Kézilabda: csütörtökön rajt a férfi U18-as Eb-n

sportfaktor

Elutazott Horvátországba a férfi ifjúsági kézilabda-válogatott a csütörtökön kezdődő korosztályos Európa-bajnokságra.

Fotó: keziszovetseg.hu

A magyar együttes első komoly nemzetközi szereplésén vehet részt ifjúsági korosztályban a szerdán, Horvátországban rajtoló férfi U18-as Európa-bajnokságon. A csapat első megméretése még serdülőként a tavalyi győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál volt, amelyet a hetedik helyen zárt az akkor még Vágó Attila irányította csapat.

Az augusztus 9-19. között zajló horvátországi Eb-n a magyar válogatott az egyik legerősebb csoportba került, többek között az EYOF-győztes németekkel, akik ellen akkor tizenhárom gólos vereséget szenvedtek a mieink a csoportkörben. Gyurka János együttese csütörtökön Spanyolország ellen kezdi meg a szereplését. A rivális a szövetségi edző szerint a németekhez hasonlóan rendkívül technikás csapat, viszont a magyar együttes az oroszokról kevés információval rendelkeznek.

Az első felkészülési ciklust júniusban kezdte a magyar együttes - Három hetet töltöttünk edzőtáborban, ahol a hangsúly főként a fizikális képzésen volt – számolt be a felkészülésről Gyurka János. - Júliusban folytattuk a munkát, itt már az az erőnléti edzések mellett a taktikára is készültünk. Jó hangulatban dolgozunk, erre mindig nagyon ügyelünk a csapategység érdekében. Az összetartásokon kívül részt vettünk továbbá Portugáliában egy nemzetközi tornán, ahol Románia, Olaszország és Portugália ellen léptünk pályára, és a 2. helyen zártuk a versenyt – folytatta a szövetségi edző. Ezt követően a szintén az Eb-re készülő lengyel korosztályos válogatott ellen játszott a csapat két szoros mérkőzést, két gólos vereség, egy gólos győzelem a mérleg. Az Eb-rajt előtt még Szlovéniával is megmérkőztek a mieink, az első találkozón két gólos vereséget szenvedett a magyar csapat, a visszavágón pedig öt találattal győzte le az ellenfelét.

- Úgy gondolom, hogy jó játkosokkal rendelkezünk, vannak vezérjátékosaink is, és ezek a mérkőzéseken is jól megmutatkoznak. Sok játékos viszont még nem rendelkezik kellő tapasztalattal. Elsődleges célunk a csoportból való továbbjutás. Ez a korosztály az EYOF-on kívül még nem játszott sok mérkőzést, így nehéz megítélni, hogy mi a reális elvárás. Elég vegyes a csapat, sokat kell még tapasztalniuk, még nem tudjuk felmérni, hogy milyen erősek vagyunk – számolt be az esélyekről Gyurka János.

A magyar férfi ifjúsági válogatott kerete:

Kapusok: GYŐRI Kristóf (NEKA), MERKOVSZKI Pál (PLER-Budapest)
Mezőnyjátékosok: BOGNÁR Alex (Váci KSE), BÁLINT Bence (NEKA), CZAKÓ Áron (TSG Söflingen), DELY Márton (NEKA), GÁL Dominik (Balatonfüredi KC), HOLDOSI Bence (PLER-Budapest), KHALIL Kerim (PLER-Budapest), MUSZTÁCS Dániel (FTC), PAPP Bence (NEKA), SZÁSZ Bálint (Balatonfüredi KC), SZUHAREV Lev (Telekom Veszprém), TÓTH Péter (NEKA), TÓVIZI Tamás (Balmazújvárosi KC), VAJDA Huba Balatonfüredi KC.

Szövetségi edző: GYURKA János
Edző: KOI Endre

Férfi U18-as Európa-bajnokság, 2018. augusztus 9-19., Horvátország
Csoportbeosztás:

A-csoport: Horvátország, Szerbia, Portugália, Izrael
B-csoport: Franciaország, Dánia, Norvégia, Románia
C-csoport: Németország, Spanyolország, Oroszország, Magyarország
D-csoport: Szlovénia, Izland, Svédország, Lengyelország

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Augusztus 9., 20:30 Spanyolország-Magyarország
Augusztus 10., 18:30 Magyarország-Németország
Augusztus 12., 20:30 Oroszország-Magyarország

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/42441/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,Utánpótlás

További cikkek

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: az olimpiai bajnok már elődöntős

2018.12.10. 19:45
Elsőként az orosz női kézilabda-válogatott Dánia legyőzésével biztosította helyét az elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon.

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: a németek legyőzése után megérdemelt a pihenő

2018.12.10. 15:50
A magyar női kézilabda-válogatott játékosai hétfőn kaptak első alkalommal szabadnapot a franciaországi Európa-bajnokságon.

Csapatsportok

Férfi kézilabda-vb: Nagy László is tagja a bő keretnek

2018.12.10. 14:15
Nagy László, a Telekom Veszprém jobbátlövője is tagja a januári, dán-német közös rendezésű világbajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott hétfőn kihirdetett …

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: a magyar válogatott csak győzelemmel lehet elődöntős

2018.12.10. 11:25
A magyar női kézilabda-válogatott csak akkor juthat elődöntőbe a franciaországi Európa-bajnokságon, ha legyőzi Románia csapatát a középdöntő …

Csapatsportok

Tévében férfi vízilabdázóink Málta ellen

2018.12.10. 07:30
A vízilabda világliga mellett nézhetünk női kézilabda középdöntőket az Eb-ről, német-, angol- és török labdarúgó bajnokikat, valamint jégkorongot itthonról és külföldről.

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: szerencsések és jók is voltunk Rasmussen szerint

2018.12.09. 18:40
Kim Rasmussen szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott jól teljesített és szerencséje is volt, ennek köszönheti, hogy 26-25-re legyőzte …

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: izgalmas mérkőzést nyert meg Magyarország

2018.12.09. 16:35
A norvégok elleni csúnya vereséget követően 26-25-re sikerült legyőznie a magyar válogatottnak Németországot.

Csapatsportok

ÉLŐ: Magyarország-Németország női kézilabda Európa bajnokság

2018.12.09. 14:50
Norvégia után Németországgal is összecsap a magyar női kézilabda válogatott az Európa bajnokság középdöntőjében. Élő, szöveges közvetítés.

Csapatsportok

Közvetítések: Németország ellen folytatják női kézilabdázóink az Eb-t

2018.12.09. 07:30
A sorsdöntő magyar-német mérkőzés mellett rövidpályás gyorskorcsolya, téli sportok és a topligák közvetítései színesítik a mai …

Csapatsportok

Jégkorong: győzelemmel kezdte az U20-as válogatott a világbajnokságot

2018.12.08. 22:00
A magyar U20-as jégkorong-válogatott 3-1-re verte Japánt és így győzelemmel kezdte a divízió 1/B csoportos világbajnokságot Tychyben.