Megalakult az UTE e-sport szakosztálya

MTI

Az Újpesti Torna Egylet (UTE) is megalakította e-sport szakosztályát, az MTK és a Bp. Honvéd után a fővárosi klubok közül harmadikként.

Fotó: ute.hu

Ezt Őze István, az UTE klubigazgatója és Zsigmond Barna Pál, Újpest alpolgármestere jelentette be kedden a budapesti sajtótájékoztatón.

Az alpolgármester ünnepélyesnek nevezte a pillanatot, amely véleménye szerint jól illik abba a folyamatba, amelynek keretében az önkormányzat támogatja az UTE szakosztályainak működését, létesítményeinek fejlesztését. Zsigmond Barna Pál emlékeztetett arra, hogy a klub az elmúlt év végén hatmilliárd forintos kormányzati támogatást kapott, ami - tájékoztatása alapján - a legnagyobb összeg a rendszerváltás óta.

Hozzátette: azért is van nagy jelentősége az újabb szakosztály megalakulásának, mert az e-sport népszerű a gyerekek körében, másrészt a különböző sportágak jól kiegészítik egymást. 

Őze István elmondta, az újpesti fiatalok a tavalyi év végén keresték meg a lila-fehér klub vezetését, hogy a jövőben szívesen e-sportolnának az UTE színeiben, s az elnökség áldását adta erre. Kijelentette, az új szakosztály önköltséges alapon működik, a klub egyelőre csak az egységes ruházatot biztosítja. 

"Nem az eredményesség, hanem a lehetőség biztosítása a cél. Haladni kell a korral, s ha úgyis sok gyerek nyomkodja a kütyüket, miért ne csinálhatnák ezt UTE-színekben?" - fogalmazott Őze.

A klubigazgató szerint ezzel a lépéssel magukhoz tudják kötni azokat a fiatalokat, akik Újpesttel, illetve a lila-fehér színekkel szimpatizálnak.

Homoki Csaba szakosztály-vezető arról beszélt, hogy más hazai klubokhoz hasonlóan ők is a virtuális labdarúgás, azaz a FIFA nevű játék felé orientálódnak, ezért először a 11 a 11 elleni játék kap náluk teret, de céljuk, hogy a jövőben más játékok is bekapcsolódjanak a szakosztály profiljába.

"Az UTE Pro Clubs csapatának magját Újpest-szurkolók, illetve Magyarország legmagasabban jegyzett csapata, a HUNcutok FIFA Pro Clubs tagjai adják majd"

- jelentette ki a szakosztályvezető. Kiemelte: a 305 ezer Pro Club közül Magyarországról egyedüliként a HUNcutok vannak az első hatvanban a világranglistán, ahol jelenleg a 46. helyet foglalják el.

Homoki a távlati terveiket illetően kifejtette: szeretnének ott lenni a másodosztályú küzdelmek márciusi rajtján, újonnan induló egyesületként ugyanis nincs lehetőségük a legjobbak között szerepelni. Céljuk, hogy azonnal az első osztályba, később pedig a nemzetközi porondra jussanak.

Címkék: Újpest, e-sport
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/38465/pics/lead_800x600.jpg
Újpest,e-sport

További cikkek

Magyar foci

NB I: bombáztak Felcsúton, karatéztak Kisvárdán - videó

2018.08.14. 08:25
Az OTP Bank Liga 4. fordulójának minden fontos mozzanata egy helyen.

Magyar foci

NB I: remek közösség épül a továbbra is száz százalékos Honvédnál

2018.08.13. 08:10
Vignjevic és Csertői is elővette az extrém meleget, Supka Attila elégedetten nyilatkozott a mezőkövesdi bajnokit követően.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: döntetlen Pakson

2018.08.12. 18:50
Hamar vezetést szerzett az Újpest Pakson, de a mumus még a szünet előtt egyenlített. A második félidőt meg felejtsük el.

Magyar foci

NB I: Paksra látogat az Újpest, Mezőkövesden gyarapíthatja pontjait a Honvéd

2018.08.12. 13:40
Az eddig százszázalékos Budapest Honvéd a Mezőkövesddel, a rajtnál kissé beragadó Újpest a Pakssal mérkőzik az NB I negyedik fordulójának …

Magyar foci

NB I: Supka Attila szerint csapata játékán meglátszott az El-búcsú

2018.08.06. 11:45
A Budapest Honvéd trénere örül csapata Paks elleni győzelemének, annál is inkább, mert szerinte játékosai mentálisan és fizikálisan is megviselt állapotban …

Egyéni sportok

NB I: fővárosi győzelmekkel zárult a harmadik forduló

2018.08.05. 20:25
A Honvéd-Paks és az Újpest-Kisvárda mérkőzésen is egy-egy gól döntött az OTP Bank Liga 3. fordulójának vasárnapi találkozóin.

Magyar foci

NB I: a Haladás ellen folytathatja menetelését a Ferencváros

2018.08.04. 13:25
A listavezető Ferencváros szombaton hazai pályán, a Szombathelyi Haladás ellen folytathatja jó sorozatát a labdarúgó OTP Bank Ligában, melynek első két fordulójában …

Külföldi foci

Európa-liga: kettős vereséggel esett ki az Újpest

2018.08.02. 22:55
Az Újpest 3-1-es vereséget szenvedett a Sevilla ellen az Európa-liga selejtezőjének visszavágóján és így 7-1-es összesítéssel búcsúzott a nemzetközi kupából. A magyar csapat gólját …

Egyéni sportok

Képernyőn a Honvéd és az Újpest visszavágója, kezdődik a torna Eb

2018.08.02. 07:30
A Budapest Honvéd és az Újpest FC Európa-liga visszavágója is a tévében, Glasgowban kezdődik a tornász Eb. Emellet tenisz, pályakerékpár és amerikai …

Külföldi foci

Európa-liga: a Sevilla edzője nem becsüli le az Újpestet

2018.08.01. 21:15
A labdarúgó Európa Ligában bármelyik csapat legyőzheti a másikat Pablo Machín, a Sevilla vezetőedzője szerint, ezért úgy vélte, együttese múlt heti, 4-0-ás sikere ellenére …