Vízilabda vk: Nagy Viktor és Vámos nélküli keretet hirdetett Märcz Tamás

MTI

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 14 fős, elsősorban fiatalokból álló keretet hirdetett a szeptemberi világkupára, amelyen többek között nem szerepel Nagy Viktor és Vámos Márton.

Fotó: MTI

"Ez egy bátor, leginkább fiatalokkal teli keret. A játékosok közül jó néhányan nem voltak még soha, vagy először az Európa-bajnokságon voltak világversenyen" - idézte a magyar szövetség honlapja a szakvezetőt, aki úgy véli: fontos, hogy az olyan fiatalok, akik néhány éven belül stabil felnőtt válogatottak lehetnek, minél előbb bekerüljenek a nemzetközi élvonalba és tapasztalatokat szerezzenek.

A tréner elmondta, Nagy Viktor és Vámos Márton képességeivel mindenki tisztában van, de most azt szeretné látni, hogy a többiek mire jutnak nélkülük.

A fiatalításba nem illik bele, mégis újoncnak számít Pásztor Mátyás, a BVSC 31 éves játékosa, aki még nem volt válogatott Märcznél.

"Pásztor Mátyás évek óta a válogatott küszöbén van, valamiért eddig nem kapott meghívót. Az elmúlt években a bajnokságban az egyik legjobb baloldali magyar játékos volt, nagyon gólerős, profi hozzáállású játékos. Az Európa-bajnokságon hagyott nyitva kérdéseket számomra a baloldal játéka, ami miatt szeretném megzavarni az állóvizet" - mondta a szakember.

A válogatott keret augusztus közepén kezdi el a felkészülést a berlini világkupára - amelyen 13 fős csapat vesz részt -, s előbb a németekkel, majd az ausztrálokkal készül közösen Budapesten. Ezzel kapcsolatban a kapitány elmondta, még korábban, a Világkupa-sorsolást megelőzően lekötötték az ellenfelekkel az edzőtáborokat, aztán egy csoportba kerültek, de ezzel nincs különösebb probléma.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Miskolc), Zalánki Gergő (Szolnok) 

Címkék: Vízilabda
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/42421/pics/lead_800x600.jpg
Vízilabda

További cikkek

Csapatsportok

Férfi ifjúsági vízilabda-vb: fájó vereség a görögöktől

2018.08.12. 21:20
Hiába küzdött az utolsó percig foggal, körömmel a házigazda a szombathelyi IV. FINA Férfi Ifjúsági Vízilabda Világbajnokság második napjának utolsó mérkőzésén, …

Csapatsportok

Férfi ifjúsági vízilabda-vb: kiütéses sikerrel kezdtek a magyarok

2018.08.11. 20:45
A szombathelyi IV. FINA Férfi Ifjúsági Világbajnokság nyitónapján a magyar válogatott Kínával találkozott. Horváth János tanítványai magabiztos, 22-11-es …

Csapatsportok

Hétvégi sportműsor: kezdődik az ifjúsági vízilabda-vb

2018.08.11. 09:45
Hétvégén kezdetét veszi Szombathelyen az ifjúsági vízilabda-vb, rangos nemzetközi terepraliversenyt rendeznek Veszprémben, a főváros pedig cselgáncs GP-versenynek ad otthont.

Csapatsportok

Vízilabda: Mediterrán Kupa finomhangolással

2018.08.02. 13:25
Már csak kilenc nap, és megkeződik a FINA Férfi Ifjúsági Vízilabda Világbajnokság, melynek augusztus 11. és 19. között Szombathely ad otthont.

Csapatsportok

Vízilabda: a Millennium Masters döntetlent játszott a világválogatottal

2018.08.01. 08:00
Az olimpiai bajnokok alkotta, korosztályában világbajnok magyar férfi vízilabda-csapat a Duna Arénában szállt medencébe kedden, a XIXO Waterpolo All Star …

Csapatsportok

Vízilabda legendák a vízben és temérdek tenisz

2018.07.31. 07:30
Tizennégy magyar és két külföldi olimpiai bajnok pólós a Duna Arénában a keddi XIXO Waterpolo All Star Gálán, emellett csak némi kerékpár és rengeteg tenisz a tévében.

Csapatsportok

Tizenhat olimpiai bajnok ugrik medencébe a keddi vízilabda All Star Gálán

2018.07.30. 18:25
Tizennégy magyar és két külföldi olimpiai bajnok pólós ugrik medencébe a Duna Arénában a keddi XIXO Waterpolo All Star Gálán.

Csapatsportok

Vízilabda Eb: Szerbia ötméteresekkel védte meg címét

2018.07.28. 23:45
7-7-es döntetlent követően Szerbia ötméteresekkel legyőzte Spanyolországot a barcelonai Európa-bajnokság döntőjében és így sorozatban negyedszer lett aranyérmes a …

Csapatsportok

Vízilabda Eb: Märcz Tamás szerint kemény időszak vár a magyar csapatra

2018.07.28. 19:50
Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint szinte mindenben komoly lemaradása van a férfi válogatottnak, ezért rendkívül nehéz időszak vár a magyar …

Csapatsportok

Vízilabda Eb: kikapott és nyolcadik helyen végzett a férfi válogatott

2018.07.28. 17:50
A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-8-ra kikapott Oroszországtól és így a nyolcadik helyen végzett a barcelonai Európa-bajnokságon. A magyar csapat eddig …