Rali: Szinte minden percét élveztem a vezetésnek!

Hajósi Miklós

Interjú Juhász Csaba autóversenyzővel a hétvégi Mikulás Rally 2017 előtt. Csabi a Radó Ringen tesztelt hétfőn egy új Mitsubishi EVO X.-el. 

Miért váltottál első kerekesről, összkerékhajtású versenyautóra?

- Szerettünk volna új kihívásokat keresni és ez most teljes egészében az lesz. Soha nem mentem még murván négykerék meghajtású autóval. Igazi kihívás, sok minden újra kell tanulni, a legtöbb helyzetben teljesen másképp viselkedik az autó, mint egy első kerekes kocsi.

A Radó Ring mennyire volt elég, hogy beüld a vasat a Mikulás Rallyra?

- Először is szeretném megköszönni Radó Pistinek, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a pályát. Egy rövid, de nagyon jó szakasz a teszteléshez. Azt már itt is éreztem, hogy nagyon jó az autó futóműve. Hihetetlen, hogy hogyan megy át a gödrökön és ugratón. Még el kell hinni, hogy mire képes az autó, de a Radó Ringen sok tapasztalatot tudtunk szerezni.

A pályán való "mozgásban" volt-e intsruktorod tegnap? A fotók alapján nagyon együtt éltél a kocsival.

- Volt igen. Berényi Laci barátom és Radó Pisti is segítettek hasznos tanácsokkal és észrevételekkel. Ennek köszönhetően egyre gyorsabban tudtam menni az autóval, de még nagyon messze vagyok a céljaimtól.

Végezetül, ha jól sejtem mosolyogva száltál ki az EVO X.-ből a tesztnap végén. Tényleg így volt? Miként is értékeled a tesztet?

- Igen, valóban nagy élmény volt, szinte minden percét élveztem a vezetésnek. A végére éreztem is a nyakam egy kicsit, elszokott már az ugratóktól. Pénteken folytatjuk a tesztelést Veszprémben, remélem sikerül maximálisan rákészülni a Mikulás Rally-ra.

Címkék: Rally
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/36717/pics/lead_800x600.jpg
Rally

További cikkek

Autó-motor

Herczig Norbert: az MNASZ kérjen tőlünk bocsánatot!

2017.12.03. 12:30
Helybenhagyta a Herczig Norbert, Bacigál Igor páros Mecsek Ralin elért eredményét az MNASZ Felügyelő Testülete, így idén is ők nyerték meg a magyar abszolút bajnoki címet.

Autó-motor

Rallye: Ritmus ASE - Hatalmas élmény az új Hyundai i20 R5!

2017.12.01. 13:20
Az abszolút hatodik helyre kormányozta a Ritmus ASE párosa, Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely a számára új Hunday i20 R5-öt, a nagyon erős mezőnyben a 8. Rallye Show Santa …

Autó-motor

Elindult Dél-Amerikába a Dakar-rekorder Szalay Balázs

2017.11.22. 14:10
A perui sivatag ígérkezik a legnehezebb szakasznak. Bolívia lesz a 34. ország, ahol Szalay Balázs versenyez.

Autó-motor

Utolsókból lesznek az elsők

2017.11.09. 12:40
Nagy meglepetésre a Kondella Péter–Szilassy Arnold páros Hondával megnyerte az Eger Rallyt.

Autó-motor

Izgalmas debütálás következik

2017.11.02. 11:00
Kertész Krisztián és Velezdi Eszter nemrég még a Felsőnyárád - Sajókaza Rallysprintet teljesítették sikeresen, most pedig az Eger Rally-n vesznek részt.

Autó-motor

Maradandó élmény az ADAC 3-Städte Rally-n

2017.10.25. 17:25
Körmöndi Szabi a csapatával a Ruszó Rally Team-mal Danku Miki navigálásával a németországi ADAC 3-Städte Rally-n vett részt a hétvégén. A kockás zászlót sajnos nem látták meg, de maradandó örömet …

Autó-motor

Rali: a Mitropa bronz a miénk!

2017.10.24. 16:40
A 3. helyen végzett a 3-Städte Rallye-n a Mitropa Kupa értékelésében a Várkonyi-Makai duó, így megszerezte az éves értékelés 3. helyét is a bajnokságban.

Autó-motor

Ruszó Krisztián: "Jó móka lesz a 3-Stadte Rally!"

2017.10.19. 11:20
Beszélgetés Ruszó Krisztián rally versenyzővel a 3-Städte Rally előtt.

Autó-motor

Mecsek-rali: Herczig és Bacigal a végső győztes

2017.10.15. 17:00
Herczig Norbert és Bacigal Igor nyerte az országos bajnokság hétvégi futamát, a Pécsen és környékén rendezett Mecsek-ralit.

Autó-motor

Kris Meeke nyerte a Katalán-ralit

2017.10.08. 15:45
A brit Kris Meeke sikerével zárult a rali-világbajnokság katalóniai versenye, az összetettben továbbra is a négyszeres bajnok francia Sébastien Ogier vezet.