Rövidpályás gyorskorcsolya vk: két magyar váltóarany Salt Lake Cityben

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A vegyesváltó és a világcsúcstartó férfi váltó is aranyérmes lett az idei világkupasorozat Salt Lake City-i állomásán. Liu Shaoang 500 méteren bronzérmet szerzett. 

Fotó: facebook.com/M4sport.hivatalos

A vegyesváltó második alkalommal szerepelt a világkupa műsorán és rögtön meg is született a versenyszám első magyar aranyérme. A Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású váltó a negyedik helyen haladt a verseny elején, majd a franciák megelőzése és a kínaiak hibázása után óriási csatát vívott a hollandokkal. Úgy tűnt a mieinknek az ezüstérem jut, ám Liu Shaolin az utolsó métereken lehajrázta a holland Sjinkie Knegtet így Magyarország nyerte a finálét. 

A férfi váltóban ezúttal az olimpiai bajnokok vagyis a Liu-testvérek és Burján Csaba mellett Varnyú Alex kapott helyet a döntőben (az elődöntőben Krueger Cole szerepelt). A magyar csapat az első méterektől az élen haladt és végül ritkán látható magabiztos rajt-cél győzelmet aratott Kína és Oroszország váltója előtt. 

Liu Shaoang korcsolyázott egyedül egyéni döntőt a magyarok közül a második napon és az ifjabbik Liu-testvér a rajtnál feljött a harmadik helyre 500 méteren. Liu ezt a pozícióját a verseny végéig megtartotta, ráadásul 39.699 másodperces idejével új magyar csúcsot futott. 

A döntőben az olimpiai bajnok Vu Ta-csing 39.505-es időeredménnyel megjavította korábbi világcsúcsát. 

Liu Shaolin Sándor az elődöntőben búcsúzott és zárt kilencedikként, míg Burján Csaba a 16. helyen végzett a legrövidebb távon. 

Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Knoch Marta, Sziliczei-Német Rebeka összetételű női váltó a B-döntőben másodikként ért célba, ám mivel Lengyelországot kizárták, így a magyar négyes az ötödik helyen zárt. 

A Salt Lak City-i verseny két szempontból is történelminek minősül a magyar rövidpályás gyorskorcsolya történetében: Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca az első magyar korcsolyázónők akik világkupa aranyérmet szereztek, továbbá Magyarország soha nem szerzett még 3 aranyérmet egy világkupaverseny során. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/44656/pics/lead_800x600.jpg
Liu Shaolin Sándor,Liu Shaoang,Rövidpályás gyorskorcsolya,Burján Csaba

További cikkek

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: mindkét magyar váltót kizárták

2020.01.26. 17:00
Hiába ért célba elsőként a Krueger John-Henry, Krueger Cole, Liu Shoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású magyar férfi váltó a Debrecenben rendezett …

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: Liu Shaoang összetett Európa-bajnok!

2020.01.26. 16:25
Liu Shaoang megnyerte az összetettet a Debrecenben rendezett Európa-bajnokságon, míg bátyja Liu Shaolin Sándor a második helyen végzett.

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: kettős magyar győzelem 1000 méteren is!

2020.01.26. 15:45
Liu Shaolin Sándor aranyérmes lett, míg testvére Liu Shaoang a második helyen végzett 1000 méteren a Debrecenben rendezett Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: Liu Shaolin Sándor győzött 500 méteren!

2020.01.25. 17:40
Kettős magyar győzelmet hozott a Debrecenben rendezett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság 500 méteres döntője. Liu Shaolin Sándor nyerte meg …

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya-Eb: 1500 méteren aranyérmes Liu Shaoang

2020.01.25. 15:40
A magyar versenyző aranyérmet szerzett a Debrecenben zajló rövidpályás gyorskorcsolya-Eb 1500 méteres számában.

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: minden készen áll a rajtra

2020.01.23. 13:20
A szervezők szerint minden készen áll a rajtra a debreceni Főnix Csarnokban péntektől vasárnapig tartó rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya-Eb: a Liu- és a Krueger-testvérek is csapattagok

2020.01.19. 14:20
A Liu-testvérek - Shaolin Sándor és Shaoang -, illetve a Krueger-fivérek - Cole és John-Henry - is tagja a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya …

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: Burján Csaba nem indul

2020.01.17. 17:55
Burján Csaba fegyelmi ügyében ugyan nem született döntés, ám az olimpiai bajnok biztosan nem fog indulni a Debrecenben rendezett Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Rövid pályás gyorskorcsolya-világkupa: újabb aranyérem, Liu Shaolin Sándor duplázott

2019.12.08. 10:25
A magyar versenyző a szombati versenynap után vasárnap is az élen végzett, így duplázni tudott Sanghajban.

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya: arany- és bronzérem a Liu testvérektől

2019.12.07. 10:40
Ezúttal sem tér haza érem nélkül a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott. Liu Shaolin Sándor arany-, Liu Shaoang bronzérmet szerzett a sanghaji …