Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: mindkét magyar váltó elődöntős

MTI

A férfi és a női magyar váltó is sikerrel vette a selejtezőt a drezdai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság pénteki nyitónapján.

A világbajnoki ezüstérmes női staféta Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra összeállításban szerepelt, és egy pillanatig nem volt kérdéses a továbbjutása. Az olaszok rögtön a rajt után élre álltak és olyan gyors tempót diktáltak, amit a fehéroroszok és a csehek nem tudtak tartani, azonnal leszakadtak. Később mindkettőt lekörözte az olasz-magyar tandem, amely egészen a hajráig békésen korcsolyázott a biztos továbbjutás tudatában, de az utolsó váltásnál Jászapátinak sikerült átvennie a vezetést. Az olaszok legjobbja, a világ- és Európa-bajnok Arianna Fontana azonban nem hagyta annyiban és visszaelőzte őt. A magyarok így másodikként jutottak tovább.

A vb-bronzérmes férfi váltóban ezúttal Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger Cole kapott helyet, s ebben az összetételben sem okozott gondot a továbbjutás. Eleinte harmadik helyen "vonatozott" a magyar négyes a lengyel és a fehérorosz staféta mögött. A magyarok 33 körrel a vége előtt jöttek fel másodiknak, majd tíz körrel később egy váltásnál élre álltak. A vezető pozíciót aztán már nem engedték át, sőt a hajrára a magyar kvartett olyannyira felgyorsult, hogy az ellenfelek egytől egyig leszakadtak.

Szombaton az 500 és az 1500 méter küzdelmeit, valamint a váltók elődöntőit bonyolítják le, vasárnap pedig 1000 méteres futamokkal és a staféták versenyével zárul a kontinensviadal.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/37587/pics/lead_800x600.jpg
rövid pályás gyorskorcsolya,Liu Shaolin Sándor,Liu Shaoang

További cikkek

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Bánhidi: rengeteg információt kaptunk

2018.01.15. 14:50
Bánhidi Ákos csapatmenedzser szerint pozitív érzésekkel zárták a drezdai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságot.

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: Knoch Viktor nem elégedett a bronzéremmel

2018.01.14. 19:30
Az ezüstérmes női váltó képviseletében Keszler Andrea elégedetten, míg a bronzérmes férfi staféta rangidőse, Knoch Viktor kissé bosszankodva …

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: mindkét magyar váltó érmet szerzett

2018.01.14. 15:55
A női váltó nagy csatában szerezte meg az ezüstérmet, míg a férfiak a harmadik helyen zártak a drezdai Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: Krueger nyolcadik 1000 méteren

2018.01.14. 15:20
Legjobb magyarként az amerikai születésű Krueger Cole nyolcadik lett vasárnap 1000 méteren a drezdai EnergieVerbund Arenában zajló rövidpályás gyorskorcsolya …

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: Bácskai alvás nélkül nyerte első egyéni érmét

2018.01.13. 19:35
Jószerivel alvás nélkül nyerte Bácskai Sára Luca a magyarok egyetlen érmét a drezdai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság …

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: mindkét magyar váltó döntős

2018.01.13. 17:25
Mindkét magyar váltó könnyedén, futamgyőztesként jutott a fináléba a drezdai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján.

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: mind a négy magyar a negyeddöntőben búcsúzott 500 méteren

2018.01.13. 15:20
Mind a négy magyar versenyző - Knoch Viktor, Burján Csaba, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia - a negyeddöntőben …

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: Bácskai bronzérmes 1500 méteren

2018.01.13. 14:30
Bácskai Sára Luca bronzérmes lett 1500 méteren a drezdai EnergieVerbund Arenában zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján.

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya: Krueger Cole szerint a magyaroké a legjobb edzői stáb

2018.01.13. 11:55
Az amerikai születésű Krueger Cole, aki a drezdai Európa-bajnokságon debütált magyar színekben, nem véletlenül váltott országot, …

Csapatsportok

Közvetítések: Dánia ellen kezdik az Eb-t a kézisek

2018.01.13. 07:35
A magyar válogatott csoportmérkőzése mellett NFL, Bundesliga, és több téli sport világkupaversenye is szerepel a mai programban.