Öttusa-vb: Kasza csak váltóban indul

MTI

Rendbe jött és az edzőtáborba elutazik, de az előzetes tervtől eltérően csak váltóban kap majd szerepet a mexikói öttusa-világbajnokságon Kasza Róbert, aki a júliusi, székesfehérvári Eb-t combhajlítóizom-fájdalmai miatt kihagyta.

Fotó: hirmagazin.eu

"Robi sérülése rendbe jött ugyan, ám mivel több problémája is volt az idén, a közelmúltban is, ezért változtattunk az eredeti elképzeléseken. Közösen, vele egyeztetve úgy döntöttünk, hogy nem indul a hagyományos egyéni és csapatversenyben, csak a két váltóban kap szerepet" - mondta Martinek János szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy így a hagyományos versenyben a rutinos Demeter Bence mellett három fiatal: Bereczki Richárd, Regős Gergely és Fröhlich Tamás jut szerephez. 

Az már korábban eldőlt, hogy a hazai Eb-n egyéniben és csapatban is ezüstérmes Marosi Ádám nem indul, mivel ő hivatásos katona, és a világbajnokság után másfél héttel katonai világbajnokság lesz Budapesten, számára pedig fontos, hogy azon jól szerepeljen. 
 

Kasza Róbert az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, hogy már nem érez fájdalmat, vállalni tudja a világbajnoki részvételt, ugyanakkor szomorú amiatt, hogy ez az idénye nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. 

A nőknél az Eb-n sikerrel szerepelt csapaton nem kell változtatnia Kállai Ákos szövetségi kapitánynak, így a Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Réti Kamilla négyes készül a hagyományos versenyre. Simon Sarolta azonban, aki váltóban szerepelt volna, még nem egészséges, további pihenőre van szüksége, így Gulyás Michelle indul mindkét stafétában, a női váltóban a társa a junior Eb-ezüstérmes Guzi Blanka lesz. 

A válogatott vasárnap utazik el Sestrierébe, ahol a versenyzők magaslati edzőtáborban készülnek a mexikói körülményekre. A csapat augusztus 29-én érkezik haza, és 31-én indul a szeptember 7-én kezdődő vb-re.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/42474/pics/lead_800x600.jpg
öttusa,Kasza Róbert

További cikkek

Egyéni sportok

Öttusa: két magyar érem a juniorok világbajnokságán

2018.08.06. 13:35
Két éremmel, egy arannyal és egy bronzzal zárta a magyar válogatott a junior öttusázók csehországi világbajnokságát, Kladnóban.

Egyéni sportok

Öttusa: Marosi Ádám kihagyja a világbajnokságot

2018.07.27. 13:50
A korábbi egyéni világbajnok Marosi Ádám nem indul a szeptemberi világbajnokságon mivel rövid időn belül két jelentősebb versenyen is indulnia kellene.

Egyéni sportok

Öttusa EB: sikeres a magyar szereplés

2018.07.24. 12:25
Öt dobogós helyezéssel a kimagaslóan szereplő - öt számban győztes - franciák mögött a második helyen végeztek a magyarok a hétfőn véget ért székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon, ami így sikeresnek …

Egyéni sportok

Öttusa Eb: bronzérmes a Kovács, Demeter páros vegyesváltóban

2018.07.23. 18:05
Bronzérmet nyert a Kovács Sarolta, Demeter Bence páros vegyesváltóban a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság hétfői zárónapján.

Egyéni sportok

Öttusa Eb: ezüstérmes Marosi és a férfi csapat

2018.07.22. 19:30
Ezüstérmet nyert Marosi Ádám a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság hagyományos versenyében, melyben Demeter Bencével és Regős Gergellyel együtt csapatban is második lett.

Autó-motor

Közvetítések: Vettel Németországban növelheti előnyét

2018.07.22. 07:30
A Forma-1-es Német Nagydíj mellett az OTP Bank Liga nyitófordulóinak meccsei, az öttusa Európa-bajnokság férfi döntője, valamint a vízilabda Eb magyar-holland összecsapása …

Egyéni sportok

Öttusa Eb: Európa-bajnok a női csapat, Kovács Sarolta bronzérmes

2018.07.21. 19:20
Aranyérmet szerzett a Kovács Sarolta, Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara összetételű női csapat a székesfehérvári Európa-bajnokságon. Kovács egyéniben …

Csapatsportok

Akár az egész szombatot eltölthetjük a tévéképernyő előtt

2018.07.21. 07:30
Visszatér a labdarúgó NB I, lesz Forma-1, ismét medencébe csobbannak női pólósaink, sőt egészen extrém módon még síugrásban is gyönyörködhetünk.

Egyéni sportok

Öttusa Eb: mind a négy magyar induló döntős a nőknél

2018.07.19. 19:50
Mind a négy magyar induló döntőbe jutott a nők hagyományos versenyében, a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság harmadik napján.

Egyéni sportok

Öttusa Eb: tizenegyedik a magyar páros férfi váltóban

2018.07.18. 19:10
Elrontott lovaglás miatt a 11., azaz utolsó helyen végzett a Fröhlich Tamás Bence, Szép Balázs páros férfi váltóban a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság második napján.