Női röplabda: a legjobb játékkal nem lehetetlen a döntőbe kerülés az Európa Ligában

MTI

Ha legjobbját nyújtja a magyar női röplabda-válogatott a csehek ellen az Európa Liga arany divíziójának csütörtök-pénteki négyes döntőjében, akkor bekerülhet a fináléba.

Fotó: MTI

A kétnapos eseménynek otthont adó Papp László Budapest Sportarénában tartott szerdai sajtótájékoztatón Ludvig Zsolt úgy fogalmazott, hatalmas megtiszteltetés a röplabdasport számára, hogy az arénában szerepelhet a csapat.

"A mi részünkről az elvárás annyi, hogy a válogatott a legjobb játékát nyújtsa. Ha ez sikerül, akkor nem verhetetlen a cseh csapat"

- mondta Ludvig Zsolt. Kiemelte, szervezés szempontjából nagy kihívás volt a sportcsarnok "belakása", és bár az éppen csütörtökön kezdődő labdarúgó-világbajnokság miatt az időpont nem a legszerencsésebb, bízik abban, hogy a sportszerető nézők kilátogatnak már az elődöntőre is.

Jan De Brandt, a magyarok belga szövetségi kapitánya szerint jól sikerült a felkészülés, melynek során minden játékosát kipróbálhatta, ezáltal sok tapasztalatot szerzett csapatáról a final four előtt.

"Az itthoni mérkőzésinket megnyertük, egyre több néző előtt tudtunk játszani, játékosaim százszázalékosan készen állnak a feladatra"

- mondta a kapitány. A csehekkel kapcsolatban megjegyezte, masszív, jó együttesről van szó, hiszen "véletlenül" nem lehet veretlenül csoportot nyerni az EL-ben.

"Az előétel, a csoportkör jó volt, a csütörtöki főfogás remélem még finomabb lesz, aztán meglátjuk, a pénteki desszert, hogy sikerül"

- jelentette ki viccelődve De Brandt.

A kapitány az MTI kérdésére elmondta, az első mérkőzésen megsérült Tálas Zsuzsanna játékra alkalmas állapotban van, s ugyan kisebb-nagyobb sérülésekkel meg kell küzdenie a stábnak, a keret összes tagja pályára tud lépni, ha szükség lesz rá.

A csapat feladója, Bleicher Réka azt emelte ki, hogy a hazai pálya senkinek sem jelent plusz terhet, hanem sokkal inkább motiválóan hat a csapatra.

"Sok jegy elkelt, remélem, a kilátogató szurkolók amolyan hetedik emberként átsegítenek majd minket az esetleg adódó nehezebb pillanatokon"

- mondta Bleicher Réka.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a torna két döntőse jogot szerez arra, hogy jövő szerdától vasárnapig részt vegyen a Nemzetek Ligája interkontinentális selejtezőjén, Peruban. Az ottani hatcsapatos torna győztese Argentínával játszhat a sorozatba való bekerülésért.

A négyes döntő egyben a jövő évi, török, lengyel, szlovák, magyar közös rendezésű Európa-bajnokság tesztversenye is.

Az első elődöntő a bolgár és a finn válogatott között 17 órakor kezdődik, míg a magyar-cseh összecsapásra 20 órától kerül sor. Utóbbit a Duna World élőben közvetíti, az eseményre a helyszínen, valamint a www.tex.hu-n még kaphatók jegyek.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/41255/pics/lead_800x600.jpg
Európa-liga,röplabda

További cikkek

Csapatsportok

Női röplabda Európa Liga: ezüstérmes a magyar válogatott

2018.06.16. 08:15
A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra kikapott Bulgária csapatától, így ezüstérmet szerzett az arany Európa Liga budapesti négyes döntőjében.

Külföldi foci

Közvetítések: jön a világbajnokság első rangadója

2018.06.15. 07:30
Három mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó-világbajnokság, közte a spanyol-portugál örökrangadóval. A meccsek mellett tenisz és MotoGP látható a mai napon a televízióban.

Csapatsportok

Női röplabda Európa Liga: döntős a magyar válogatott

2018.06.14. 21:45
A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra legyőzte a cseh csapatot az arany Európa Liga budapesti elődöntőjében csütörtökön, így pénteken a fináléban léphet pályára.

Csapatsportok

Kezdődik a futball-vb, de azon kívül is lesz mit nézni

2018.06.14. 07:30
Folytatódik a férfi kosárlabda döntő, pályára lép a női röplabda-válogatott a Papp László Sportarénában.

Csapatsportok

Női röplabda Európa Liga: magyar-cseh elődöntő a Papp László Arénában

2018.06.07. 11:45
A magyar női röplabda-válogatott Csehországgal vívja az elődöntőt jövő csütörtökön az Európa Liga arany divíziójának budapesti négyes …

Csapatsportok

Női röplabda Európa Liga: győzelemmel zártak a magyarok

2018.06.06. 21:30
A magyar női röplabda-válogatott 3-2-re győzött Finnország csapata ellen az Európa Liga arany divíziójának hatodik, utolsó fordulójában szerdán, Érden.

Csapatsportok

Férfi röplabda Európa Liga: vereséggel zárt a magyar válogatott

2018.06.06. 18:20
A magyar férfi röplabda-válogatott vereséggel zárta az Európa Liga ezüst divízióját, mivel szerdán 3-0-ra kikapott a fehérorosz együttestől Érden.

Csapatsportok

Női röplabda Európa Liga: Horvátországban kapott ki a magyar válogatott

2018.06.02. 19:55
A magyar női röplabda-válogatott 3-2-re kikapott Horvátország vendégeként az Európa Liga arany divíziójának ötödik fordulójában, szombaton …

Csapatsportok

90 éves dr. Kotsis Attiláné, a magyar röplabdasport edzőlegendája

2018.05.31. 19:15
Ma ünnepli 90. születésnapját dr. Kotsis Attiláné (Kincsesy Gabriella), a női röplabda-edzősködés úttörője, az első női edző, aki több olimpiára vezette …

Csapatsportok

A labda lesz a szerda főszereplője

2018.05.30. 07:30
Folytatódik a Roland Garros, de pályán lesz a férfi röplabda-válogatott és a női kézilabdázók nemzeti csapata is.