Öttusa-vb: Kasza csak váltóban indul

MTI

Rendbe jött és az edzőtáborba elutazik, de az előzetes tervtől eltérően csak váltóban kap majd szerepet a mexikói öttusa-világbajnokságon Kasza Róbert, aki a júliusi, székesfehérvári Eb-t combhajlítóizom-fájdalmai miatt kihagyta.

Fotó: hirmagazin.eu

"Robi sérülése rendbe jött ugyan, ám mivel több problémája is volt az idén, a közelmúltban is, ezért változtattunk az eredeti elképzeléseken. Közösen, vele egyeztetve úgy döntöttünk, hogy nem indul a hagyományos egyéni és csapatversenyben, csak a két váltóban kap szerepet" - mondta Martinek János szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy így a hagyományos versenyben a rutinos Demeter Bence mellett három fiatal: Bereczki Richárd, Regős Gergely és Fröhlich Tamás jut szerephez. 

Az már korábban eldőlt, hogy a hazai Eb-n egyéniben és csapatban is ezüstérmes Marosi Ádám nem indul, mivel ő hivatásos katona, és a világbajnokság után másfél héttel katonai világbajnokság lesz Budapesten, számára pedig fontos, hogy azon jól szerepeljen. 
 

Kasza Róbert az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, hogy már nem érez fájdalmat, vállalni tudja a világbajnoki részvételt, ugyanakkor szomorú amiatt, hogy ez az idénye nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. 

A nőknél az Eb-n sikerrel szerepelt csapaton nem kell változtatnia Kállai Ákos szövetségi kapitánynak, így a Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Réti Kamilla négyes készül a hagyományos versenyre. Simon Sarolta azonban, aki váltóban szerepelt volna, még nem egészséges, további pihenőre van szüksége, így Gulyás Michelle indul mindkét stafétában, a női váltóban a társa a junior Eb-ezüstérmes Guzi Blanka lesz. 

A válogatott vasárnap utazik el Sestrierébe, ahol a versenyzők magaslati edzőtáborban készülnek a mexikói körülményekre. A csapat augusztus 29-én érkezik haza, és 31-én indul a szeptember 7-én kezdődő vb-re.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/42474/pics/lead_800x600.jpg
öttusa,Kasza Róbert

További cikkek

Egyéni sportok

Öttusa: Pest megye díszpolgára lett Balczó András

2018.12.07. 18:25
Pest megye közgyűlése díszpolgári címet adományozott Balczó Andrásnak kimagasló sportolói eredményei és közéleti tevékenysége elismeréséül. A kitüntetést pénteken vette át a …

Egyéni sportok

Öttusa: felnőtt világkupaversenyt rendez jövőre Székesfehérvár

2018.11.27. 16:35
Felnőtt női és férfi öttusa világkupaversenyt rendez jövőre Székesfehérvár - jelentették be az Alba Volán SC öttusa szakosztályának keddi …

Egyéni sportok

Török Ferenc a nemzetközi Hírességek Csarnokában

2018.11.12. 12:45
Török Ferencet beválasztották az öttusázó nemzetközi Hírességek Csarnokának tagjai közé Limasszolban.

Egyéni sportok

A Margitsziget adhat otthont az olimpiai kvalifikációs öttusa világbajnokságnak

2018.10.25. 14:40
Húsz évvel minden idők egyik legjobban megszervezett és magyar szempontból legsikeresebb öttusa világbajnoksága után 2019 szeptemberében …

Egyéni sportok

Már nem csak a magyar futballnak nyújt segítő kezet Dárdai Pál

2018.10.18. 19:10
Kasza Róbert öttusázó a korábbi magyar szövetségi kapitány segítségével remek orvosokkal kezdheti meg felépülését.

Csapatsportok

Ifjúsági olimpia: magyar éremesőt hozott a hatodik nap

2018.10.13. 23:40
A kajakos Kiss Ádám győzelme és a kenus Gönczöl Laura ezüstérme mellett további öt érmet szereztek a magyar sportolók a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián.

Egyéni sportok

Tizenegyedik a magyar páros vegyes váltóban a katonai öttusa-vb-n

2018.09.29. 16:40
A 11. helyen végzett az Alekszejev Tamara, Tomaschof Soma páros vegyes váltóban a budapesti, 46. katonai öttusa-világbajnokságon.

Egyéni sportok

Öttusa: Marosi Ádám bronzérmes a katonai világbajnokságon

2018.09.28. 19:05
Marosi Ádám bronzérmet nyert pénteken a BHSE sporttelepén zajló 46. katonai öttusa-világbajnokság férfi versenyében.

Egyéni sportok

Kovács Sarolta ezüstérmes a katonai öttusa-világbajnokságon

2018.09.27. 20:05
Kovács Sarolta második helyen végzett a BHSE sporttelepén zajló 46. katonai öttusa-világbajnokság női versenyében csütörtökön.

Csapatsportok

Ígéretes a magyar öttusa utánpótlás: ezüst- és bronzérem

2018.09.24. 14:25
Ezüstérmet nyert a Barta Luca, Kovács Eszter, Turbucz Anna összeállítású magyar csapat a női hagyományos versenyben, a lengyelországi Drzonkówban rendezett U24-es öttusa …