Birkózó-vb: Olejnik meccs nélkül nyert, Galambos kikapott

MTI

Az 55 kilogrammban induló Galambos Ramóna technikai tussal kapott ki a nyolcaddöntőben a budapesti birkózó-világbajnokság hétfői versenynapján.

Fotó: MTI/Czagány Balázs

A szabadfogású válogatott utolsó fellépője az ukrajnai, honosított 97 kilós Olejnik volt, aki a 16 között mutatkozott be a hazai közönségnek, melynek még várnia kell arra, hogy birkózni lássa, ugyanis ellenfele, az argentin Ricardo Baez nem jelent meg a mérkőzésen.

Olejniknek így egyetlen meccset kell nyernie az elődöntőbe kerüléshez, s ahhoz, hogy kedden éremért küzdhessen. Negyeddöntős ellenfele a kanadai Jordan Steen lesz.

Őt követte a C szőnyegen Galambos Ramóna, aki 2016-ban Európa-bajnoki bronzérmes volt és világbajnoki ötödik. Riválisa - az elképesztően erős amerikai válogatottból - Jacarra Winchester volt.

"Csak az elején ne kerüljön nagy hátrányba, ez lenne a legfontosabb" - mondta még a meccs előtt az MTI-nek Nagy Lajos, a válogatott másodedzője.

Sajnos a szakember szavai nem találtak meghallgatásra. Galambos néhány másodperc után bajba került, riválisa mögé ment (0-2), ebből viszont ügyesen menekült ki, felállt és összefogta a neki háttal álló amerikait, ám hiába várta a publikum, hogy leviszi, vagy eldobja ellenfelét, néhány másodperc után Winchester kiszabadult a fogásából. A kihagyott lehetőség úgy tűnt, nem kedvetlenítette el a magyar sportolót, mert szinte rögtön ezek után kitolta riválisát a szőnyegről és 2-1-re felzárkózott. A menet hajrája felé közeledve aztán az addig jól küzdő magyar versenyző egy meggondolatlan támadást indított, nagy lendülettel rontott a hátráló Winchesterre, aki gyönyörűen összefogta Galambost és csípődobást mutatott be (1-6) rajta.

A második menetben a szinte behozhatatlannak tűnő hátrányban a hazai tehetség minden kockázatot vállalt azért, hogy akciót csináljon, a kényelmes helyzetben lévő amerikai viszont gyönyörű kontrákkal hatástalanított akciót, és megszerezte a technikai tushoz szükséges pontokat (1-12).

"Meg akartam nyerni ezt a meccset, nagyon el vagyok keseredve. Az elején nem lett volna szabad a kétes helyzetekbe belemenni. Ő fizikailag erősebb, az első menetben biztonságosan kellett volna birkóznom"

- mondta az MTI-nek könnyeivel küszködve a 22 éves birkózó.

Galambos még a vigaszágban reménykedhet, amihez az amerikai döntőbe kerülésre van szüksége.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/44110/pics/lead_800x600.jpg
birkózás,világbajnokság,Budapest

További cikkek

Csapatsportok

Női kézilabda-vb: drámai hajrá, világbajnok Hollandia

2019.12.15. 13:55
A holland női kézilabda-válogatott egy utolsó másodpercekben szerzett hétméteressel egyetlen góllal legyőzték Spanyolországot a Japánban zajló világbajnokság döntőjében.

Csapatsportok

Női kézilabda-vb: Oroszország bedarálta Norvégiát és bronzérmes

2019.12.15. 10:55
Az olimpiai bajnok oroszok nyerték a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság bronzmeccsét, ezzel eldőlt, hogy velük is találkozunk az olimpiai selejtezőben.

Egyéni sportok

Darts-vb: óriási csillaghullás a második napon, Cross is kiesett

2019.12.15. 00:25
A két évvel ezelőtti világbajnok nagyon rossz napot fogott ki Kim Huybrechts ellen és simán, három szettben búcsúzott a vb-től.

Egyéni sportok

Darts-vb: véget ért egy hihetetlen pályafutás, van Barneveld az első körben búcsúzott

2019.12.14. 23:40
A holland legenda utolsó PDC-versenyén vett részt, de nem tartott sokáig számára a világbajnokság.

Egyéni sportok

Darts-vb: drámai csatában jutott tovább az ifjúsági világbajnok

2019.12.14. 17:50
Luke Hmphries döntő szettben, döntő leggel gyűrte le a tizennyolcadik kiemelt Jermaine Wattimenát és bejutott a legjobb 32 közé.

Csapatsportok

Kézilabda: a nemzetközi szövetség felfüggesztette Kim Rasmussent

2019.12.14. 11:55
A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Románia elleni világbajnoki találkozó után élesen kritizálta a játékvezetést.

Csapatsportok

Női kézilabda-vb: a Siófok játékosa nem képzelhetett el szebb ajándékot

2019.12.14. 10:15
A spanyol női kézilabda-válogatott fennállása során először jutott el világbajnoki döntőbe a Japánban zajló világbajnokságon.

Egyéni sportok

Darts-vb: ráijesztettek a címvédőre, de továbbjutott

2019.12.14. 00:10
Michael van Gerwen elbukta az első szettjét a világbajnokságon, aztán viszont megmutatta, miért ő a világranglista vezetője.

Csapatsportok

Női kézilabda-vb: lesz norvég-orosz álommeccs, de csak a bronzéremért

2019.12.13. 14:00
A spanyol női kézilabda-válogatott szenzációs második félidei játékkal legyőzte Norvégiát és története során először jutott világbajnoki …

Egyéni sportok

Atlétika: eldőlt, Budapest megrendezi a 2023-as világbajnokságot

2019.12.13. 11:45
A magyar kormány és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is támogatja a 2023-as világbajnokság megrendezését.