Ifjúsági olimpia: Késely Ajna és Pusztai Liza is aranyérmes

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A gyorsúszó Késely Ajna és a kardvívó Pusztai Liza révén megszületett a magyar küldöttség hatodik és hetedik aranyérme is a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián. 

Fotó: FIE

Késely Ajna, az egyik legerősebb számában 800 gyorson ugrott vízbe a mai napon  és Európa-bajnoki érmesként egyértelműen a táv egyik legnagyobb esélyese volt. A még mindig csak 17 éves úszónő végül esélyeshez méltóan 8:27.60-es idővel nyerte a magyar küldöttség hatodik aranyérmét Buenos Airesben. 

A kardvívó Pusztai Liza szerezte meg a magyar csapat hetedik Buenos Aires-i aranyérmét. Pusztai egy könnyed és egy nehézkes asszó után jutott a legjobb négy közé, ahol 15:12-re verte a dél-koreai  Ju Eun Lee-t és biztosította helyét a fináléban. A döntőben aztán a mexikói Natalia Botello Cervantes is alárendelt szerepet játszott a magyar kardozóval szembem, aki 15:9-es győzelemmel szerezte meg az aranyérmet. 

Milák Kristóf felnőtt vb-érmesként a legnagyobb esélyesként várhatta a 100 méteres pillangóúszás fináléját, ám ezúttal az orosz Minakov gyorsabbnak bizonyult a legjobbjától elmaradó érdi úszónál, aki ezüstérmet szerzett. 

A cselgáncsozók 100 kilogramos súlycsoportjában induló Végh Zsombor az elődöntőben vereséget szenvedett a legnagyobb esélyesnek kikiáltott  Bekarisz Szaduakasztól ám a bronzmeccsen ippon értékű akcióval legyőzte a szlovén Rok Pogorevcet és így érmet szerzett. 

A díjlovaglás vegyes csapatversenye hivatalosan nem számít bele az éremtáblázatba, ám az európai csapatban amely a második helyen végzett ott szerepelt a magyar Jármy Vince is. 

Kiválóan szerepelt a súlyemelők 53 kilós súlycsoportjában Árva Cintia, aki negyedikként zárta a lökést és a szakítást is és végül alig öt kilóval maradt el a dobogótól. 

Az úszóknál Ilyés Laura 2:13.05-ös idővel a hatodik helyen végzett 200 méter háton, Zombori Gábor holnap 50 háton úszik döntőt miután a hatodik idővel kvalifikálta magát a fináléra. 

Még mindig hibátlanok a standkézilabda-válogatottak. A fiúk Spanyolországot, a lányok Oroszországot győzték le szétlövésben mai első meccsükön, míg az uraknak Thaiföld ellen ismét szétlövés kellett a második sikerhez. A hölgyek Horvátország ellen szettveszteség nélkül diadalmaskodtak. 

Két mérkőzés után hibátlan a strandröplabda-duó is, Stréli Bence és Hajós Artúr akik ezúttal Costa Rica-iak kettősét győzte le 2:0-ra.

Sándorházi Vivien a tollaslabdázóknál szintén kettőből két győzelemmel áll, ezúttal két szoros játszmában győzte le szlovén ellenfelét,  Pápai Balázs viszont három vereséggel búcsúzott az olimpiától. A tornász Bácskay Csenge nem jutott döntőbe felemáskorláton. 

Aranyérmeket tekintve már biztosan ez Magyarország legsikeresebb szereplése hiszen az előző két olimpián egyaránt hat aranyat gyűjtöttek sportolóink, most viszont már három nap alatt sikerült ezt a számot túlszárnyalni. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/43834/pics/lead_800x600.jpg
Úszás,vívás,súlyemelés,Utánpótlás,ifjúsági olimpia

További cikkek

Egyéni sportok

Hosszú Katinkával rajtolhattak a gyerekek

2020.02.16. 10:45
Hatalmas élménnyel gazdagodhattak a gyerekek, Hosszú Katinkával ugorhattak vízbe.

Egyéni sportok

Kerekesszékes vívó-vk: újabb két magyar érem Egerben

2020.02.15. 19:20
Az első két napon szerzett öt mellé szombaton újabb két érmet nyertek a magyarok a kerekesszékes vívók egri világkupa-versenyén.

Csapatsportok

Vívó vk: tizedik helyen végzett a férfi párbajtőrcsapat Vancouverben

2020.02.10. 12:35
A vancouveri világkupán a tizedik helyen zárt a magyar férfi párbajtőrcsapat.

Egyéni sportok

Úszás: három magyar érem a nizzai zárónapon

2020.02.09. 21:00
Három érmet szereztek a magyarok a Nizzában rendezett nemzetközi verseny utolsó, vasárnapi napján.

Egyéni sportok

Vívó vk: Rédli András hatodik Vancouverben

2020.02.09. 08:50
A magyarok közül Rédli András szerepelt a legjobban a férfi párbajtőrözők vancouveri világkupa-versenyén, melyen a negyeddöntőig jutva a hatodik helyen végzett.

Egyéni sportok

Úszás: Hosszú Katinka két aranyat nyert szombaton Nizzában

2020.02.08. 20:50
Hosszú Katinka két aranyéremmel folytatta szereplését szombaton a Nizzában zajló nagymedencés nemzetközi úszóviadalon.

Egyéni sportok

Szabó Tünde válthatja Gyárfás Tamást a LEN vezetőségében

2020.02.08. 18:35
Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, a Magyar Úszó Szövetség volt főtitkárát jelöli a magyar szövetség a vizes sportokat tömörítő európai szövetség …

Egyéni sportok

Vívás: ötven esztendős a világ- és Európa bajnok Kovács Iván

2020.02.08. 16:20
Szombaton ünnepli ötvenedik születésnapját Kovács Iván világ- és Európa bajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívónk.

Egyéni sportok

Úszás: két érmet is szerzett Nizzában Hosszú Katinka

2020.02.07. 20:40
A magyar úszónő minden számban rajthoz állt a pénteki napon, ahol egy ezüst- és egy bronzérmet nyert.

Egyéni sportok

Úszás: a legjobbnak választotta Rasovszky Kristófot a FINA

2020.02.07. 18:05
A Nemzetközi Úszószövetség hivatalos oldalán közölte, hogy kik voltak az előző év legjobbjai.