NFL: már csak két csapatnak nincs vezetőedzője a következő szezonra

Dorogi László
Dorogi László

A New York Jets csapata a Miamitól kirúgott Adam Gase-t nevezte ki vezetőedzőnek, így már csak egykori csapatánál és a Cincinnatinél nyitott az edzőkérdés.

A hirhedt fekete hétfő ezúttal sem kímélte a pocsék alapszakaszt teljesítő csapatok vezetőedzőit, persze akadt olyan is, aki a szezont követő első napot sem élte meg csapata kispadján. Mike McCarthy-t és Hue Jackson már az idény közben kirúgta a Green Bay Packers és a Cleveland Browns, de szezon zárultával távoznia kellett Steve Wilksnek Arizonából, 16 év után menesztette Marwin Lewist a Cincinnati Bengals, Todd Bowles-nak a New York Jetsnél, Vance Josephnek Denverben, Dirk Koetternek pedig Tampa Bayben köszönték meg a munkáját.

Elsőként a Green Bay Packers találta meg újdonsült trénerét - ez nem volt nehéz, nekik volt a legtöbb idejük előkészíteni a váltást - a hosszú távú megoldást pedig Matt LaFleurben, a Tennessee Titans offensive koordinátorában találták meg.

Nem sokkal később az 1/1-es Arizona Cardinals is megtalálta új vezetőedzőjét, Kliff Kingsbury kinevezésével azért nem kis rizikót vállalnak a sivatagban, ugyanis a USC Trojans egyetemi csapat támadó edzőjének még semmilyen NFL-es tapasztalata nincs - játékosként jobbára csereirányítóként várta a bevetést - ráadásul szezon közben rúgták ki korábbi egyetemi csapatától.

A Cleveland Browns házon belül oldotta meg az edzőkérdést és az eddigi támadó koordinátor Freddi Kitchens kezébe adják a gyeplőt, ami a Browns második félszezonban látott teljesítménye és Baker Mayfield fejlődése alapján egyáltalán nem meglepő.

A Broncosnál a kemény védelemre építenének a következő szezonban, ezért a Chicago Bears védelmi koordinátorát, Vic Fangiót csábították el a szeles városból, a legfrissebb kinevezés pedig Adam Gase-é, aki csoporton belül vált csapatot, Miamiból költözik New Yorkba.

Címkék: NFL, Amerikai futball
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/46079/pics/lead_800x600.jpg
NFL,Amerikai futball

További cikkek

Amerika

NFL: Lamar Jackson újabb rekordja, rájátszásba jutott a Baltimore

2019.12.13. 10:15
A Baltimore Ravens 42-21-re győzött a New York Jets ellen az NFL 15. játékhetének csütörtök esti rangadóján és így biztosította helyét a rájátszásban.

Amerika

NFL: három meccs után nyert ismét a Philadelphia

2019.12.10. 10:30
A Philadelphia Eagles hosszabbítás után 23-17-re győzött a New York Giants ellen az NHL 14, játékhetének hétfő esti rangadóján.

Amerika

NFL: a San Francisco nyerte a New Orleans-i thrillert - videó

2019.12.09. 12:10
Szenzációs rangadót vívott egymással a Nemzeti főcsoport két nagyágyúja az NFL alapszakasz 14. játékhetén, amelyet végül egy mezőnygóllal a kaliforniai gárda nyert meg.

Amerika

NFL: egyre távolodik a rájátszástól a Dallas Cowboys

2019.12.06. 09:30
A Chicago Bears 31-24-re győzött a Dallas Cowboys ellen az NFL 14. játékhetének hétközi rangadóján.

Amerika

NFL: kirúgta vezetőedzőjét a Carolina Panthers

2019.12.03. 21:30
Ron Rivera 2016-ban Super Bowlba vezette a Carolinát, ám az elmúlt években visszaesett a csapat teljesítménye.

Amerika

NFL: szenzációs meccsen repültek csoportjuk élére a halászsólymok

2019.12.03. 09:45
A Seattle Seahawks pontgazdag találkozón győzte le a Minnesota Vikings csapatát és megelőzte az NFC nyugati csoportjában a San Francisco 49erst.

Amerika

NFL: rangadót nyert a Baltimore és a Houston

2019.12.02. 08:20
A Baltimore Ravens szakadó esőben gyűrte le egy utolsó másodperces mezőnygóllal a San Franciscót, a Houston Texans a regnáló bajnok skalpját gyűjtötte be.

Amerika

NFL: csoportgyőzelemmel ünnepelték a hálaadást New Orleansban

2019.11.29. 12:05
A New Orleans Saints 26-18-ra legyőzte az Atlanta Falconst és így biztosan megnyerte az NFC déli csoportját.

Csapatsportok

Képernyőn a Ferencváros és kilenc további Európa-liga találkozó

2019.11.28. 07:30
Összesen tíz mérkőzés az Európa-ligából, de szurkolhatunk a soproni kosaras lányoknak is, és a strandfoci világbajnokságon is már a negyeddöntők …

Amerika

NFL: a félelmetes hollósereg árnyékot vetett az Angyalok városára

2019.11.26. 08:15
Azok után, hogy elintézte a tavalyi Super Bowl győztesét, most a döntő másik résztvevőjével is feltörölte a gyepet a Baltimore Ravens.