NFL: már csak két csapatnak nincs vezetőedzője a következő szezonra

Dorogi László
Dorogi László

A New York Jets csapata a Miamitól kirúgott Adam Gase-t nevezte ki vezetőedzőnek, így már csak egykori csapatánál és a Cincinnatinél nyitott az edzőkérdés.

A hirhedt fekete hétfő ezúttal sem kímélte a pocsék alapszakaszt teljesítő csapatok vezetőedzőit, persze akadt olyan is, aki a szezont követő első napot sem élte meg csapata kispadján. Mike McCarthy-t és Hue Jackson már az idény közben kirúgta a Green Bay Packers és a Cleveland Browns, de szezon zárultával távoznia kellett Steve Wilksnek Arizonából, 16 év után menesztette Marwin Lewist a Cincinnati Bengals, Todd Bowles-nak a New York Jetsnél, Vance Josephnek Denverben, Dirk Koetternek pedig Tampa Bayben köszönték meg a munkáját.

Elsőként a Green Bay Packers találta meg újdonsült trénerét - ez nem volt nehéz, nekik volt a legtöbb idejük előkészíteni a váltást - a hosszú távú megoldást pedig Matt LaFleurben, a Tennessee Titans offensive koordinátorában találták meg.

Nem sokkal később az 1/1-es Arizona Cardinals is megtalálta új vezetőedzőjét, Kliff Kingsbury kinevezésével azért nem kis rizikót vállalnak a sivatagban, ugyanis a USC Trojans egyetemi csapat támadó edzőjének még semmilyen NFL-es tapasztalata nincs - játékosként jobbára csereirányítóként várta a bevetést - ráadásul szezon közben rúgták ki korábbi egyetemi csapatától.

A Cleveland Browns házon belül oldotta meg az edzőkérdést és az eddigi támadó koordinátor Freddi Kitchens kezébe adják a gyeplőt, ami a Browns második félszezonban látott teljesítménye és Baker Mayfield fejlődése alapján egyáltalán nem meglepő.

A Broncosnál a kemény védelemre építenének a következő szezonban, ezért a Chicago Bears védelmi koordinátorát, Vic Fangiót csábították el a szeles városból, a legfrissebb kinevezés pedig Adam Gase-é, aki csoporton belül vált csapatot, Miamiból költözik New Yorkba.

Címkék: NFL, Amerikai futball
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/46079/pics/lead_800x600.jpg
NFL,Amerikai futball

További cikkek

Amerika

NFL: a Ramst a játékvezetők, a Patriotsot a rutin vezette a Super Bowlba

2019.01.21. 08:30
Az NFL történetében még soha nem fordult elő, hogy mindkét főcsoport-döntő hosszabbításban dőljön el. Egészen mostanáig.

Amerika

NFL: egymásnak feszülnek a rutinos rókák és a fiatal üstökösök

2019.01.20. 15:40
Vasárnap este rendezik meg az észak-amerikai profi futballiga főcsoport-döntőit. A párharcok kísértetiesen hasonlítanak egymásra, adott két Super Bowl-győztes …

Amerika

NFL: elsöpörte a Chargerst a New England, a Saints kiejtette a címvédőt (videó)

2019.01.14. 08:05
A címvédő Philadelphia Eagles drámai mérkőzésen szenvedett vereséget a New Orleans Saints otthonában míg a New England Patriots …

Amerika

NFL: passzolt TD sem kellett a Rams és a Kansas továbbjutásához

2019.01.13. 08:00
Az AFC-ben a Kansas City Chiefs az NFC-ben pedig a Los Angeles Rams jutott tovább úgy a főcsoport döntőjébe, hogy nem ért el passzolt touchdown-t.

Amerika

NFL: tovább tart-e a philadelphiai és a dallasi álom?

2019.01.12. 08:30
Szinte hihetetlen, de már csak hét mérkőzés maradt hátra az NFL 2018-as szezonjából. A helyzet egyre csak fokozódik, a főcsoportok elődöntőiben már tényleg csak a legjobb nyolcas kap …

Csapatsportok

Képernyőn az olasz futball nagyágyúi, már a főcsoport-döntő a tét az NFL-ben

2019.01.12. 07:30
Szombathoz méltóan igazán színes és változatos sportprogramok közül válogathatunk a hét utolsó előtti napján.

Amerika

NFL: a Chiefsnek a Colts-átkot, Riversnek a Brady-átkot kell megtörnie

2019.01.11. 12:15
Szinte hihetetlen, de már csak hét mérkőzés maradt hátra az NFL 2018-as szezonjából, a főcsoportok elődöntőiben már tényleg csak a legjobb nyolcas kap …

Amerika

NFL: Bruce Arians a Tampa Bay Buccaneers új vezetőedzője

2019.01.09. 16:25
A Tampa Bay Buccaneers bejelentette, hogy az Arizona Cardinals korábbi trénere Bruce Arians lesz a csapat új vezetőedzője a következő szezontól.

Amerika

NFL: továbbjutott a címvédő is

2019.01.07. 08:20
A címvédő Philadelphia Eagles óriási csata végén 16-15-re nyert a Chicago Bears vendégeként a profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának első fordulójában, így bejutott a Nemzeti főcsoport elődöntőjébe.

Amerika

NFL: drámai meccsen ment tovább a Dallas, hengerelt az Indianapolis

2019.01.06. 08:00
Az Indianapolis Colts lényegében az első félidőben eldöntötte a továbbjutást a Houston Texans ellen, míg a Dallas Cowboys egy fordulatos meccs után ment tovább a …