Férfi kézilabda-vb: döntetlennel kezdett a magyar válogatott

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A magyar férfi kézilabda-válogatott 25-25-ös döntetlent játszott Argentínával első világbajnoki mérkőzésén Koppenhágában. 

Fotó: MTI

Harmadszor mérkőzött a magyar válogatott Argentínával világbajnokságon és az előző két meccsen a mieink könnyedén győztek. A Dél-Amerikai kontinensbajnok dolgát tovább nehezítette, hogy legnagyobb sztárjuk Diego Simonet sérülés miatt nem léphetett pályára. 

A mieink remekül kezdtek és Lékai Máté valamint Balogh Zsolt vezérletével 5-0-ra vezettek tízpercnyi játék után. Ezt követően viszont az argentinok feljöttek 6-4-re is, de a magyarok végig vezettek az első félidőben. A különbség egy és három gól között mozgott, az argentinok leginkább a két pályán lévő Simonet-fivér Pablo és Sebastian miatt tudtak "lőtávolon" belül maradni az első 30 perc során. A csapatok 13-10-es magyar vezetéssel fordultak, de a játék így sem volt olyan meggyőző mint amekkora különbséget jósoltak a szakértők a csapatok között. 

A második játékrész első magyar góljára öt percet kellett várni, azt is hetesből lőtte Balogh (14-12) és a támadójátékban sok minden hibádzott Csoknyai István válogatottjánál. Egy emberelőnyt követően Fernandez üres kapus góljával egalizáltak az argentinok (15-15), sőt ezt követően átvették a vezetést is. 

Ez változást hozott a játék képébe mivel innentől kezdve a magyaroknak kellett rohanni az eredmény után. A találatok felváltva születettek, kulcshelyzetekben Bánhidi Bence góljaival kétszer is sikerült előnybe kerülni. Az utolsó öt percre viszont 24-23-as argentin vezetéssel fordultak a csapatok ráadásul Balogh Zsolt hetest rontott. Az, hogy nem lett nagyobb a baj Mikler Roland érdeme, mivel a magyar kapus egy óriási védéssel akadályozta meg, hogy kettővel vezessen az ellenfél. Bánhidinek sikerült is egyenlítenie, de Pablo Simonet révén az 59. percben megint az ellenfélnél volt az előny. (25-24)

Az utolsó 60 másodperc aztán már inkább a mieink szája íze szerint alakult mivel Lékai Máténak sikerült egyenlíteni, tizenhárom másodperccel a vége előtt pedig Mikler bemutatott egy újabb nagy védést és így legalább a döntetlen összejött. 

Argentína – Magyarország 25-25 (10-13)

Koppenhága, játékvezetők: Raluy, Sabroso (spanyolok).
Argentína: Baronetto 1, Bonanno, Carou, Crivelli 5, Fernandez 4 (1), Fernandez 1, Fischer, Maciel, Martinez 1, Moscariello 4, Mourino, Pizarro, Schulz, Simonet 6, Simonet 2, Vieyra 1. Edző: Milano Guillermo.
Magyarország: Mikler, Székely (kapusok), Ancsin, Balogh 11 (5), Bánhidi 4, Bodó 1, Bóka, Császár, Hornyák, Ilyés, Jamali 2, Juhász, Lékai 6, Ligetvári, Nagy 1, Sipos. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 8, ill. 6.
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/5.

 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/46107/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,férfi kézilabda-válogatott

További cikkek

Csapatsportok

Férfi kézilabda vb: dán-francia és német-norvég elődöntő lesz

2019.01.23. 22:15
Az előző torna két döntőse, valamint a két társházigazda is elkerülte egymást a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság …

Csapatsportok

Férfi kézilabda-vb: súlyos vereség után gyakorlatilag elúszott az olimpiai kvalifikáció

2019.01.23. 19:30
A magyar férfi kézilabda-válogatott 35-26-ra kikapott Norvégiától és így a 10. helyen zárta a dán-német közös …

Csapatsportok

ÉLŐ: Magyarország-Norvégia - férfi kézilabda-világbajnokság

2019.01.23. 17:45
Fontos mérkőzés következik a magyar férfi kézilabda-válogatott számára ugyanis a Norvégia elleni találkozó arról dönt, hogy csapatunk mérkőzhet-e a hetedik …

Csapatsportok

Kézilabda vb: még mindig a 7. hely a cél

2019.01.23. 08:35
Szerdán 18 órától Norvégia ellen játssza utolsó középdöntőbeli mérkőzését a magyar válogatott a férfi világbajnokságon.

Csapatsportok

Képernyőn férfi kéziseink Norvégia ellen

2019.01.23. 07:30
Ma a norvégok ellen zárjuk a középdöntőt, a vízilabda BL-ben szerdán a szolnokiaknak szurkolhatunk, indul a műkorcsolya Eb, női röplabdában pedig sorsolnak az Eb-ra.

Csapatsportok

Férfi kézilabda-vb: Balogh Zsolt pályára léphet Norvégia ellen

2019.01.22. 22:00
A szegedi átlövő felesége babát vár, ezért a játékos hazautazott hétfőn, de a Magyar Kézilabda Szövetség közleménye szerint játszani fog szerdán.

Csapatsportok

Kézilabda-vb: Bánhidi Bencére rászálltak a bírók

2019.01.22. 19:20
Norvégia ellen készül az olimpiai kvalifikációt érő hetedik helyért harcoló magyar férfi kézilabda-válogatott. Ennek apropóján Bánhidi Bencét, a MOL-PICK Szeged beállóját …

Csapatsportok

Kézilabda: hosszú időre kidőlt a Veszprém dán beállója

2019.01.22. 17:55
Szerdán operálják René Toft Hansent, aki csütörtökön a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon sérült meg.

Csapatsportok

Kézilabda: nem egyszerű megérteni, hogy juthat ki egy válogatott az olimpiára

2019.01.22. 17:15
Az elmúlt napokban többször szóba került az olimpiai kvalifikáció kérdése a magyar férfi kézilabda-válogatott világbajnoki szereplésével …

Csapatsportok

Férfi kézilabda-vb: a norvégok legyőzték a svédeket, biztos nem leszünk ötödikek

2019.01.21. 19:45
Norvégia válogatottja három góllal legyőzte Svédország csapat a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság …