Rp. gyorskorcsolya Eb: öt magyarból négy jutott tovább

MTI

A férfiaknál Liu Shaoang és sérüléssel bajlódó bátyja, Liu Shaolin Sándor, míg a nőknél Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca is sikerrel vette az 500 és 1500 méter péntek délelőtti selejtezőjét a hollandiai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

Fotó: MTI

Az iskolásoknak köszönhetően már délelőttre megteltek a lelátók, így jó hangulatban kezdődött a kontinensviadal. A leghosszabb távon a tavaly bronzérmes Bácskai nehéz futamba került, de a világ- és Európa-bajnok brit Elise Christie és a francia Veronique Pierron mögött "megcsípte" a még továbbjutást érő harmadik helyet a hatfős futamban. Jászapátinak nem kellett izgulnia, mivel hárman elszakadtak a többi riválistól, s végül másodikként lépett az elődöntőbe. Somogyinak - a papírformának megfelelően - esélye sem volt, futamutolsóként haladt át a célvonalon.

A legrövidebb távon Bácskai és Jászapáti is "kicentizte" a továbbjutást, mivel az első két hely ért biztos negyeddöntőt, de ők harmadikként zártak, végül a hét futamból benne voltak a legjobb hat harmadikban, így mindketten idővel kerültek a következő körbe. Bácskainak ehhez előznie kellett két körrel a vége előtt, de két világklasszis ellenfelét, Christie-t és a hazai közönség előtt szereplő olimpiai bajnokot, Suzanne Schultingot megközelíteni sem tudta. Somogyi ezen a távon is utolsóként búcsúzott.

"Nem vagyok elégedett, hiába jutottam tovább mindkétszer, nem ment jól. Nehéznek éreztem a lábaimat. Nem baj, szombaton jobb lesz, ahogy tavaly is"

- utalt arra az MTI-nek Bácskai, hogy egy éve Drezdában rosszul sikerült futamok után végül harmadik lett 1500 méteren.

A férfiaknál 1500 méteren Liu Shaoang elsőként, Liu Shaolin másodikként jutott elődöntőbe, míg 500-on mindketten futamgyőztesként biztosították helyüket a negyeddöntőben. A 20 éves Liu Shaoang utóbbi számban több mint másfél másodpercet vert üldözőire, ami ezen a távon ritkaságszámba megy.

"Érzékeny a fájós bokám, még nem az igazi. A mai napot kibekkelem, szombaton már jobb lesz. Egyelőre nem merek teljesen beleállni a kanyarokba"

- mondta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaolin arra utalva, hogy hétfői esését követően még nem jött teljesen rendbe a jobb bokája.

A 17.30-kor kezdődő délutáni programban még az 1000 méter selejtezőit és a váltó negyeddöntőket bonyolítják le.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/46091/pics/lead_800x600.jpg
Liu Shaolin Sándor,Európa-bajnokság,Liu Shaoang,Rövidpályás gyorskorcsolya

További cikkek

Egyéni sportok

Atlétika Eb: egy érem és sok balszerencse

2018.08.13. 10:15
A magyar csapat egy érmet szerzett a vasárnap befejeződött berlini atlétikai Európa-bajnokságon, amelyen kis szerencsével sokkal jobb eredményeket is elérhetett volna.

Egyéni sportok

Úszás: Hosszú Katinka elárulta, hogy honnan jött a siker

2018.08.09. 08:40
Óriásit hajrázva nyerte meg a 200 vegyest Hosszú Katinka az Európa-bajnokságon. Elmondta, hogy a gondok után honnan merített erőt.

Egyéni sportok

Kerékpáros-Eb: Victor Campenaerts minimális különbséggel védett címet

2018.08.08. 23:00
Mindössze 63 századmásodperc döntött a férfi kerékpárosok országúti időfutamának aranyérméről szerdán a Glasgow-ban zajló multisport …

Egyéni sportok

Úszó EB: Rasovszky Kristóf Európa-bajnok!

2018.08.08. 13:10
Rasovszky Kristóf aranyérmet nyert szerdán 5 kilométeren a nyíltvízi úszók glasgow-i Európa-bajnokságán.

Egyéni sportok

Úszás: öt magyar továbbjutás

2018.08.08. 11:55
Négy magyar versenyző az elődöntőbe, a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó pedig a fináléba jutott a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság úszóversenyeinek szerda délelőtti előfutamaiból.

Egyéni sportok

Atlétikai EB: az egyiknek sikerült

2018.08.08. 10:55
Kerekes Gréta továbbjutott, Sorok Klaudia kiesett a 100 gát előfutamában a berlini atlétikai Európa-bajnokságon szerdán.

Egyéni sportok

Az Európa-bajnokságok napja

2018.08.08. 07:30
Úszás, atlétika, kerékpár, műugrás nyílt vizi úszás – ez a mai kínálat.

Egyéni sportok

Úszás: három magyar jutott tovább

2018.08.07. 13:35
Hosszú Katinka 200 méter vegyesen a legjobb, Jakabos Zsuzsanna a hatodik, míg Telegdy Ádám 200 méter háton a hetedik idővel került elődöntőbe a Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokság keddi versenynapján.

Egyéni sportok

Nézd meg újra, hogy nyert Kapás Boglárka

2018.08.07. 09:50
Fantasztikus volt a magyar úszó. A mezőny végéről jött fel és a végén Európa-bajnok lett. Garantált a libabőr.

Egyéni sportok

Hosszú Katinka az aranyért, a Vidi a BL-ért hajt ma

2018.08.07. 07:30
Lesz mit néznünk ma a tévében, csak Európa-bajnokságból lesz négy és akkor még ott van a Vidi BL-selejtezője is.