Röplabda: letették a Regionális Röplabda Központ alapkövét Kazincbarcikán

MTI

Ünnepélyes keretek között helyezte el a Vegyész RC Kazincbarcika (VRCK) a Regionális Röplabda Központ (RRK) alapkövét a Pollack Mihály úti Általános Iskola udvarán csütörtökön délután.

Kép forrása: boon.hu

Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár beszédében az összefogást emelte ki, mint mondta, ez a projekt nem jöhetett volna létre a kormány, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ), a VRCK és a város együttműködése nélkül.

"Bízom abban, hogy az iskolások és a röplabdások is minél előbb birtokba tudják venni ezt a komplexumot." - fogalmazott.

Az MRSZ sportágfejlesztési stratégiájához szervesen illeszkedő RRK megépítésére a VRCK pályázott elsőként, sikeresen. A tao-támogatásból megvalósuló komplexum regionális röplabdaközpont, röplabda edzőképző és utánpótlás versenyeztetési centrum, mindennapos iskolai testnevelést szolgáló helyszín, a "központi" általános iskola közösségi tere, és a felnőtt csapat korszerű felkészülési helye lesz.

"Nem ez az első nagyobb sportberuházás a városban, de ez is egy közös cél érdekében fog épülni" - mondta Demeter Zoltán (Fidesz), térségi országgyűlési képviselő, hozzátéve, hogy a központ nem csak a röplabdásoké, hanem az iskolásoké is lesz.

Az RRK eredetileg egy másik iskola udvarára épült volna, az önkormányzat kérésére viszont változott a helyszín. Ennek köszönhetően azonban módosítani lehetett a terveket, a központ nagyobb alapterületű lett, egy majdnem 200 férőhelyes lelátóval bővült, jelentősen növelve a használati értékét. Ezzel együtt a teljes beruházás bruttó összege 1,38 milliárd forint.

 Kósa Árpád, az MRSZ elnökségi tagja hangsúlyozta, az MRSZ a jövőben is támogatni fogja a kazincbarcikai röplabdát.

"Ha valaki Kazincbarcika sportéletére gondol, elsőként biztosan a röplabda, és a Vegyész jut az eszébe. Az, hogy a mindennapos testnevelésórák is megoldásra kerülnek, példaértékű, és ebből a klub is profitálni tud. A szövetség pedig a jövőben is támogatni fogja ezt a profi klubot" - mondta.

Az osztható terű, egy-egy röplabdapályát tartalmazó, tarashock rendszerű sportpadlóval ellátott pályatér 926 négyzetméter alapterületű és kilenc méter magas. A napelemes rendszerrel ellátott, öltözőkkel, körszerű sportorvosi helyiséggel, konferencia termekkel, edzői szobákkal, fitnesz- és konditeremmel, irattárral, mosodával felszerelt épületben kapnak helyet az RRK és a VRCK irodái is.

"A város életében fontos ez a lépés, éppen ezért tekintjük fontosnak a komplexum mielőbbi felépülését" - mondta Kazincbarcika polgármestere, Szitka Péter (MSZP-DK-Együtt-PM). 

Kárpáti László, a VRCK elnöke zárásként elmondta, várhatóan a 2019-es év végén vehetik birtokba a létesítményt.

Címkék: röplabda
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/45306/pics/lead_800x600.jpg
röplabda

További cikkek

Csapatsportok

Csütörtöki sportműsor: a középdöntőkkel folytatódik a női kézi EB

2018.12.06. 07:30
A női kézilabda EB meccsei mellett, képernyőn az Olasz kupa és kosárlabda Euróliga mérkőzései.

Csapatsportok

Röplabda: a Trentino nyerte a klubvilágbajnokságot

2018.12.02. 23:55
A Trentino nyerte a klubvilágbajnokságot miután a Rzeszówban rendezett döntőben 3-1 arányban legyőzte a Lube Civitanovát.

Csapatsportok

Röplabda: Liliom Rita Újpestre szerződött

2018.11.30. 12:50
Az Újpest csapatában folytatja pályafutását a magyar női röplabda-válogatott korábbi csapatkapitánya, Bokorné Liliom Rita.

Csapatsportok

Férfi röplabda CEV Kup: kikapott Csehországban a Kazincbarcika

2018.11.29. 21:45
A magyar bajnok Kazincbarcika négyszettes vereséget szenvedett a cseh Kladno otthonában a férfi röplabda CEV Kupa első körének első mérkőzésén, csütörtökön.

Csapatsportok

A túlélésért játszik a PSG a Bajnokok Ligájában

2018.11.28. 07:30
Pályára lép még az Inter, a Tottenham és az Atlético Madrid is, míg a szegedi kézisek Flensburgban játszanak.

Csapatsportok

Női röplabda Extraliga: három szettben verte a Nyíregyháza az Újpestet

2018.11.22. 22:10
A Fatum Nyíregyháza három szorosan alakuló szettben az UTE-t a női röplabdabajnokság mai játéknapján.

Csapatsportok

Női kéziválogatott és röplabda bajnoki meccs, valamint sok amerikai futball a programban

2018.11.22. 07:30
A női kézilabda-válogatott felkészülési meccsen Norvégiával játszik, a röplabda női Extraliga is remek szórakozást …

Csapatsportok

Röplabda NB I: kétszettes hátrányból győzött a Debrecen Dunaújvárosban

2018.11.17. 00:30
A DEAC kétszettes hátrányból talpra állva legyőzte a Dunaújvárost a férfi röplabda NB I mai játéknapján.

Csapatsportok

Férfi röplabda Challenge Kupa: aranyjátszmában búcsúzott a Kaposvár

2018.11.15. 21:50
A Kaposvár férfi röplabdacsapata a hazai pályán aratott 3-1-es győzelmével az aranyjátszmát kiharcolta ugyan, de azt elvesztette az osztrák Graz ellen, …

Külföldi foci

Beindul a Nemzetek Ligája, valóságos meccsdömping lesz csütörtökön

2018.11.15. 07:30
A sérülések garmadától sújtott magyar válogatott is megküzd az észtekkel, de lesz a tévében egy horvát-spanyol derbi is.