Kézilabda: csütörtökön rajt a férfi U18-as Eb-n

sportfaktor

Elutazott Horvátországba a férfi ifjúsági kézilabda-válogatott a csütörtökön kezdődő korosztályos Európa-bajnokságra.

Fotó: keziszovetseg.hu

A magyar együttes első komoly nemzetközi szereplésén vehet részt ifjúsági korosztályban a szerdán, Horvátországban rajtoló férfi U18-as Európa-bajnokságon. A csapat első megméretése még serdülőként a tavalyi győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál volt, amelyet a hetedik helyen zárt az akkor még Vágó Attila irányította csapat.

Az augusztus 9-19. között zajló horvátországi Eb-n a magyar válogatott az egyik legerősebb csoportba került, többek között az EYOF-győztes németekkel, akik ellen akkor tizenhárom gólos vereséget szenvedtek a mieink a csoportkörben. Gyurka János együttese csütörtökön Spanyolország ellen kezdi meg a szereplését. A rivális a szövetségi edző szerint a németekhez hasonlóan rendkívül technikás csapat, viszont a magyar együttes az oroszokról kevés információval rendelkeznek.

Az első felkészülési ciklust júniusban kezdte a magyar együttes - Három hetet töltöttünk edzőtáborban, ahol a hangsúly főként a fizikális képzésen volt – számolt be a felkészülésről Gyurka János. - Júliusban folytattuk a munkát, itt már az az erőnléti edzések mellett a taktikára is készültünk. Jó hangulatban dolgozunk, erre mindig nagyon ügyelünk a csapategység érdekében. Az összetartásokon kívül részt vettünk továbbá Portugáliában egy nemzetközi tornán, ahol Románia, Olaszország és Portugália ellen léptünk pályára, és a 2. helyen zártuk a versenyt – folytatta a szövetségi edző. Ezt követően a szintén az Eb-re készülő lengyel korosztályos válogatott ellen játszott a csapat két szoros mérkőzést, két gólos vereség, egy gólos győzelem a mérleg. Az Eb-rajt előtt még Szlovéniával is megmérkőztek a mieink, az első találkozón két gólos vereséget szenvedett a magyar csapat, a visszavágón pedig öt találattal győzte le az ellenfelét.

- Úgy gondolom, hogy jó játkosokkal rendelkezünk, vannak vezérjátékosaink is, és ezek a mérkőzéseken is jól megmutatkoznak. Sok játékos viszont még nem rendelkezik kellő tapasztalattal. Elsődleges célunk a csoportból való továbbjutás. Ez a korosztály az EYOF-on kívül még nem játszott sok mérkőzést, így nehéz megítélni, hogy mi a reális elvárás. Elég vegyes a csapat, sokat kell még tapasztalniuk, még nem tudjuk felmérni, hogy milyen erősek vagyunk – számolt be az esélyekről Gyurka János.

A magyar férfi ifjúsági válogatott kerete:

Kapusok: GYŐRI Kristóf (NEKA), MERKOVSZKI Pál (PLER-Budapest)
Mezőnyjátékosok: BOGNÁR Alex (Váci KSE), BÁLINT Bence (NEKA), CZAKÓ Áron (TSG Söflingen), DELY Márton (NEKA), GÁL Dominik (Balatonfüredi KC), HOLDOSI Bence (PLER-Budapest), KHALIL Kerim (PLER-Budapest), MUSZTÁCS Dániel (FTC), PAPP Bence (NEKA), SZÁSZ Bálint (Balatonfüredi KC), SZUHAREV Lev (Telekom Veszprém), TÓTH Péter (NEKA), TÓVIZI Tamás (Balmazújvárosi KC), VAJDA Huba Balatonfüredi KC.

Szövetségi edző: GYURKA János
Edző: KOI Endre

Férfi U18-as Európa-bajnokság, 2018. augusztus 9-19., Horvátország
Csoportbeosztás:

A-csoport: Horvátország, Szerbia, Portugália, Izrael
B-csoport: Franciaország, Dánia, Norvégia, Románia
C-csoport: Németország, Spanyolország, Oroszország, Magyarország
D-csoport: Szlovénia, Izland, Svédország, Lengyelország

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Augusztus 9., 20:30 Spanyolország-Magyarország
Augusztus 10., 18:30 Magyarország-Németország
Augusztus 12., 20:30 Oroszország-Magyarország

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/42441/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,Utánpótlás

További cikkek

Csapatsportok

Kézilabda: visszatérne a BL-döntőbe a Veszprém

2018.08.13. 14:15
A bajnoki cím visszaszerzése, a Magyar Kupa-győzelem és a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe kerülés az elvárás a szezonban Telekom Veszprémnél.

Csapatsportok

Kézilabda: jó ütemben halad a sérült győri játékosok rehabilitációja

2018.08.13. 09:30
Nora Mörk szeptemberben, Tomori Zsuzsanna minden bizonnyal november végén léphet ismét pályára a Győri Audi ETO KC csapatában.

Csapatsportok

Férfi ifjúsági vízilabda-vb: fájó vereség a görögöktől

2018.08.12. 21:20
Hiába küzdött az utolsó percig foggal, körömmel a házigazda a szombathelyi IV. FINA Férfi Ifjúsági Vízilabda Világbajnokság második napjának utolsó mérkőzésén, …

Csapatsportok

Férfi ifjúsági vízilabda-vb: kiütéses sikerrel kezdtek a magyarok

2018.08.11. 20:45
A szombathelyi IV. FINA Férfi Ifjúsági Világbajnokság nyitónapján a magyar válogatott Kínával találkozott. Horváth János tanítványai magabiztos, 22-11-es …

Egyéni sportok

Öttusa: két magyar érem a juniorok világbajnokságán

2018.08.06. 13:35
Két éremmel, egy arannyal és egy bronzzal zárta a magyar válogatott a junior öttusázók csehországi világbajnokságát, Kladnóban.

Csapatsportok

Kézilabda: a magyar világbajnoki cím a szív diadala is

2018.08.06. 11:05
Történelmi sikert ért el a magyar magyar női junior kézilabda-válogatott júliusban azzal, hogy megnyerte a hazai rendezésű korosztályos világbajnokságot. A játékosok és a …

Csapatsportok

Kézilabda: a győri Yvette Broch felfüggeszti pályafutását

2018.08.03. 18:20
A Győri Audi ETO KC holland beállója Yvette Broch kimerültség miatt szünetelteti kézilabda pályafutását és a szükséges regenerálódás után szeretne visszatérni a …

Csapatsportok

Kézilabda: szívrohamot kapott a korábbi magyar válogatott kapus

2018.08.02. 18:25
Puljezevics Nenad Belgrádban lett rosszul a hétvégén, azonnal megműtötték, túl van az életveszélyen.

Csapatsportok

Vízilabda: Mediterrán Kupa finomhangolással

2018.08.02. 13:25
Már csak kilenc nap, és megkeződik a FINA Férfi Ifjúsági Vízilabda Világbajnokság, melynek augusztus 11. és 19. között Szombathely ad otthont.

Egyéni sportok

Birkózás: Lévai Tamás bronzérmet szerzett a junior Eb-n

2018.08.01. 20:15
Lévai Tamás három ellenfelét is tussal győzte le a Rómában zajló junior birkózó Európa-bajnokságon és végül bronzérmet szerzett.