NFL: már csak két csapatnak nincs vezetőedzője a következő szezonra

Dorogi László
Dorogi László

A New York Jets csapata a Miamitól kirúgott Adam Gase-t nevezte ki vezetőedzőnek, így már csak egykori csapatánál és a Cincinnatinél nyitott az edzőkérdés.

A hirhedt fekete hétfő ezúttal sem kímélte a pocsék alapszakaszt teljesítő csapatok vezetőedzőit, persze akadt olyan is, aki a szezont követő első napot sem élte meg csapata kispadján. Mike McCarthy-t és Hue Jackson már az idény közben kirúgta a Green Bay Packers és a Cleveland Browns, de szezon zárultával távoznia kellett Steve Wilksnek Arizonából, 16 év után menesztette Marwin Lewist a Cincinnati Bengals, Todd Bowles-nak a New York Jetsnél, Vance Josephnek Denverben, Dirk Koetternek pedig Tampa Bayben köszönték meg a munkáját.

Elsőként a Green Bay Packers találta meg újdonsült trénerét - ez nem volt nehéz, nekik volt a legtöbb idejük előkészíteni a váltást - a hosszú távú megoldást pedig Matt LaFleurben, a Tennessee Titans offensive koordinátorában találták meg.

Nem sokkal később az 1/1-es Arizona Cardinals is megtalálta új vezetőedzőjét, Kliff Kingsbury kinevezésével azért nem kis rizikót vállalnak a sivatagban, ugyanis a USC Trojans egyetemi csapat támadó edzőjének még semmilyen NFL-es tapasztalata nincs - játékosként jobbára csereirányítóként várta a bevetést - ráadásul szezon közben rúgták ki korábbi egyetemi csapatától.

A Cleveland Browns házon belül oldotta meg az edzőkérdést és az eddigi támadó koordinátor Freddi Kitchens kezébe adják a gyeplőt, ami a Browns második félszezonban látott teljesítménye és Baker Mayfield fejlődése alapján egyáltalán nem meglepő.

A Broncosnál a kemény védelemre építenének a következő szezonban, ezért a Chicago Bears védelmi koordinátorát, Vic Fangiót csábították el a szeles városból, a legfrissebb kinevezés pedig Adam Gase-é, aki csoporton belül vált csapatot, Miamiból költözik New Yorkba.

Címkék: NFL, Amerikai futball
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/46079/pics/lead_800x600.jpg
NFL,Amerikai futball

További cikkek

Amerika

NFL: folytatódik az őrület, adják-veszik a sztárokat a csapatok

2019.03.13. 15:40
Az éj leple alatt az NFL két szupersztárja is klubot váltott, az egyik váltásra mindenki számított, a másikra senki.

Amerika

NFL: igazán meglepő klubváltás

2019.03.12. 16:25
Csapatot vált a Super Bowl-győztes irányító, Nick Foles, aki Philadelphiából Jacksonville-be teszi át székhelyét a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL).

Amerika

NFL: Antonio Brown a Raidersben folytatja

2019.03.10. 13:40
Pont került az NFL átigazolási szezonjának egyik nagy kérdésére miután a Pittsburgh Steelers elcserélte renitenskedő elkapóját Antonio Brownt.

Amerika

NFL: hatalmas bajba került a New England tulajdonosa

2019.02.22. 20:55
Prostitúció támogatása miatt pénteken vádat emeltek Robert Kraft, a profi amerikaifutball-ligában címvédő New England Patriots tulajdonosa ellen.

Amerika

NFL: Clevelandben kap második esélyt a nőverő játékos

2019.02.12. 14:35
A Cleveland Browns hétfőn jelentette be, hogy szerződést kötött a Kansas Citytől szezon közben elküldött futóval, Kareem Hunttal.

Amerika

NFL: csökkent a Super Bowl nézettsége

2019.02.04. 19:40
Az előzetes adatok alapján körülbelül öt százalékkal kevesebben nézték a profi amerikaifutball-liga (NFL) idei nagydöntőjét, azaz az 53. Super Bowlt, mint az egy évvel korábbit.

Amerika

Super Bowl: hatodszor lett bajnok a New England Patriots

2019.02.04. 04:05
A New England Patriots nyerte az 53. Super Bowl-t miután minden idők legkevesebb pontot hozó fináléjában 13-3-ra győzött a Los Angeles Rams ellen.

Amerika

Super Bowl LIII: egy Patriots-Rams döntő alapozta meg Tom Brady legendáját

2019.02.03. 21:10
Vasárnap rendezik meg Atlantában az 53. Super Bowlt, ahol a New England Patriots és a Los Angeles Rams küzdenek meg a Lombardi-trófeáért. Négy részes …

Amerika

NFL Honors: nem volt kérdés, a Kansas City üdvöskéje mindent vitt

2019.02.03. 10:30
Patrick Mahomes lett az év legjobb támadójátékosa és egyben a 2018-as NFL alapszakasz legértékesebb játékosa is.

Amerika

Super Bowl LIII: út Atlantába

2019.02.03. 08:35
Vasárnap rendezik meg Atlantában az 53. Super Bowlt, ahol a New England Patriots és a Los Angeles Rams küzdenek meg a Lombardi-trófeáért. Most bemutatjuk a két döntős útját a fináléig.