Megalakult az UTE e-sport szakosztálya

MTI

Az Újpesti Torna Egylet (UTE) is megalakította e-sport szakosztályát, az MTK és a Bp. Honvéd után a fővárosi klubok közül harmadikként.

Fotó: ute.hu

Ezt Őze István, az UTE klubigazgatója és Zsigmond Barna Pál, Újpest alpolgármestere jelentette be kedden a budapesti sajtótájékoztatón.

Az alpolgármester ünnepélyesnek nevezte a pillanatot, amely véleménye szerint jól illik abba a folyamatba, amelynek keretében az önkormányzat támogatja az UTE szakosztályainak működését, létesítményeinek fejlesztését. Zsigmond Barna Pál emlékeztetett arra, hogy a klub az elmúlt év végén hatmilliárd forintos kormányzati támogatást kapott, ami - tájékoztatása alapján - a legnagyobb összeg a rendszerváltás óta.

Hozzátette: azért is van nagy jelentősége az újabb szakosztály megalakulásának, mert az e-sport népszerű a gyerekek körében, másrészt a különböző sportágak jól kiegészítik egymást. 

Őze István elmondta, az újpesti fiatalok a tavalyi év végén keresték meg a lila-fehér klub vezetését, hogy a jövőben szívesen e-sportolnának az UTE színeiben, s az elnökség áldását adta erre. Kijelentette, az új szakosztály önköltséges alapon működik, a klub egyelőre csak az egységes ruházatot biztosítja. 

"Nem az eredményesség, hanem a lehetőség biztosítása a cél. Haladni kell a korral, s ha úgyis sok gyerek nyomkodja a kütyüket, miért ne csinálhatnák ezt UTE-színekben?" - fogalmazott Őze.

A klubigazgató szerint ezzel a lépéssel magukhoz tudják kötni azokat a fiatalokat, akik Újpesttel, illetve a lila-fehér színekkel szimpatizálnak.

Homoki Csaba szakosztály-vezető arról beszélt, hogy más hazai klubokhoz hasonlóan ők is a virtuális labdarúgás, azaz a FIFA nevű játék felé orientálódnak, ezért először a 11 a 11 elleni játék kap náluk teret, de céljuk, hogy a jövőben más játékok is bekapcsolódjanak a szakosztály profiljába.

"Az UTE Pro Clubs csapatának magját Újpest-szurkolók, illetve Magyarország legmagasabban jegyzett csapata, a HUNcutok FIFA Pro Clubs tagjai adják majd"

- jelentette ki a szakosztályvezető. Kiemelte: a 305 ezer Pro Club közül Magyarországról egyedüliként a HUNcutok vannak az első hatvanban a világranglistán, ahol jelenleg a 46. helyet foglalják el.

Homoki a távlati terveiket illetően kifejtette: szeretnének ott lenni a másodosztályú küzdelmek márciusi rajtján, újonnan induló egyesületként ugyanis nincs lehetőségük a legjobbak között szerepelni. Céljuk, hogy azonnal az első osztályba, később pedig a nemzetközi porondra jussanak.

Címkék: Újpest, e-sport
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/38465/pics/lead_800x600.jpg
Újpest,e-sport

További cikkek

Magyar foci

Elhunyt Lázár Bence

2018.02.22. 13:35
Hosszantartó súlyos betegséget követően csütörtök reggel elhunyt Lázár Bence, az Újpest korábbi Magyar Kupa-győztes játékosa.

Magyar foci

Lázár Bence családja segítséget kér!

2018.02.20. 20:05
Hosszú ideje áll orvosi kezelés alatt Lázár Bence, az Újpest korábbi támadója.

Magyar foci

Magyar Kupa: félig takarítottak, elmaradt a meccs Újpesten

2018.02.20. 18:30
Nem látszottak a vonalak és a pályának csak az egyik felét takarították le (miért is?), így nem lehetett megrendezni az Újpest FC–Paks mérkőzést a Magyar Kupában.

Külföldi foci

A téli olimpia és a BL mellett visszatér a képernyőre a magyar foci is

2018.02.20. 07:30
A téli sportokon túl láthatjuk ma este a Bayern Münchent, a Besiktast, a Barcelonát és a Chelsea-t is, no meg az Újpest–Paksot.

Magyar foci

NB I: a finn élvonalból erősödik az Újpest

2018.02.19. 15:40
Nigériai játékossal bővítette keretét a lila-fehér együttes.

Magyar foci

NB I: légiósokkal erősítene az Újpest

2018.02.14. 19:40
A csakfoci.hu információi szerint Jérémy Kort, a Quevilly II 23 éves középpályását, illetve a HJK-ban játszó Vincent Onovot is leigazolná a lila-fehér egyesület.

Magyar foci

NB I: pont kerülhet az újpesti címervita végére

2018.02.14. 18:00
Az Újpesti Torna Egylet (UTE) kezdeményezte a másodfokú bírósági ítélet végrehajtását az Újpest FC-vel szemben fennálló címervitában.

Egyéni sportok

Torna: kiderült mikor térhet vissza Berki Krisztián

2018.02.05. 13:35
Berki Krisztián olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász szeptemberi vállműtéte után a közelmúltban megkezdte az erősítő edzéseket.

Egyéni sportok

Megalakult a Budapesti Honvéd e-sport akadémiája

2018.01.30. 18:15
Ünnepélyes keretek között, szimbolikusan egy számítógép bekapcsolásával megkezdte működését a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia.

Magyar foci

NB I: ezeket a meccseket láthatjuk a következő hat fordulóban

2018.01.29. 18:40
Az M4 Sport közzé tette, mely mérkőzéseket közvetíti a 20. és 25. forduló között.