Megalakult az UTE e-sport szakosztálya

MTI

Az Újpesti Torna Egylet (UTE) is megalakította e-sport szakosztályát, az MTK és a Bp. Honvéd után a fővárosi klubok közül harmadikként.

Fotó: ute.hu

Ezt Őze István, az UTE klubigazgatója és Zsigmond Barna Pál, Újpest alpolgármestere jelentette be kedden a budapesti sajtótájékoztatón.

Az alpolgármester ünnepélyesnek nevezte a pillanatot, amely véleménye szerint jól illik abba a folyamatba, amelynek keretében az önkormányzat támogatja az UTE szakosztályainak működését, létesítményeinek fejlesztését. Zsigmond Barna Pál emlékeztetett arra, hogy a klub az elmúlt év végén hatmilliárd forintos kormányzati támogatást kapott, ami - tájékoztatása alapján - a legnagyobb összeg a rendszerváltás óta.

Hozzátette: azért is van nagy jelentősége az újabb szakosztály megalakulásának, mert az e-sport népszerű a gyerekek körében, másrészt a különböző sportágak jól kiegészítik egymást. 

Őze István elmondta, az újpesti fiatalok a tavalyi év végén keresték meg a lila-fehér klub vezetését, hogy a jövőben szívesen e-sportolnának az UTE színeiben, s az elnökség áldását adta erre. Kijelentette, az új szakosztály önköltséges alapon működik, a klub egyelőre csak az egységes ruházatot biztosítja. 

"Nem az eredményesség, hanem a lehetőség biztosítása a cél. Haladni kell a korral, s ha úgyis sok gyerek nyomkodja a kütyüket, miért ne csinálhatnák ezt UTE-színekben?" - fogalmazott Őze.

A klubigazgató szerint ezzel a lépéssel magukhoz tudják kötni azokat a fiatalokat, akik Újpesttel, illetve a lila-fehér színekkel szimpatizálnak.

Homoki Csaba szakosztály-vezető arról beszélt, hogy más hazai klubokhoz hasonlóan ők is a virtuális labdarúgás, azaz a FIFA nevű játék felé orientálódnak, ezért először a 11 a 11 elleni játék kap náluk teret, de céljuk, hogy a jövőben más játékok is bekapcsolódjanak a szakosztály profiljába.

"Az UTE Pro Clubs csapatának magját Újpest-szurkolók, illetve Magyarország legmagasabban jegyzett csapata, a HUNcutok FIFA Pro Clubs tagjai adják majd"

- jelentette ki a szakosztályvezető. Kiemelte: a 305 ezer Pro Club közül Magyarországról egyedüliként a HUNcutok vannak az első hatvanban a világranglistán, ahol jelenleg a 46. helyet foglalják el.

Homoki a távlati terveiket illetően kifejtette: szeretnének ott lenni a másodosztályú küzdelmek márciusi rajtján, újonnan induló egyesületként ugyanis nincs lehetőségük a legjobbak között szerepelni. Céljuk, hogy azonnal az első osztályba, később pedig a nemzetközi porondra jussanak.

Címkék: Újpest, e-sport
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/38465/pics/lead_800x600.jpg
Újpest,e-sport

További cikkek

Magyar foci

NB I: Így látták a vezetőedzők a szombati mérkőzéseket

2018.10.07. 08:50
Tovább kell várni Horváth Ferenc első győzelmére a Haladás kispadján. A DVTK edzője a válogatott szünetben bízik. Kisvárdán Dajka László nem világverő csapatot csak …

Magyar foci

Labdarúgó NB I: megtört az Újpest átka a Puskás Akadémia ellen

2018.10.06. 19:10
Az Újpest hazai pályán először győzte le a Puskás Akadémiát, Horváth Ferenccel is kikapott a Haladás, a Paks simán legyőzte a Kisvárdát az NB I 10. …

Magyar foci

NB I: a 9. forduló mérkőzéseinek összefoglalója

2018.10.02. 16:55
Nézze újra a Ferencváros-Újpest rangadó legizgalmasabb pillanatait, a Vidi FC DVTK elleni győzelmét vagy a Haladás újabb vereségét!

Magyar foci

NB I: mindent vitt a derbi nézőszámban

2018.10.01. 16:55
A Ferencváros-Újpest rangadóra majdnem kétszer annyi ember váltott jegyet mint ahányan a további öt mérkőzést összesen megtekintették.

Magyar foci

NB I: Lanzafame gólja döntötte el a derbit

2018.09.29. 21:25
A listavezető Ferencváros közel 21 ezer néző előtt 1-0-ra legyőzte ősi riválisát, az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójának szombati rangadóján.

Magyar foci

ÉLŐ: Ferencváros–Újpest – a pesti derbi

2018.09.29. 19:00
A magyar labdarúgás egyetlen értelmezhető párharca! Ferencváros–Újpest derbi, élő közvetítés a helyszínről.

Magyar foci

NB I: egy derbi mind fölött!

2018.09.29. 13:50
Hiába rendeznek négy további mérkőzést is az NB I kilencedik fordulójában, a legnagyobb figyelem kétségtelenül a Ferencváros-Újpest rangadóra irányul.

Külföldi foci

Kezdődik a kosárlabda szezon, pályán a női kézisek, Dárdaiék a Bayern ellen

2018.09.28. 07:30
A Bayern Münchent fogadja Dárdai Pál csapata a Hertha BSC. Az Alba–Pécs mérkőzéssel kezdődik a hazai kosárlabda bajnokság, a női …

Magyar foci

NB I: hatalmas érdeklődés övezi a szombati derbit

2018.09.26. 16:00
Már több mint 21 ezer jegyet eladtak a hétvégi Ferencváros-Újpest rangadóra.

Külföldi foci

Liverpool-Chelsea a Ligakupában, pályán a Barca és a Real

2018.09.26. 07:30
Szerdán a foci mellett szurkolhatunk még magyaroknak a cselgáncs-vb-n, láthatunk kézilabdát, kosárlabdát és teniszt is