Megalakult az UTE e-sport szakosztálya

MTI

Az Újpesti Torna Egylet (UTE) is megalakította e-sport szakosztályát, az MTK és a Bp. Honvéd után a fővárosi klubok közül harmadikként.

Fotó: ute.hu

Ezt Őze István, az UTE klubigazgatója és Zsigmond Barna Pál, Újpest alpolgármestere jelentette be kedden a budapesti sajtótájékoztatón.

Az alpolgármester ünnepélyesnek nevezte a pillanatot, amely véleménye szerint jól illik abba a folyamatba, amelynek keretében az önkormányzat támogatja az UTE szakosztályainak működését, létesítményeinek fejlesztését. Zsigmond Barna Pál emlékeztetett arra, hogy a klub az elmúlt év végén hatmilliárd forintos kormányzati támogatást kapott, ami - tájékoztatása alapján - a legnagyobb összeg a rendszerváltás óta.

Hozzátette: azért is van nagy jelentősége az újabb szakosztály megalakulásának, mert az e-sport népszerű a gyerekek körében, másrészt a különböző sportágak jól kiegészítik egymást. 

Őze István elmondta, az újpesti fiatalok a tavalyi év végén keresték meg a lila-fehér klub vezetését, hogy a jövőben szívesen e-sportolnának az UTE színeiben, s az elnökség áldását adta erre. Kijelentette, az új szakosztály önköltséges alapon működik, a klub egyelőre csak az egységes ruházatot biztosítja. 

"Nem az eredményesség, hanem a lehetőség biztosítása a cél. Haladni kell a korral, s ha úgyis sok gyerek nyomkodja a kütyüket, miért ne csinálhatnák ezt UTE-színekben?" - fogalmazott Őze.

A klubigazgató szerint ezzel a lépéssel magukhoz tudják kötni azokat a fiatalokat, akik Újpesttel, illetve a lila-fehér színekkel szimpatizálnak.

Homoki Csaba szakosztály-vezető arról beszélt, hogy más hazai klubokhoz hasonlóan ők is a virtuális labdarúgás, azaz a FIFA nevű játék felé orientálódnak, ezért először a 11 a 11 elleni játék kap náluk teret, de céljuk, hogy a jövőben más játékok is bekapcsolódjanak a szakosztály profiljába.

"Az UTE Pro Clubs csapatának magját Újpest-szurkolók, illetve Magyarország legmagasabban jegyzett csapata, a HUNcutok FIFA Pro Clubs tagjai adják majd"

- jelentette ki a szakosztályvezető. Kiemelte: a 305 ezer Pro Club közül Magyarországról egyedüliként a HUNcutok vannak az első hatvanban a világranglistán, ahol jelenleg a 46. helyet foglalják el.

Homoki a távlati terveiket illetően kifejtette: szeretnének ott lenni a másodosztályú küzdelmek márciusi rajtján, újonnan induló egyesületként ugyanis nincs lehetőségük a legjobbak között szerepelni. Céljuk, hogy azonnal az első osztályba, később pedig a nemzetközi porondra jussanak.

Címkék: Újpest, e-sport
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/38465/pics/lead_800x600.jpg
Újpest,e-sport

További cikkek

Magyar foci

NB I: nézőszámok: az Újpest szombathelyi vendégjátéka vonzotta a legtöbb nézőt

2018.05.20. 12:20
A Haladás-Újpest mérkőzésre közel 6000 ember látogatott ki a 31. fordulóban, így ez lett a forduló legnézettebb találkozója.

Magyar foci

NB I: a ferencvárosiak vitatják a tizenegyest

2018.05.20. 10:55
A Ferencváros döntetlent játszott a Budapest Honvéddal így lépéshátrányba került a bajnoki aranyéremért folyó csatában. A zöld-fehér klub részéről nyilatkozó másodedző Máté Csaba szerint …

Magyar foci

Labdarúgó NB I: megtáltosodott az alsóház, a Videoton nem hibázott

2018.05.19. 18:55
A Vasas kivételével az alsóház összes csapata pontokat gyűjtött az NB I 31. fordulójában, az angyalföldieket az éllovas Videoton verte 3-0-ra.

Magyar foci

NB I: a címvédővel mérkőzik a Ferencváros, a fővárosba látogat a Videoton

2018.05.19. 13:15
Az aranyéremért csatázó Ferencváros-Videoton duóból a fővárosiak néznek nehezebb erőpróba elé a 31. fordulóban, mivel a címvédő …

Magyar foci

Labdarúgó NB I: a hétvége összes fontos jelenete (videó)

2018.05.14. 09:20
A 30. forduló összes gólja, minden mérkőzése, nézze meg újra a betliző Ferencvárost és Újpestet, a magabiztos Videotont, vagy a Diósgyőr újabb vesszőfutását.

Magyar foci

Végre futballisták a Szusza-stadion gyepén

2018.05.13. 17:25
Negyven évvel ezelőtt fantasztikus csapat volt Újpesten, amely akkor meg is nyerte a bajnokságot. Őket köszöntett a klub szombaton.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: a Videoton az élen, menekül a kiesés elől a Mezőkövesd

2018.05.12. 19:10
Az esti Ferencváros-Vasas derbi előtt a Videoton az élre ugrott, menekül a kiesés elől a Mezőkövesd, ismét kikapott a Diósgyőr, Újpesten nyert a …

Magyar foci

NB I: kiesés elől menekülő csapatok ellen mérkőzik a két bajnokaspiráns

2018.05.12. 12:45
A listavezető Ferencváros a kieső helyen álló Vasast fogja, míg a második helyen álló Videoton a szintén kiesés elől menekülő Haladással …

Magyar foci

Magyar Kupa: az Újpest lesz a Puskás Akadémia ellenfele a fináléban

2018.05.09. 21:55
A lila-fehérek megőrizték hazai pályán kivívott egygólos előnyüket és ott lesznek a Groupama Arénában rendezett döntőben.

Külföldi foci

Tévében a magyar pólósok, a Barca, a Chelsea, a Juve, a Milan és a Real is

2018.05.09. 07:30
Lesz mit nézni. A férfi vízilabda BL-ben két magyar csapat is medencébe száll, de futballban az olasz kupadöntő mellett a legnagyobbakat is …