét

2019.12.13. 13:40
Michelisz Norbert a második malajziai időmérőn is legyőzhetetlennek bizonyult és így tovább növelte előnyét az összetettben. A magyar …

Autó-motor

Forma-1: Hamilton a legjobb a csapatfőnökök szerint

2019.12.13. 10:50
A Forma-1-es csapatfőnökök megválasztották azt év legjobb versenyzőjét. Nem meglepő módon a világbajnok végzett az élen.