Női junior kézilabda-vb: Romániát is eltakarította az útból, elődöntős a magyar csapat

Dorogi László
Dorogi László

Gyenge első félidő után feltámadt hamvaiból a magyar női U20-as kézilabda válogatott és nagyon magabiztosan masírozott a debreceni vb elődöntőjébe.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Golovin Vlagyimir lányai ott folytatták támadásban a Románia elleni negyeddöntőt, ahol abbahagyták kedden Szlovénia ellen, az első percekben mégsem sikerült ellépni az ellenféltől. Háfra Noémi a kezdeti bizonytalanság után elkezdte szórni a tőle elvárható gólokat, Lakatos Rita pedig ezúttal is remekül osztogatott Pásztor Noéminek, olyat is láthattunk viszont, amit ezen a világbajnokságon eddig még nem: Márton Gréta lövést hibázott, tizennyolc tökéletes kísérletet követően hárította Kelemen Ioana-Raluca próbálkozását.

Védekezésben viszont eltűnt a Szlovénia elleni magabiztosság, s bár Suba Sára egyszer-kétszer túl tudott járni a román lányok eszén a magyar kapuban, a román nehéztüzérség alaposan megszórta magát, Sorina-Maria Tirca és Raluca-Maria Petrus is kíméletlenül bombázott. A sárga mezes játékosok szerencsénkre folyamatosan kettő percet érő szabálytalanságokat követtek el, akadt olyan alkalom is, amikor egy eladott labda után ketten is a magyar térfélen ragadtak, így bő negyed óra elteltével 10-6-ra vezettünk.

Egy kettős magyar emberhátrány viszont teljesen kizökkentette a lányokat, az addig sem túl stabil védekezés pedig teljesen szétesett. Románia megérezte a vérszagot és valósággal átgázolt a magyar csapaton, az első félidő második felében egy 11-4-es futást produkálva megfordította a találkozót, a lehető legjobbkor érkezett a szünet a magyar lányok számára, akik a visszaeső védekezésnek köszönhetően támadásban is elbizonytalanodtak.

A szünet kicsit hosszabbra sikeredett, mint azt vártuk, a debreceni Főnix Csarnok nagykijelzője mondta fel a szolgálatot, a második félidő így kézi időméréssel és magyar hengerrel kezdődött. Négy perc alatt négy lőtt góllal és nulla kapottal, no meg a csereként a kapuba érkező Bínó Boglárka bravúrjaival azonnal megfordította az állást a magyar csapat, a rohanást Tirca hétméterese szakította meg.

21-19-es állásnál már ismét kettővel vezettek Golovin Vlagyimir lányai, a románok játékába pedig visszatért a bizonytalanság, a hiba és az idegeskedés, akadt olyan magyar lerohanás, amit úgy nézett végig a sárga mezes csapat, mintha csak moziban ülnének. Ha az első félidőben Háfra Noémi, a másodikban Faluvégi Dorottya volt a magyar csapat vezére, az apró termetű szélső négyszer is betalált a második felvonás első negyed órájában, Márton Anna találatával pedig már 25-21-re vezettünk.

A románok nem csak a fonalat, hanem a türelmüket is elveszítették, támadásban teljesen elbizonytalanodtak, a második harminc percben mindössze 9 gólt voltak képesek szerezni. A magyar válogatott végül 31-26-ra győzte le ellenfelét egy remek második félidei teljesítménnyel, az elődöntőben a Dánia - Dél-Korea mérkőzés győztesével találkozik a Főnix Csarnokban.

Női junior kézilabda-világbajnokság, negyeddöntő

Románia-Magyarország 26-31 (17-14)

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/41884/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,világbajnokság,Magyar női kézilabda-válogatott

További cikkek

Egyéni sportok

Vívó-vb: női kardban három, férfi tőrben egy magyar főtáblás

2018.07.21. 13:10
Véget értek a selejtezők a kínai vívó világbajnokságon, a 24 magyar egyéni indulóból 16 folytathatja szereplését a főtáblán.

Csapatsportok

Kézilabda: elitprogram a legjobbaknak

2018.07.20. 20:55
Húsz-húsz férfi és női kézilabdázó szerepel majd a magyar szövetség (MKSZ) elitprogramjában.

Egyéni sportok

Vívó-vb: három magyar jutott főtáblára a selejtezőből

2018.07.19. 13:15
A pástra lépő öt magyar vívó közül három csatlakozott a három kiemelthez a kínai vívó-világbajnokság első napján, Vuhsziban.

Egyéni sportok

Úszás: Senánszky második aranyérmét szerezte az uszonyosúszó-vb-n

2018.07.19. 10:40
Sem száz, sem ötven méteren nem volt gyorsabb a debreceni sellőlánynál, tizenegyedik felnőtt világbajnoki címét szerezte meg.

Csapatsportok

Kézilabda: Kim Rasmussen kijelölte Törökországba utazó keretét

2018.07.18. 17:50
A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte azt a 22 fős keretet amely a törökországi Belekben vesz részt edzőtáborban.

Csapatsportok

Női kézilabda: nem csak a végeredmény szempontjából volt sikeres a junior vb

2018.07.17. 15:05
A szombaton véget érő debreceni junior női kézilabda-világbajnokság szervezői előtt nem az utánpótlás-versenyek színvonalának való …

Csapatsportok

Kézilabda EHF Kupa: négy magyar csapat kapott ellenfelet

2018.07.17. 13:40
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kedden Bécsben elkészítette a második számú kontinentális sorozatnak számító EHF Kupa első két selejtezőkörének sorsolását.

Csapatsportok

Női junior kézilabda-vb: veretlenül világbajnok Magyarország!

2018.07.14. 21:25
A magyar lányok másodszor is legyőzték a debreceni U20-as világbajnokságon Norvégiát és felültek a világ trónjára.

Külföldi foci

Vb 2018: Belgium története során először bronzérmes

2018.07.14. 17:50
A belga válogatott magabiztos teljesítményt nyújtva, 2-0-ra legyőzte Angliát az oroszországi labdarúgó-világbajnokság bronzmérkőzésén.

Csapatsportok

Kézilabda: a kapitány szerint a közönség is döntőbe hajszolta a válogatottat

2018.07.14. 09:15
A közönség belehajszolta a magyar női junior kézilabda-válogatottat a sikerbe - mondta Golovin Vlagyimir szövetségi edző a Koreai …