Vízilabda vk: Nagy Viktor és Vámos nélküli keretet hirdetett Märcz Tamás

MTI

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 14 fős, elsősorban fiatalokból álló keretet hirdetett a szeptemberi világkupára, amelyen többek között nem szerepel Nagy Viktor és Vámos Márton.

Fotó: MTI

"Ez egy bátor, leginkább fiatalokkal teli keret. A játékosok közül jó néhányan nem voltak még soha, vagy először az Európa-bajnokságon voltak világversenyen" - idézte a magyar szövetség honlapja a szakvezetőt, aki úgy véli: fontos, hogy az olyan fiatalok, akik néhány éven belül stabil felnőtt válogatottak lehetnek, minél előbb bekerüljenek a nemzetközi élvonalba és tapasztalatokat szerezzenek.

A tréner elmondta, Nagy Viktor és Vámos Márton képességeivel mindenki tisztában van, de most azt szeretné látni, hogy a többiek mire jutnak nélkülük.

A fiatalításba nem illik bele, mégis újoncnak számít Pásztor Mátyás, a BVSC 31 éves játékosa, aki még nem volt válogatott Märcznél.

"Pásztor Mátyás évek óta a válogatott küszöbén van, valamiért eddig nem kapott meghívót. Az elmúlt években a bajnokságban az egyik legjobb baloldali magyar játékos volt, nagyon gólerős, profi hozzáállású játékos. Az Európa-bajnokságon hagyott nyitva kérdéseket számomra a baloldal játéka, ami miatt szeretném megzavarni az állóvizet" - mondta a szakember.

A válogatott keret augusztus közepén kezdi el a felkészülést a berlini világkupára - amelyen 13 fős csapat vesz részt -, s előbb a németekkel, majd az ausztrálokkal készül közösen Budapesten. Ezzel kapcsolatban a kapitány elmondta, még korábban, a Világkupa-sorsolást megelőzően lekötötték az ellenfelekkel az edzőtáborokat, aztán egy csoportba kerültek, de ezzel nincs különösebb probléma.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Miskolc), Zalánki Gergő (Szolnok) 

Címkék: Vízilabda
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/42421/pics/lead_800x600.jpg
Vízilabda

További cikkek

Csapatsportok

Női vízilabda Euroliga: kiküzdötte a hazai döntetlent az UVSE

2019.02.23. 21:35
Döntetlent játszott az UVSE női vízilabdacsapata a Padovával az Euroliga negyeddöntőjében, a párharc első mérkőzésén.

Külföldi foci

Közvetítések: egy nap az Európa-liga jegyében

2019.02.21. 07:30
Összesen hét mérkőzés kerül képernyőre az Európa-ligából, de láthatunk röplabdát, vízilabdát, dartsot és teniszt is a mai nap során.

Csapatsportok

Vízilabda: visszatér négy éves eltiltásából a horvát olimpiai bajnok

2019.02.20. 17:55
Négy év után tér vissza a korábban olimpiai bajnoki címet és az Európa-bajnokságot nyerő horvát válogatott center, Niksa Dobud.

Csapatsportok

Vízilabda: megvertük az oroszokat, megnyertük a világliga-selejtezős csoportunkat

2019.02.19. 18:20
A magyar férfi vízilabda-válogatott kétszer is megtorpant az oroszok ellen, végül két góllal nyert és már biztosan csoportelsőként …

Külföldi foci

Futball a tévében: Ajkától Liverpoolon át Lyonig

2019.02.19. 07:30
Folytatódik a Bajnokok Ligája, amelynek nyolcaddöntőjében láthatjuk a Liverpool–Bayern és a Lyon–Barcelona meccset.

Csapatsportok

Vízilabda: kényszerű változtatások a világliga-keretben

2019.02.18. 18:20
Märcz Tamás szövetségi kapitány a rendelkezésére álló rövid időben főleg a védekezés összerakására koncentrál az oroszok elleni keddi világliga-selejtező előtt.

Csapatsportok

Vízilabda Világliga/Európa Kupa: Zalánki betegség miatt kikerült a keretből

2019.02.15. 14:25
Zalánki Gergő betegség miatt kikerült az oroszok elleni, jövő keddi világliga/Európa Kupa-selejtezőre készülő magyar férfi …

Csapatsportok

Vízilabda: 15 év után távozik a Vasas vezetőedzője

2019.02.13. 16:45
A klub vezetősége hosszú idő után menesztette Földi Lászlót.

Külföldi foci

Közvetítések: MU-PSG rangadóval tér vissza a képernyőkre a BL

2019.02.12. 07:30
Női pólósaink a világligában mérkőznek meg a hollandokkal, folytatódik az alpesi sí-világbajnokság, de elkezdődik az Európa-liga egyenes kieséses szakasza is.

Csapatsportok

Horvát huligánok támadtak a Crvena zvezda vízilabdázóira Splitben (videó)

2019.02.10. 12:05
A szerb Crvena zvezda vízipólósaira támadtak horvát huligánok a közép-dalmáciai Split városában, a játékosok könnyebb sérüléseket …