Világsztár jön Budapestre

MTI

Toni Bou, az X-Trial címvédője sérülése ellenére is azt ígérte, hogy március 29-én elindul a motoros teremtriál-világbajnokság első magyarországi futamán.

Az esemény sztárjának a 22-szeres világbajnok katalán Toni Bou számít, aki a szakág kiemelkedő, és eddig verhetetlen egyénisége. A 31 esztendős ügyességi motoros 2007 óta megszakítás nélkül mind a tizenegy X-Trial világbajnokságot megnyerte, s a jelenlegi sorozatban is tekintélyes előnnyel vezet. Emellett szintén tizenegy vb-elsőséget tud felmutatni a sportág szabadtéri változatában, a Trial Grand Prix-sorozatban is.

Bár Toni Bou február közepén egy franciaországi bemutatón csigolyasérülést szenvedett, az esemény hétfői sajtótájékoztatón bejátszott videoüzenetében ennek ellenére azt ígérte, hogy mindenképpen eljön a március 29-i, az idei vb-t lezáró budapesti futamra.

"Extra motivációt jelent számomra, hogy pályafutásom során először versenyezhetek Budapesten. Ígérem, hogy felejthetetlen élményben lesz részük azoknak, akik eljönnek a Sportarénába. A show teljesen le fogja nyűgözni őket" - fogalmazott Toni Bou, aki gyógyulófélben van, s lehet, hogy már a március 17-i, párizsi vb-futamon is elindul.

Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke a sajtótájékoztatóján elmondta: a motorsport tíz szakágából az X-Trial az egyetlen, ahol nem a sebesség a legfontosabb, hanem az ügyességnek, valamint a fék és a gáz megfelelő használatának van döntő szerepe. A sportvezető hozzáfűzte: a 18.30-kor kezdődő, látványos show-nak ígérkező programra 8000 ezer nézőt várnak a Papp László Budapest Sportarénába.

Pere Flores, a licenctulajdonos 2Play kommunikációs igazgatója, a rendezvény promótere kifejtette: a nyolc felvonásból álló vb-sorozat utolsó állomása lesz a budapesti, ezért a versenyt követően itt tartják majd a világbajnokság éremátadó ceremóniáját. A magyarországi futam lebonyolításával kapcsolatban közölte, hogy azon összesen kilencen versenyeznek. Az első fordulóból még hatan jutnak tovább, majd a következőből már csak a legjobb két motoros kerül be a döntőbe.

A budapesti X-Trial verseny nagykövete Talmácsi Gábor, a Moto GP gyorsasági világbajnoka arra hívta fel a figyelmet, hogy a motorsportnak ebben a szakágában nagy koncentrációra és kiváló fizikai erőnlétre van szükség. Kiemelte: Budapest számára egy rendkívüli lehetőség az esemény megrendezése, s a viadal szerinte is rendkívül látványosnak ígérkezik.

A szervezők elmondták, hogy az X-Trial világbajnoki futam kiegészítő programjaként 20 perces bemutatót tart Hegedűs László, 20-szoros országos bike-trial bajnok, Guinness-rekorder is.

Az ügyességi és technikai vb-futamra az Eventim hálózatán lehet belépőket vásárolni.

Címkék: Motocross, Motorsport
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/39093/pics/lead_800x600.jpg
Motocross,Motorsport

További cikkek

Autó-motor

MotoGP: ki állítja meg Marc Marquezt?

2018.03.16. 08:35
Hétvégén kezdetét veszi a Gyorsaságimotoros-világbajnokság 2018-as szezonja Katarban. Cikkünkben az idény esélyeit latolgatjuk a királykategóriát illetően.

Csapatsportok

Sorsolnak a BL-ben, rangadót vívnak a kosárlabda NB I-ben

2018.03.16. 07:30
A szabadedzésekkel elrajtol a Moto GP 2018-as szezonja, viszonylag színes televíziós programból válogathatnak pénteken a sportrajongók.

Autó-motor

Motorsport: Valentino Rossinak esze ágában sincs abbahagyni

2018.03.15. 16:25
A Doktor becenévre hallgató legenda a következő két évben is versenyezni fog.

Autó-motor

Moto GP: elhunyt a háromszoros világbajnok Luigi Taveri

2018.03.02. 16:35
89 esztendős korában elhunyt a motorsport korszakos egyénisége, a háromszoros világbajnok Luigi Taveri.

Autó-motor

Superbike-vb: Marco Melandri győzött a szezonnyitó mindkét versenyén

2018.02.25. 15:15
Az ausztráliai Philip Island-en megkezdődött az idei Superbike-világbajnokság. Mindkét futamon a Ducati olasz versenyzője bizonyult a legjobbnak.

Autó-motor

Motorsport: Magyarország rendezi az extrém ügyességi motoros világbajnokság záró futamát

2018.02.11. 20:35
Magyarországon rendezik az extrém ügyességi motoros világbajnokság záró futamát márciusban - hangzott el vasárnap …

Autó-motor

Motorsport: 70 éve született Drapál János

2018.02.03. 10:30
Ma ünnepelné 70. születésnapját az 1970-es évek legnagyobb magyar motorversenyzője, Drapál János.

Csapatsportok

Közvetítések: focicsemegék Angliától Spanyolországig

2018.01.27. 07:30
Spanyol, német, olasz és francia bajnokik, angol kupameccsek követik egymást a sporttelevíziók szombati programjában, a bőség zavarával küzdhetnek a futballrajongók.

Autó-motor

Dakar Rali: Matthias Walkner nyerte a motorosok versenyét

2018.01.20. 16:55
A KTM osztrák pilótájának győzelmével ért véget a motorosok küzdelemsorozata az idei Dakaron. A quadosok mezőnyében a végig óriási fölénnyel vezető chilei Ignacio Cazale …

Autó-motor

MotoGP: Jonas Folger nem indul 2018-ban

2018.01.18. 08:30
A Tech 3 Yamaha pilótája bejelentette, hogy betegsége miatt biztosan kihagyja az idei évet és a gyógyulásra fókuszál.