Öttusa-vb: Kasza csak váltóban indul

MTI

Rendbe jött és az edzőtáborba elutazik, de az előzetes tervtől eltérően csak váltóban kap majd szerepet a mexikói öttusa-világbajnokságon Kasza Róbert, aki a júliusi, székesfehérvári Eb-t combhajlítóizom-fájdalmai miatt kihagyta.

Fotó: hirmagazin.eu

"Robi sérülése rendbe jött ugyan, ám mivel több problémája is volt az idén, a közelmúltban is, ezért változtattunk az eredeti elképzeléseken. Közösen, vele egyeztetve úgy döntöttünk, hogy nem indul a hagyományos egyéni és csapatversenyben, csak a két váltóban kap szerepet" - mondta Martinek János szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy így a hagyományos versenyben a rutinos Demeter Bence mellett három fiatal: Bereczki Richárd, Regős Gergely és Fröhlich Tamás jut szerephez. 

Az már korábban eldőlt, hogy a hazai Eb-n egyéniben és csapatban is ezüstérmes Marosi Ádám nem indul, mivel ő hivatásos katona, és a világbajnokság után másfél héttel katonai világbajnokság lesz Budapesten, számára pedig fontos, hogy azon jól szerepeljen. 
 

Kasza Róbert az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, hogy már nem érez fájdalmat, vállalni tudja a világbajnoki részvételt, ugyanakkor szomorú amiatt, hogy ez az idénye nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. 

A nőknél az Eb-n sikerrel szerepelt csapaton nem kell változtatnia Kállai Ákos szövetségi kapitánynak, így a Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Réti Kamilla négyes készül a hagyományos versenyre. Simon Sarolta azonban, aki váltóban szerepelt volna, még nem egészséges, további pihenőre van szüksége, így Gulyás Michelle indul mindkét stafétában, a női váltóban a társa a junior Eb-ezüstérmes Guzi Blanka lesz. 

A válogatott vasárnap utazik el Sestrierébe, ahol a versenyzők magaslati edzőtáborban készülnek a mexikói körülményekre. A csapat augusztus 29-én érkezik haza, és 31-én indul a szeptember 7-én kezdődő vb-re.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/42474/pics/lead_800x600.jpg
öttusa,Kasza Róbert

További cikkek

Csapatsportok

Ifjúsági olimpia: magyar éremesőt hozott a hatodik nap

2018.10.13. 23:40
A kajakos Kiss Ádám győzelme és a kenus Gönczöl Laura ezüstérme mellett további öt érmet szereztek a magyar sportolók a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián.

Egyéni sportok

Tizenegyedik a magyar páros vegyes váltóban a katonai öttusa-vb-n

2018.09.29. 16:40
A 11. helyen végzett az Alekszejev Tamara, Tomaschof Soma páros vegyes váltóban a budapesti, 46. katonai öttusa-világbajnokságon.

Egyéni sportok

Öttusa: Marosi Ádám bronzérmes a katonai világbajnokságon

2018.09.28. 19:05
Marosi Ádám bronzérmet nyert pénteken a BHSE sporttelepén zajló 46. katonai öttusa-világbajnokság férfi versenyében.

Egyéni sportok

Kovács Sarolta ezüstérmes a katonai öttusa-világbajnokságon

2018.09.27. 20:05
Kovács Sarolta második helyen végzett a BHSE sporttelepén zajló 46. katonai öttusa-világbajnokság női versenyében csütörtökön.

Csapatsportok

Ígéretes a magyar öttusa utánpótlás: ezüst- és bronzérem

2018.09.24. 14:25
Ezüstérmet nyert a Barta Luca, Kovács Eszter, Turbucz Anna összeállítású magyar csapat a női hagyományos versenyben, a lengyelországi Drzonkówban rendezett U24-es öttusa …

Egyéni sportok

Öttusa-vb: aranyérmes a női csapat

2018.09.13. 07:55
Világbajnoki címet nyert a Földházi Zsófia, Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara összeállítású csapat a mexikóvárosi öttusa-világbajnokság női hagyományos versenyében.

Egyéni sportok

Két magyarnak is szurkolhatunk a világbajnokság döntőjében

2018.09.12. 09:25
A négy magyar induló közül kettő - Demeter Bence és Regős Gergely - jutott be a férfiak hagyományos versenyének csütörtöki döntőjébe a mexikóvárosi …

Csapatsportok

Szerdai sportközvetítések: ma a vízilabda válogatottunké a főszerep

2018.09.12. 07:30
Foci nélkül maradunk a mai napon, ám izgalmak nélkül nem! A magyar pólósok Ausztrália ellen kell javítsanak. A férfi kézilabda BL-t hátradőlve …

Egyéni sportok

Öttusa-vb: három magyar a női fináléban

2018.09.11. 08:20
A négy magyar induló közül három – Kovács Sarolta, Földházi Zsófia és Alekszejev Tamara – jutott a nők hagyományos versenyének szerdai döntőjébe a mexikóvárosi öttusa-világbajnokságon.

Egyéni sportok

Öttusa-vb: ezüstérmes a magyar páros vegyes váltóban

2018.09.09. 23:55
Ezüstérmet nyert a Gulyás Michelle, Bruckmann Gergő páros vegyes váltóban vasárnap, a mexikóvárosi öttusa-világbajnokságon.