NFL: már csak két csapatnak nincs vezetőedzője a következő szezonra

Dorogi László
Dorogi László

A New York Jets csapata a Miamitól kirúgott Adam Gase-t nevezte ki vezetőedzőnek, így már csak egykori csapatánál és a Cincinnatinél nyitott az edzőkérdés.

A hirhedt fekete hétfő ezúttal sem kímélte a pocsék alapszakaszt teljesítő csapatok vezetőedzőit, persze akadt olyan is, aki a szezont követő első napot sem élte meg csapata kispadján. Mike McCarthy-t és Hue Jackson már az idény közben kirúgta a Green Bay Packers és a Cleveland Browns, de szezon zárultával távoznia kellett Steve Wilksnek Arizonából, 16 év után menesztette Marwin Lewist a Cincinnati Bengals, Todd Bowles-nak a New York Jetsnél, Vance Josephnek Denverben, Dirk Koetternek pedig Tampa Bayben köszönték meg a munkáját.

Elsőként a Green Bay Packers találta meg újdonsült trénerét - ez nem volt nehéz, nekik volt a legtöbb idejük előkészíteni a váltást - a hosszú távú megoldást pedig Matt LaFleurben, a Tennessee Titans offensive koordinátorában találták meg.

Nem sokkal később az 1/1-es Arizona Cardinals is megtalálta új vezetőedzőjét, Kliff Kingsbury kinevezésével azért nem kis rizikót vállalnak a sivatagban, ugyanis a USC Trojans egyetemi csapat támadó edzőjének még semmilyen NFL-es tapasztalata nincs - játékosként jobbára csereirányítóként várta a bevetést - ráadásul szezon közben rúgták ki korábbi egyetemi csapatától.

A Cleveland Browns házon belül oldotta meg az edzőkérdést és az eddigi támadó koordinátor Freddi Kitchens kezébe adják a gyeplőt, ami a Browns második félszezonban látott teljesítménye és Baker Mayfield fejlődése alapján egyáltalán nem meglepő.

A Broncosnál a kemény védelemre építenének a következő szezonban, ezért a Chicago Bears védelmi koordinátorát, Vic Fangiót csábították el a szeles városból, a legfrissebb kinevezés pedig Adam Gase-é, aki csoporton belül vált csapatot, Miamiból költözik New Yorkba.

Címkék: NFL, Amerikai futball
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/46079/pics/lead_800x600.jpg
NFL,Amerikai futball

További cikkek

Csapatsportok

HFL: a Fehérvár Enthroners nyerte a liga döntőjét

2019.07.06. 21:30
A magyar bajnok Fehérvár Enthroners nyerte a Hungarian Bowl-t miután 14-12-re legyőzte a Kijev Capitalst a budapesti döntőben.

Amerika

NFL: elhunyt Bart Starr, a Green Bay legendája

2019.05.26. 21:05
85 éves korában elhunyt Bart Starr, a Gren Bay Packers történetének egyik legnagyobb irányítójátékosa, kétszeres Super Bowl-győztes.

Amerika

NFL: irányítót választott 1/1-re az Arizona Cardinals

2019.04.26. 13:35
Kyler Murray-t választotta ki a 2019-es NFL Draft első helyén az Arizona Cardinals, így az Oklahoma Egyetem irányítója biztosan nem megy baseballozni.

Csapatsportok

Közvetítések: kezdődik a Forma-1 azerbajdzsáni hétvégéje

2019.04.26. 07:30
Élőben a Forma-1 azerbajdzsáni nagydíjának szabadedzései, emellett képernyőn az európai topligák nyitómeccsei, de a tengerentúlon sincs megállás, pörög az NBA és az …

Amerika

NFL: kiderült a londoni meccsek pontos beosztása

2019.04.17. 17:50
A mérkőzések párosításait eddig is tudtuk, most viszont megérkeztek a 2019-es londoni (és mexikói) mérkőzések pontos időpontjai.

Amerika

NFL: újra megdőlt a rekord, mostantól Russel Wilson a legjobban kereső játékos

2019.04.16. 14:05
Az elmúlt hónapokban immár sokadszor licitálják egymást felül a csapatok a gigaszerződésekkel. Most a Seattle Seahawks és Russell Wilson …

Amerika

NFL: patinás párharccal startol a századik szezon

2019.03.26. 10:10
Az észak-amerikai profi futball-liga szakít hagyományával és ezúttal nem a bajnoki címvédő mérkőzésével kezdődik el az új idény.

Amerika

NFL: a terminátor, aki úgy tudott bohóc maradni, hogy közben minden idők legjobbja lett

2019.03.25. 13:20
Rob Gronkowski mindössze kilenc évet töltött el az NFL-ben, de ennyi idő elég volt neki ahoz, hogy bevésse magát az amerikai …

Amerika

NFL: cölibátust fogadott a Carolina Panthers irányítója

2019.03.22. 16:25
Cam Newton nagyon komolyan veszi a felkészülést a 2019-es NFL-szezonra, vegán életmódra váltot és a testi örömöknek is búcsút int egy időre.

Amerika

NFL: folytatódik az őrület, adják-veszik a sztárokat a csapatok

2019.03.13. 15:40
Az éj leple alatt az NFL két szupersztárja is klubot váltott, az egyik váltásra mindenki számított, a másikra senki.